THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, March 8, 2012

Jumpa Kawan2 Lama

Hari Sabtu Lepas auntie ada invitation dari
kawan2 excompany kat the Curve, Damansara
mereka nak main bowling di situ

Emm...memang lah auntie tak boleh nak
participate tapi auntie nak sangat jumpa
mereka..jadi auntie pujuk uncle bawa auntie
kesitu.
Uncle pulak so sporting dia setuju nak bawak
auntie..Alhamdulillah

Uncle ambil highway Duke..along jalan tu
auntie ambil gambar2..rumah kediaman wargakota
flats, apartments dan kondos
Huishhhh..sungguh pesat dan padat Kuala Lumpur

Rakyat Malaysia sekarang banyak yang berduit
Bukannya murah rumah2 tu..ratusan ribu
Ni dengar kabar harga rumah dah nak naik lagi
Tak tahulah macam mana generasi baru nak survive utk memiliki
rumah di KL jawapannya terpaksa beli rumah
outskirt dan travel lah ke KL




Kalau dah dekat sangat dengan highway, 
bising kereta lalu lalang tak?









Pencemaran Udara - Habuk?
Tak kan 24/7 beraircond ajer?


Service fee bulanan? Huish!
auntie ada juga sebuah apartment with swimming pool di Pucung
sebelum pencen auntie jual sebab tak berbaloi untuk memiliki nya..
bila tiada tenant hahhhh...'terkangkang' nak bayar....
Ahhhh..itu citer lama, duit untung jual rumah tuh pun dah kelisin
hahahahahaha

Auntie tak pernah sampai kat tempat bowling tuh
Uncle park kereta kat link 2
tanya2 kat security guard, rupa2nya kena
redah block lain..okey pulak auntie berjalan kesitu..hehehehehe
agaknya semangat kuat nak jumpa kawan2..

Turun naiklah auntie pakai excalator tuh..dr basement ke tingkat 2 kot
dah lupa auntie..

Hahhhh...dah jumpa

Kenapalah pakai inner macam tuh, 
dah lah bolat muka auntie pagi tuh..


Ada registeration counter untuk bermain sendiri untuk berbowling..
auntie tak kenal siapa staff tuh..orang baru kot
tapi auntie tak perlu register sebab tak main
mereka sediakan sarapan pagi
Satu bekas MeeHoon, 2 macam kuih dan 1 botol air mineral..hehehehehehe

Berpeluk sakan lah auntie dengan kawan2 perempuan
Kawan2 laki2 pula kami teranggok2 saja..
tak kan nak peluk2 pulak kan?
Kebanyakkan kawan2 auntie dah put on weight
begitu juga lah auntie..huhuhuhuhu
Gembira tak terkira perasaan auntie ketika tuh..
dapat bertemu mata..

Auntie duduk dan tengok mereka terlompat2 bila bermain
Tapi tak dapat dengar sorakkan mereka lansung..huhuhuhu


Tak lama auntie di situ, lebih kurang sejam,
auntie dah minta diri untuk berundur
Auntie tak tunggu sampai tamat perlawanan
team mane dan siapakah Juara Pagi tuh?


Auntie bersalaman dengan kawan2 auntie sebelum balik
tapi auntie terlupa nak bertanya pada organizer untuk
dapatkan T shirt tuh, rase auntie untuk para peserta saja
Tak perlah kena bayar pun auntie sanggup actually sebab
itu akan jadi kenang2an untuk auntie abadikan..

Kalau lah ada activity macam ni lagi,
auntie suka nak datang lagi..
InshaAllah..

Kawan2 yang berbelas tahun bersama
mencari rezeki di syarikat perumahan
dari pukul 8:30 pagi sampai 5:00 ptg
Memang rindu kat dia orang semua..

Masa berlalu dan berubah
tiada aper yang kekal..


9 comments:

  1. Seronoknya dapat bersua muka semula. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      heheheheeh sudah tentulah seronok kakcik cuma tak dapat nak join games dengan mereka

      Delete
  2. walau masing2 dah berubah, tapi persahabatan tetap indah kan auntie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      Betul, persahabatan indah suatu ketika dulu masih segar dlm ingatan..

      masa kerja, masa kursus dengan mereka..selama 17 tahun auntie berkhidmat disyarikat tuh hinggalah auntie jatuh sakit..huhuhuhuhu

      Delete
  3. Akak walaupun nampak bulat sedikit muka akak tetap nampak cantek walaupun dah berumur, ini bukan membodek tapi cakap secara jujur je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      Syukur Alhamdulillah..masih awet muda..hihihihi

      Delete
  4. pic dpd atas no 7 tu la umah kita orang. yang belah kanan tu. berabuk tak. tapi memang bising melampau. kena tutup sliding door. kalau tak sound pollution betul. tapi bila tutup panas la pulak. umah kita orang tepi tu highway untuk corner. so bila lori lalu n drop gear pastu naik bukit. memang bisinggggg sangat.

    ReplyDelete
  5. Assalam,

    Ohhhh...mcm gitu pun sewa sampai RM1,3000 Huishhh..dahsyat betul..mahal bebenor property kat situ
    InshaAllah kalau diizin Allah swt mama juga nak beli kondo kat are Mt Kiara..

    ReplyDelete
  6. Assalamu'alaikum MM..sedap dan sayu rasanya posting MM kali ni..nak menitis airmata.
    Semangat betul MM nak jumpa sahabat2 lama.
    Take good care MM..sayang you my friend.

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...