Followers

Sunday, April 1, 2012

Center Piece

Sepatutnya auntie kena teman uncle jemput isteri adiknya
yang balik dari umrah di KLIA
Adik uncle tak ada, dia sambung berubat di Janda Baik
sebab ustaz tuh ada ceramah di tempat tu

Pagi ni uncle kata tak yah lah ikut sebab
2 anak perempuan nya nak ikut sama sekereta
dengan uncle, so kete penuh
Alhamdulillah..kalau tak ikut dapatlah auntie buat
kerja2 rumah..
hari minggu adalah hari gosok baju
so menggosoklah berpasang2 baju..
baju kemeja kerja siKhairul dan uniform siNoy
Salah satu kerja yang auntie suka
sebab berpeluh peluh
hahahahha baju auntie pula uncle
yang tolong gosokkan

Tiba2 teringat dan
Teringin nak ada center piece untuk meja makan
pada majlis perkahwinan anak auntie nanti
Kesemua meja bulat dalam dewan 36
Jadi auntie kena buat 40 sebab hari nikah
ada 1 khemah ajer depan rumah - ada 4 meja

Tapi tak buat budget untuk benda tuh..
Tanya wedding planner, kena tambah duit lagi..huhuhuhuhu

Okay, jom kita buat sendirikkkk..
Hari ni kena siapkan juga center piece untuk meja2 tu
Dah tak boleh lengah2, masa dah terlalu singkat
Nak cari apa bahan yang ada dalam store
balance barang2 masa buat hamper hari raya masih ada..
Auntie akan gunakan saja aper yang ada

tengoklah aper yang terilham pada hari April Fool ni
kalau dah siap nanti auntie ambil gambar..



14 comments:

  1. ....Go sis go....
    i know you can do it....

    best nya dah nak dapat menantu....
    bilalah giliran mamaijat..........
    harap2 dapat juga merasa title 'mama mertua'......
    he he he....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mamaijat,

      heheheheheh baru buat 3 biji dah pening2, saya terus berhenti dan tidur..

      InshaAlla, mamaijat akan bermenantu sooner or later

      Delete
  2. Assalamualaikum,

    Rajinnya gosok baju berhelai2. Zaman saya rajin buat gitu dulu2 masa anak kecil. Skrg anak2 gosok baju depa sendiri dan gosokkan baju mama sekali. ihiikks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh,

      Bukannya rajin tetapi memang routine setiap minggu macam tu, kesiankan anak sulung akak berulang alik ke Melaka every weekend sebab isteri berkerja disana.
      Uniform anak bongsu tak susah mana pun sebab kain sutera. Dia berkerja dgn Kuwait Airways.. Dahsyat kaya betul negeri arab, sutera dijadikan uniform..hehehehehehe
      Anak2 yang lain gosok sendiri.
      Tak per kasih ibu pd anak tak pernah lekang.

      Delete
  3. Tak sabar nak tgok, mesti cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Leen,

      Aduhhh...tak adalah cantik maner pun, barang2 lebihan lah katakan, terhad lah kreativiti auntie..hahahahaha

      Delete
  4. Replies
    1. Salam hani,

      Entahlah baru 3 biji dah nak pengsan rase nya, lagi 37 to go..
      Fuhhhh...entah2 saya give up..hehehehehehe

      Delete
  5. sangat sibuk sekarang ye aunt...terima kasih di atas undangan ye

    semoga majlis berlangsung dengan jayanya Insya'allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      hehehehehehe sibuk ker, menyibuk entah ler?

      Moga hadir kemajlis auntie nanti. Terima Kasih

      Delete
  6. Saya tahu akak kreatif orang nya, mesti cantik nanti bila dah siap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      hehehehehe baru siap 4 biji utk Hari Nikah.
      Selebihnya..bila lah akak nak buat?

      Delete
  7. go go auntie...nnt bila dh banyak2 sure nmpk santek..tema kaler ape auntie? teringat my mom masa nk kawen dulu...dia laa yg beria..veil sy utk ketiga2 majlis pon mama DIY.hantaran buat sendiri.pelamin buat sendiri.hasilnya, lepas majlis semua org pebgsan kepenatan. tapi happy and puas hati bila tgk hasilnya.walaupun x cantik mana. tp perasaan seronok dan teruja tu tetap ada.dan yg bestnya, save budget sangat2. wedding planner terlaslu mahal.hihihih

    ReplyDelete
  8. xsabar nak tengok hasil nyer...u go auntie...go go power rangers...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...