THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, March 13, 2012

Harap2 Sekejap Saja...

Tiba2 lepas subuh ni rasa nak delete blog.

kenapa perasaan macam ni tiba.?

Bukan ketandusan citer, banyakkkkk..
tapiiiii..

Mungkin auntie kena kaji faedah
untuk stay and keep on writing..
emmm...setakat ni tak ada apa sebab yang menarik utk meneruskan..
Mungkin mendiamkan diri dulu..
Macam readers auntie juga selalu ajer mendiamkan diri
hanya segelintir saja tergerak hati untuk menegur..
dan tinggalkan jejak..

Whyyyyy?? am i feeling this way today?
Hopefully, this feeling is temporary thing..

FB pun auntie dah tak update status..
hanya go through friend's status

Bukan tak sayang followers yang dah hampir 700 orang
and readers yang dah hampir seribu setengah setiap kali auntie
buat new n3
tapiiiiii..kebosanan dan meluat melanda..huishhhh
penyakit yang auntie tak suka bila virus ni datang..
Mungkin auntie penat dan kurang sihat..

Auntie mengucapkan ribuan terima kasih dan maaf zahir dan batin
atas persahabatan maya di sini dan juga di FB..



Asap jet dan bulan 

Bulan hanya untuk malam..
Cahaya bulan yang tak perlu bila dah siang..
Bulan masih kelihatan di langit pagi ni, walaupun dah kesiangan

Bulan ni mesti kes yang sama macam auntie alami
Ada tapi tak memberi erti apa2 untuk sesiapa...tidak diperlukan..

Lilin yang menerangi ruang gelap
Kesudahannya cair dimakan api..
Membakar diri..

Ya Allah, beri lah hamba mu ini kekuatan..
Bimbinglah hambu mu ini kejalan yang lurus
Hidup dan Mati ku hanyalah kerana mu Ya Allah
Amin


47 comments:

  1. take a break kejap je kak.. jangan sampai mahu tinggalkan dunia ini.. sayang..
    kita pun pernah terfikir kan begitu..biasalah perasaan kita ni ada gak peningnya..

    take care ya kak.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kella,

      huhuhuhu memang bercelaru ketika menulis n3 ni..
      Alhamdulillah..auntie dapat atasinya..

      Delete
  2. AsSalam MM..my FB pun dipakai sekali sekala..dulu bukan main ketagih.
    As to my blog readership and followers, taklah sehebat yours.Biasa2 jer.
    Tapi I make a point to update ikut mood.
    I told myself it is for my children to read them slowly oneday whenever they miss me..especially when I'm gone oneday.

    Then they may smile and know what on earth I was thinking on that particular day..hehehe
    The postings I wrote hencang2 my ex semua I dah deleted.
    Nak jaga hati beberapa orang anak2.
    My freedom to simply blog is also influenced by what they feel.
    So, don't stop blogging.Write until you can.
    Ramai sangat orang seronok baca your postings!

    I hope to leave my blog oneday to my children..suh they all continue writing on my postings..antara harta pesaka untuk they all..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh,

      InshaAllah, I shall not delete this blog.
      Penat juga menulis selama 3 tahun, especially the episodes of my life..huhuhuhu

      Delete
  3. Assalamualaikum Auntine...kadang2 saya pun rasa macam tu....hari tu saya delete sekejap blog saya..tapi pastu saya letak balik..he he.. Auntie jgn la berhenti celoteh kat blog Auntie ni ye.. bila saya lihat Auntie, saya teringat arwah mak saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh,

      InshaAllah, setelah ramai yang pujuk auntie jgn delete..merajuk dah dapat di bendung..hehehehehe

      Delete
  4. Salam....auntie, please dont leave us....me love u and all your writing :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaikumsalam,

      TQ for loving me and my writting..huhuhu

      Delete
  5. Salam auntie..i really hope that auntie will keep on writing sebab cerita-cerita auntie best and santai sangat...Saya doakan auntie sihat-sihat selalu ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Alwanez,

      Terima kasih atas doa kesihatan auntie..
      Emm..I will try to write while I can..InshaAllah

      Delete
  6. jangan la delete auntie..banyak benda saya belajar dalam blog auntie ni..terutamanya tentang kehidupan..saya suka dengar cerita orang yang lagi dulu makan garam daripada saya..banyak pengajaran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AzNurul Azman Salam utk mu,

      Emmm...Alhamdulillah, mahu belajar dari orang lama, bukan mudah orang sekarang mahu menceduk ilmu dr org lamer..huhuhuhu

      Delete
  7. ...salam sis...
    adakalanya i pun terasa juga dengan apa yang sis rasakan...
    tapi rasanya dengan menulis kita boleh release tension...
    di samping may be dari tulisan kita ada juga pengajaran buat readers..
    terutama yang muda.....
    al maklumlah...banyak dah kita makan garam...
    banyak juga pengajaran yang boleh dikongsikan...

    so,stop sekejap x salah..
    tapi lepas tu teruskan lah...
    i bet...u masih ada ramai followers...

    **just an opinion..so sorry if ianya mengarut...
    tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam mamaijat,

      Memang perasaan sekali sekala merundum tapi selalunya saya akan recover.

      Harap2 gitulah, tulisan kita sebagai orang tua boleh menafaatkan utk anak2 muda.

      TQ kerana sudi memberi sokongan, galakkan dan pandangan.
      Ia nya membantu saya..

      Delete
  8. salam Auntie...dah lama saya tak komen entry Auntie...jgnlah stop writing, sbb saya ni loyal reader blog Auntie...hmmm apa kata Auntie tulis pasal history Auntie & Uncle, or something masa Uncle dlm service, or military wife ni kan...mesti ramai support my suggestion...
    semoga Auntie dikurniakan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali cik faye,

      Bahan cerita banyak boleh ditulis macam suggestion, tapi bila tiada suara2/komen2 rasa macam bercakap ngan dinding, auntie di dunia nyata kesunyian sbb pendengaran rosak, jadi harapkan perbualan dlm blog..huhuhuhuhu.

      Terima kasih kerana sudi mendoakan kesihatan auntie.

      Delete
  9. salam....
    Auntie, saya suka sgt2 blog auntie...lebih2 lg tiap kali jumaat auntie slalu post something yang buat sy jd 'seseorg'....tiap2 hari sy bkak blog auntie 2-3 kali cz kot2 auntie wat entry byk2 kali.....jd auntie jgnla delete blog ni...auntie bkn stakat menulis bg sy tp auntie bg ilmu secara xlgsg......;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam CNain,

      Itulah tujuan auntie pada setiap jumaat, panjang2kan ilmu melalui email yang ada dalam simpanan.

      Moga ianya dapat kita berkongsi bersama..

      Delete
  10. Akak kenapa ni ? Sedih saya baca ayat2 akak. Ada orang yang menyinggung perasaan akak ke?.

    Janganlah berhenti menulis, saya suka baca kata2 nasihat akak, saya sibuk sekarang kalau tak sibuk rasa macam. Ak pergi pujuk akak je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Aduhhhh...malunya bila kata nak pujuk akak..hihihihi
      akak tak merajuk dan tiada siapa yang menyinggung tapi kadang kala rasa 'semacam' jiwa ni..huhuhuhu

      Delete
  11. as salam...janganlah auntie berhenti menulis...saya selalu tertunggu tunggu entry terbaru dari auntie...sedih lah kalau blog auntie dah xder...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puteri zulaikha megat,

      Terima kasih jadi pembaca auntie yang setia.

      Delete
  12. Assalamualaikum kak, saya antara peminat setia blog ni, have been following for a few years, tapi jarang tinggal komen (pernah ke?). Ni antara blog wajib yang saya akan bukak almost daily...if you need a break, by all means please do, kerja pun ada cuti gak kan? Tapi kalau boleh, please don't close this blog. Saya suka cerita2 akak tentang kehidupan seharian...I've never met you, but I feel like I know you already. Thanks, saya doakan akak sentiasa dalam lindungan Allah selalu, aminn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh Lara07,

      Allahu Akbar..yea ker pembaca for few years..tulah bila lara07 tak tinggal jejak auntie rasa penat menulis tapi samaada orang suka atau tidak tak ada fedback.

      Terima Kasih atas doa kesihatan auntie.

      Delete
  13. Please...please...please dun make me click one day and the most irresistible blog is not existed anymore, never leave any comment but been forced to do so today, takut sangat auntie close the blog...hmmm, hi auntie, nama saya Nim, been reading auntie's blog since mula-mula auntie create blog ni...i work in putrajaya, stays in puchong, but i'm not in your FB list, i always tell myself, bertuahnya auntie coz auntie redha dengan sakit yang Allah beri and Allah sayang sangat auntie that's why dia bagi auntie sakit and i always tell myself, what wud become of me if i'm sick, who will be there for me...mungkin Allah nak uji Nim dengan cara ni...what u have taught me....jodoh pertemuan ajal maut, walaupun Nim masih sendiri tapi auntie mengajar Nim untuk sentiasa bersyukur, u teach me how to struggle in this wicked and challenging world and to be a better person, and be firm of what u believe is right for yourself...auntie, please dun stop writing...wish i can meet u one fiiine day...Assalamualaikum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Qneem,

      Being forced to leave comments? Jangan mcm gitu, please be free to leave something, auntie suka sangat sebab tak terasa bercakap dengan dinding..hihihihihi

      Nice to know that my experience and writinggs are being appreciated.
      Alhamdulillah..

      InshaAllah, jika ada umur dan rezeki kita akan ketemu jua..

      Delete
  14. walau apa pun yg auntie buat, saya faham dan tak akan menghalang.

    cuma nanti akan kerinduanlah kami-kami di sini... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam gadisBunga,

      Perasaan gundah bila datang perlu juga dilayan sekejap tapi kena cepat2 bendung supaya tidak merosak fikiran..

      Betul..rindu2 kita bertemu di screen.

      Delete
  15. salam.. kadang2 perasaan itu juga melanda jiwa saya. Tapi pulih apabila menyedari bahawa menulis adalah satu perlarian. Lari dari kebosanan, lari dari stress dan macam-macam..
    Teruskan saja. Mungkin satu terapi untuk penyakit yang kita hadapi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Amat betul dgn menulis boleh treat jiwa..saya akui tapi saya jenis tidak akan bercerita masaalah2 peribadi pada sesiapa jua..lagi2lah dlm n3..
      saya akan bercerita2 benda lain..huhuhuhu

      Delete
  16. As salam auntie..
    Tiap kali aunty bagi entry mcm ni, surely tergerak nak comment. Janganlah senyap sunyi auntie. hari2 saya bukak blog auntie. Tapi saya x comment. Hope auntie sihat sentiasa ye..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaikum salam,

      Selalu2lah tegur auntie yea..kadang2 terasa sunyi bila tahu ramai pembaca tapi kebanyakkan nya silence reader ajer..
      maybe auntie tak cukup friendly dlm penulisan..

      Delete
  17. Auntie, saya doakan yang terbaik untuk auntie. Kalau auntie berhenti menulis sunyilah saya. Tapi saya tak menghalang jika itu yang terbaik. Saya pun selalu tak sihat sejak akhir2 ini. Tak tahu bila Allah memanggil saya untuk pulang kepadaNYA. Dan saya faham perasaan auntie sebab saya pun rasa camtu dgn blog saya jugak. N3 pun tak dapat dibuat setiap hari lagi seperti dulu. Semoga Allah berikan yang terbaik dan lindungi kita selalu ya, auntie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidah,

      Terima kasih atas doa utk auntie dan juga memahami

      Moga Allah berikan yang terbaik..Amin

      Delete
  18. Salam Aunty,

    kenapa nih aunty? saya doakan yang terbaik untuk aunty...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaikum salam edelweiss,

      Amin dan terima kasih

      Delete
  19. Aunty ;

    Well...i am one of your silent readers. I used to write regularly..my blog i meant. Then...i stop..delete blog tu.
    Reason being..bila fikir fikir balik...jadi segan semacam as lots of things jadi tatapan public walaupun niat nya baik.

    Lepas tu terasa macam...I am gonna have a new blog...again...tis time anonymous...no photo...no details.

    Whatever it is...saya doakan yang terbaik untuk aunty...semoga petunjuk Allah membantu aunty dalam apa jua keputusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam SariJasri,

      Terima kasih atas doa utk auntie

      Delete
  20. Auntie, jgn berhenti menulis blog yer. saya selalu baca tulisan auntie dan rasa mcm dekat dengan mak saya :) mcm baca luahan hati mak saya pun ada..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam elissmie,

      yealah, InshaAllah kalau auntie sihat auntie akan terus menulis..

      Delete
  21. please don't auntie your blog very meaningful i start my day with your blog muahhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam radiah,

      InshaAllah..auntie akan continue menulis
      Muahhhhhh to you too

      Delete
  22. jgn la auntie byk pengajaran hidup saya dapat kat sine miss you when you didnt update your blog em take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam radiah,

      Wah! komen kedua...hihihihi
      kalau sihat auntie update okay? kalau tak rehat2kan badan dulu

      Delete
  23. Assalamualaikum kak
    sesekali rasa tu memang hadir dlm hati, rasa nk berhenti menulis atau apa saja kan..akak kena rehat dulu kot...

    maaf ye kak sy pun jarang2 masuk blog akak...sesekali bilasempat baru masuk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh,

      Betul kadang kala nak rehat

      Delete
  24. salam Auntie...terima kasih sbb sudi melawat blog saya yg mcm chipsmore tu...kejap ada kejap tak ada...saya faham perasaan kita kalau menulis, 0 comment. bak kata auntielah mcm menulis/cakap dgn dinding...saya rasa ramai segan nak komen kot...atau tak cukup masa nak tulis komen. tapi kalau Auntie tulis topik2 yg berkaitan tu insya Allahla boleh komen atau tanya soalan hihi...:-) sambungla lagi history Auntie ngan Uncle tu...saya seronok baca & tgk gambar2 lama Auntie ngan Uncle...kdg2 pikir zaman orang2 lama lagi best, lagi suci murni sbb kita tak banyak sgt bergantung dgn teknologi moden.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...