THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, March 28, 2012

Berdua Saja



Tetiba malam tuh uncle ajak makan luar
Auntie tak sihat nak masak
Jadi uncle lapar ajak makan kat
mamak kedai tepi rumah auntie
Auntie kata tak nak ikut kalau pergi
kedai mamak sebab selalu nya
masakkan mereka dari pagi hingga malam
asyik perangat2 kalau kurang kuah
mereka tambah air panas, dah lah kari
cair, dah kurang kick..hihihihi
Pernah kena sayur dia basi
Kalau auntie ke mamak pun
pagi, tengahhari saja
kalau malam pun makan roti canai,
tosei dan capati jadi pilihan

Jadi auntie sarankan masakkan tomyam
panas2 dimasak dan dihidang



Uncle punya nasi goreng USA dan air teh O ice limau
Auntie punya ladna kuey teow extra sayur dan air suam



Uncle order kerang bakar
Yang sampai kerang rebus..
Boduss..


Perangai auntie suka kopek kerang banyak2 dalam sos cicah
baru makan tak terputus2..hihihihi


Wah! sekarang teringat nak makan somtam pulak..
krupp, krupp, krupp
bila kunyah kerabu betik muda..
Ishhhh...sedapnya..
Nakkkkkkkkk...Bila boleh dapat?

Citer ni citer basi
tapi makanan superb..
Di Kerisek di AU2

12 comments:

  1. Selalu dengar nama kerisik ni tapi belum pernah pergi, lama tak jumpa akak, bila ada masa free lagi boleh kerumah akak ya.

    ReplyDelete
  2. Lama tak makan kerang camtuh. Wahhhh makan berdua tetap best, kan?

    Pandai UNCLE ambik hati Untie.
    Moga kesihatan baik-baik saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Azie,

      Beli kerang dan rebus sendiri lagi puas makan..

      Delete
  3. saya pulak suka kopek kerang satu makan, satu makan, satu makan .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Pak Ngah,

      Saya pun suka juga makan macam pak ngah tuh sekali sekala, tukar2 cara..
      tak mahu lah jadi stereo type memanjang..hehehehehe

      Delete
  4. ya Allah aunty, bergelodak budak kecik dalam perut saya ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam lily,

      Jgn biarkan anak kecil mengodak, ladna dan makanana macam ni ada dimana2..

      Delete
  5. auntie, slalu dgr kerisik..dekat ye ngn umah auntie, kat mane ye? teringin plak bile slalu tgk auntie ngn peej cerita.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nAdiEEaNaBiEEla,

      Dekat Keramat AU2, asrama felda

      Delete
  6. Slm Auntie :)
    emmm sedapnye somtammmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      hehehehehh sedap kannnn?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...