THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, March 7, 2012

Pilihan Yang Bijak

[sticky post]
[scroll down for new entry]


Sistem Rawatan Air





Saya rasa ramai di antara kita sudah membeli penapis air. Dari bermacam jenama dan pastinya harganya juga berbeza. Ada yang berkualiti dan sebaliknya. Hakikatnya air yang sampai ke rumah kita memang kotor.Tengok saja dalam kolam di rumah kita, baru isi 2 hari tapi air dah kuning (karat dan berkeladak). Maknanya kalau kita minum air tu, bahan yang tak boleh larut akan tersimpan dalam badan terutama di buah pinggang. Sebab buah pinggang tak boleh menapis bahan-bahan tu semua. Ni salah satu punca batu karang dan batu hempedu. So, penapis air memang penting sebab air dah banyak tercemar. Jangan tak percaya kalau saya katakan, ada orang pernah terjumpa ‘cacing’ dalam penapis air.Ini adalah fakta! Tak salah kiranya kalau kita ada penapis air.Yang penting kenalah bijak membeli.

Produk yang saya jual pula bukanlah sekadar penapis air tetapi turut bertindak untuk merawat air
tersebut. Mula-mula sistem akan menapis air dan menyingkirkan bahan cemar (karat, keladak, cacing etc) Fasa 1
Kemudaian air akan mengalir ke lampu UV dimana lampu UV ini akan memusnahkan bakteria dan virus Fasa 2 
Bakteria dan virus tak boleh di tapis, tak lut kat fasa 1). Lepas air dah lalu kat kedua2 fasa tu, jadinya kita akan dapat air yang bersih, sihat dan selamat.
Yang penting, produk ni comel, cute dan penjagaannya mudah/senang. Sistem  

Penggera rumah/pejabat




“Just nak share kesedihan, Rabu lepas bila balik kerja tengok pintu gate terbuka..hati dah mula berdebar-debar.Terus intai kat tingkap. Habis rumah bersepah.TV LCD dah takde. Panik sangat, terus telefon husband & 999. Tunggu sampai polis datang sebab tak berani nak masuk rumah. Rupa-rupanya duit raya + tabung anak pun habis kena curi. Rasa sedih sangat sebab lambat bertindak…”

Apa komen anda? macam biasa je…ye, sebab tak jadi kat anda. So menyesal dulu pendapatan, menyesal kemudian takde gunanya. Bagi sesiapa yang akan masuk rumah baru atau belum beli sistem penggera rumah, saya nasihat anda semua untuk beli. Kadang kita fikir, takpelah kalau tak pasang alarm system pun. Bukannya ada apa yang nak  di kebas. Tapi pencuri zaman sekarang ni, bukannya kira tu semua. Asal ada peluang, boleh je dia orang buat operasi. Lagipun bukannya pencuri tu tahu rumah kita ada barang berharga ke tak? Lagi teruk kalau tak dapat barang berharga, nyawa jadi taruhan.Kadang tu pulak, barang yang di ambik tak seberapa tapi barang rumah banyak yang rosak. Mana yang lock pintu kena pecah, grill kena umpil.So, kalau sayang family, nyawa dan harta, jangan lengah-lengah lagi. Keselamatan nyawa dan keluarga tiada kompromi. Kalau nak pasang kat opis boleh. Call je..

Beli 2 produk ni kira macam pelaburan jugak. Untuk sistem rawatan air, kita melabur untuk kebersihan dan kesihatan. Alarm system pulak untuk keselamatan. 2 produk ni tahan lama. Beli sekali boleh pakai bertahun-tahun. Kesihatan dan keselamatan tu penting. Kalau berminat nak order atau sekadar nak tanya, hubungi saya.

Watie/Ejal : 016-3925173

*pemasangan percuma

*cara bayaran – cash atau

credit card with 0% interest


8 comments:

  1. betul auntie. sekarang ni nak minum air kalau tak bertapis tu rasa lain macam aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      Aah, memang air sangat berkeladak, mesti pakai penapis

      Delete
  2. Bagus produk itu nampaknya auntie. Rumah kakak penggera memang tak pasing tapi tapis air adalah cuma tak ada uv system macam ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      Boleh lah calling2 details untuk penggera tuh

      Delete
  3. saya pakai filter amway ni best sgtt air dia pun sedap...... tp mmg betul aunty air paip skang sgt kotor ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      Penapis Amway sangatlah mahalkan? tak perlah tapi cuba lah pula system penggera tuh untuk keselamatan rumah

      Delete
  4. Rumah saya pun dah ada penapis air dan alarm sistem, maklumlah tahun lepas kan dah kena rompak yang memang menakutkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      Ape yang terjadi pada sharifah tuh memang amat menakutkan
      Alhamdulillah dah secure kedua2 alat utk rumah..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...