THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, March 21, 2012

Bermakan2 Sambil Bermesra

Ramai tak ada di rumah malam tuh
Yang ada hanya Khairul dan Zeity

Jom makan malam diluar kata auntie pd uncle
Uncle boleh saja..hihihihihi

Baru nak menateh blaja alam rumahtangga

Zara Sofea tak reti duduk diam


Pandai duduk diam dlm kerusi baby

Dah pandai tenong makanan daddy 
(Laksa Asam)

Auntie tanya sedap ker Zara? Nak ker Zara?
Dia sentil kan lidah dia sambil gerakkan kiri kanan
tanda sedap..Huishhhh dah pandai dia..
Tak caya klik besar gambar

Uncle makan chicken chop
Zeity pun sama macam uncle punya
Auntie mee hoon goreng tomyam
auntie makan separuh..pass over kat Khairul
bukan tak sedap..nak diet konon
tapi setakat 20 hari dah berlalu
rase badan dah ringan tapi badan masih tombam
belum ada aper2 perubahan..hihihihi

Orang buta, Orang Pakistan singgah meja
Orang buta hulur tangan tanda nak duit
Yang tak buta hulur tissue
Dua2 pakai cantik, tudung bawal

Orang Pakistan jual barang2 kecil2..
Auntie nengok suka..
tawar
dan beli..

Jap ni nak ambil gambar apa yang auntie beli
pada malam tuh
Kamera tak de uncle pinjam
bawa ke mahkamah pagi ni
Kes besar tuh..
berjumpa kawan2 lama dier seramai 400 orang
tapi tak kesemua hadir
ada juga yang dah meninggal..
ada yang sakit
ada yang duduk pendalaman

Nanti2 auntie citer kes besar ni..hihihihi





16 comments:

  1. Comel sungguh la cucu auntie (mcm neneknya jugak :))

    kes apa la yg smp berkumpul 400 org tu kan? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ai,

      hehehehehe neneknya comel? Adusss..seronotnye dah tua org kata comel..

      Takut nak citer sebenarnya, kena tanya uncle dulu, boleh ker tidak..

      Delete
  2. Semoga Allah permudahkan urusan Abang Burhan dan rakan2nya. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kakcik,

      Terima Kasih kakcik atas doa tu.
      Abang dan rakan2 masukkan saman ni dah lama dah hampir 30 tahun tapi asyik tunda, tendang dan kali ni entahlah berjaya atau tidak..berserah ajer

      Delete
  3. ala good gurl zara pandai duduk diam dlm baby's chair..kalau anak buah saye...die menjerit takmo..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam shuweet,

      memang Zara good girl, senang jaga dia tak banyak angsiau..hehehehehe

      Delete
  4. auntie...kurangkan portion nasi je...and ratah lauk pauk & sayur...maybe can help to reduce some calories :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Cik faye,

      Auntie dah tak makan nasi, dah ganti oats dgn lauk pauk. Moga kesihatan bertambah baik dengan amalan diet terbaru auntie.

      TQ sudi nasihat auntie

      Delete
  5. assalamualaikum auntie... saya ada emel kat auntie kat alamat noraini.nms@gmail.com... nnt auntie check ye... terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh cicikwani,

      Auntie dah baca dah..InshaAllah auntie akan pergi dengan uncle nak cari songket.
      Terima Kasih bagi tahu auntie yea

      Delete
  6. Wah seronok makan2 dengan anak, menantu dan cucu, menengok si zara ni pun saya geram sebab dia cute sangat.

    Kes besar? Tak sabar nak tunggu akak cerita nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sharifah,

      Memang seronok sekali sekala bersama2 mereka.

      Aah, kes memang besar tapi entahlah boleh dapat kemenangan ker tidak?

      Moga permohonan/saman mereka didengari oleh PM setelah sekian lama kes ni.

      Delete
  7. assalamualaikum auntie,
    zara makin comel.....

    :)

    * selama ni silent reader auntie ngn peej :) *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh nAdiEEaNabieela,

      huish, panjangnya nama..heheheheheh

      Terima Kasih sebab dah tinggal jejak..

      Delete
  8. seronok dapat makan bersama generasi ke-3 keluarga aunty ye...
    nanti pea dah pandai makan..dia punya je satu pinggan ;p

    ReplyDelete
  9. Salam kasihibu,

    heheheheheh, auntie harap dapat makan bersama2 bila pandai makan sendiri nanti..INshaAllah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...