THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, April 16, 2012

Dapur tak berasap

Terlalu penat dan terlalu sakit
dah makan berbiji2 pil tahan sakit
dah seminggu dah..
masih sakit2..bayangkan sakit urat
yang tak boleh dibaiki lagi, walaupun
makan ubat dah bertahun2..macam2
pil neuro..huhuhuhuhu

Mula rasa bosan, rasa nak henti jer
makan ubat2,
macam tak berkesan lansung, dah makan
ubat doktor dah hampir 4 tahun...

Bila sakit2 badan auntie banyak baring ajer
Dapur pun tak berasap
Pagi tadi, Noy buat breakfast
terima kasih..

Ini baru kejap jiran
bagi sepiring bilis kacang berlada
sebab auntie masukkan status FB
baru jerang nasi, belum masak lagi..
Nak makan nasi pun belum kering..
Nak pulish juga n3 ni, kawan auntie
duduk sebelah auntie sambil nonton tv..hahahahaha

emmm...kerja2 untuk majlis kawin
masih belum siap..
beg kertas perlu di buka dari lipatan
dan masukkan goodies
1,000  packet menunggu untuk dibuat
entahlah bila boleh siap

Bunga2 center piece berhajat nak pakai
bunga fresh tapi disebabkan ada perhimpunan
pada 28/4/12 auntie tukar pada bunga reben
dan bunga kering..
Rancang nak ke bandar pada subuh 28haribulan
untuk membeli fresh flower tapi memang akan
banyak roadblock, auntie tak kuasa lah..

Begitu juga bunga hantaran, semua pakai
bunga reben ajer..
Ishhh...menyusahkan dan rosak perancangan
tak perlah..redha

Auntie berhenti dulu
sebab kawan ada kat sebelah tunggu..hihihihihi
mungkin nasi pun dah kering tuh..
Bismilllah..
nak makan..
jumpa lagi..
InshaAllah..





24 comments:

  1. Kalaulah rumah kita dekat2 .. sanggup Ella tolong Auntie buat persiapan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakchik ella,

      Tak per its okay

      Delete
  2. Hari ini saya tak telan sebiji ubat pun sebab badan saya tak larat nak tanggung kesannya. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakcik,

      Saya pulak kalau tak makan ubat lagi lah teruk jadi nya

      Delete
  3. get well soon auntie....kalau larat untuk buat goodie bag tu teruskan..tapi kalau tak larat minta tolong je auntie...supaya auntie sihat hari kenduri nanti...take care ye...love u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam shuweet,

      TQ, yang auntie buat senang2 ajer, yang payah2 nanti memang nak buat ramai2..

      Delete
  4. Salam aunty, kalau bunga fresh tu kan, aunty boleh beli sehari sebelum. Sbb biasenye kalau saye nak gune pun saya akan beli sehari sebelum sbb kalau hari sepatutnya memang akan bz dan tak sempat.... Aunty beli, then rendam dalam baldi yang dicampur panadol sebiji dua. Insyaallah akan kekal fresh.....

    Lg 1, maaf kalau saye bg tahu, sbb ade tgk aunty suke makan kacang parang kan, saye pernah terbaca, tak elok juge makan kacang parang banyak2.. Heheh sorry aunty... :) neway, semoga majlis peej bjalan lancar... Dan aunty sehat seadanya on that day.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali hadsha,

      Tak nak ambik risiko utk redah kebandar walaupun sehari dua.

      Kenapa dengan kacang parang? Auntie tidaklah makan hari2..sekali sekala ajer..

      TQ for the doa..

      Delete
  5. Kak Nani...

    Dah cuba buat rawatan alternative ker.. mana tau mungkin ada unsur unsur sihir ke dalam badan...Banyak ustaz ustaz menolong membuang sihir2 ni..bukan nya apa kak...kesian baca banyak sangat makan pil pil ni...
    maaf lah kalau akak tak suka saya tulis ni ya..

    Nak buat majlis kawin anak ya..kalau dekat boleh lah saya tolong..kat rumah ni pun saya ada banyak masa ni..

    Take care kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ezza,

      Dah macam2 dah, cuh baca kat entry label kesihatan, ada saya citer kat situ.

      hihihihih terima kasih kerana sudi nak membantu saya

      Delete
  6. Salam aunty,
    banyak kan rehat tau...hari penting dah tak lama lagi..
    hopefully, semua berjalan dengan lancar.
    kalaulah saya boleh tolong aunty isikan goodies bag tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali fathen,

      Tulah, auntie kena berehat tak boleh dah renyah2..huhuhuhuhu

      Terima kasih sebab offer diri nak isikan goodies bag..hihihihi

      Delete
  7. Semoga auntie sembuh dari segala sakit2 urat tu. InsyaAllah di majlis bahagia tu nanti, auntie akan kuat. Saya faham camana sakitnya tu auntie sbb mak saya pun sama. Bila malam mmg nangeslah dia sorang2. Sebab nerves ni sakitnya bertambah kuat bila malam menjelang, kan. Tapi besar pahalanya utk orang yang menanggung sakit ni, insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidah,

      huhuhuhuhu ye ker mak pun macam tuh?

      Aah, betul bila malam, auntie nanges2 minta org picit2kan.

      Mudah2an

      Delete
  8. Auntie,
    saya ni dari sehari ke sehari nak hantar acar yang da siap tu, belum berkesempatan...
    weekend baru ni, plan nak ke umah auntie, tp sendi perut cramp, padahal baru 4 bln, lom ag 6 bln... insyaallah this weekend saya hantar ye... saya akan call uncle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Rin,

      Alhamdulillah, ada masa nanti rin antarlah,
      call uncle.

      Ohhh.. nak berbadan dua, take care yea.

      Delete
  9. get well soon aunty :) semoga semua persiapan berjalan lancar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Lily,

      TQ so much for the prayers

      Delete
  10. Assalamualaikum kak..semoga akak cepat sembuh...bykkan rehat...jgn paksa badan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam Anie,

      Akak banyak kerja2 perlu di bereskan, huhuhuhuhu
      nak rehat macam maner?
      Ape2 pun akak buat at slow pace

      Delete
  11. Dah lama silent reader..

    Makchaq doakan MM cepat sembuh untuk majlis minggu depan..

    Lepas makan pil tahan sakit, jangan pulak terus pi buat kerja sebab dah tak sakit, sakit tu masih ada.. hanya tak terasa saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam makchaq,

      Ohhhh..yea ker dah lama jadi silent reader?
      Gembira sangat bila makchaq tinggal jejak.

      Terima Kasih atas nasihat2.
      Betul kata makchaq bila makan pill tahan sakit, saya mulalah buat kerja2 tapi bila tempoh tamat, sakit yang di tanggong jadi double ache..huuuuuhuuu

      Delete
  12. Salam kak Marina, saya pun silent reader juga. Saya Zura..asal dari Telok Mas Melaka. (Kakak ipar kak Marina pun duduk di Telok Mas kan..got the info from your blog). Tapi saya tinggal di Shah Alam sekarang cuma mak dan abah masih di Telok Mas, asal memang dari situ.
    Kak Marina pernah tak dengar pasal tukang urut di Umbai yang guna daun kelapa? Saya dulu kalau terseliuh memang abah bawa ke situ (dulu arwah emaknya yang ubatkan, sekarang anak dia ambil alih). Saya ni penakot bab urut urut ni...tak tahan sakit diurut..itu yang my father bawa jumpa tukang urut ni. Alhamdulillah ok kak. Tapi ikut keserasian juga rasanya. Kalau kak Marina ada turun ke Melaka, cuba singgah tapi kalau lambat memang beratur org yg datang, jenuh menunggu. My father in law, hari tu tersalah urat, pergi klinik tak baik, berurut di PJ pun tak baik, berurut di Melaka ..alhamdulillah berkurangan katanya. Mungkin sekadar kecederaan ringan, mungkin singkatlah masa pulihnya.

    Rumahnya dekat dgn Sek Datuk Hj Baginda Umbai. Kalau lepas sekolah, ambil lorong kedua belah kiri. Jalan Muhibbah..rumah Hj Seman. Cubalah kak, manalah tahu serasi dengan kak Marina. Hj Seman ni urut guna daun kelapa dulu nak cari urat mana yg sakit. Dengar macam mistik kan. Tapi alhamdulillah mmg tak ada apa bacaan dan permintaan yg pelik kak. Saya anggap tu kelebihan yang Allah bagi pada dia. Bayarn ikut sedekah kitalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Kak Suri,

      Ohhh..terima kasih lah sebab bagi info ttg tukang urut di Umbai tu, InshaAllah akak akan cari bila selesai majlis kenduri kawin anak nanti.

      Terima kasih sekali lagi sebab tinggal jejak, sekurang2 nya akak dapat mengenali walaupun di alam siber.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...