THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, February 27, 2012

Sambar Menyambar

Hari Sabtu lepas kot
cadang nak pergi Carrefour
tukar baju yang uncle beli 2 helai hari tuh
satu size betul, satu lagi terkecil lah pulak
kata sipenjual kedua2nya free size
Emm...kena jumpa balik dan tukar
Mesti boleh kan?,
sebab bukannya murah jubah tuh
kalau tak boleh memang auntie nak amok kat situ.. heheheheh
dah lama tak buat perangai macam tuh..
kalau dulu2 memang auntie garang,
sejak berumur 40an hingga sekarang 'amok'
dah tak de dlm kehidupan auntie lagi
Sampai kat situ auntie suruh uncle handle dulu
auntie nak nengok, kalau tak berjaya
baru auntie masuk campur..hehehehehe
Elok jer sipenjual kenal uncle dan sipenjual suruh
auntie ambil yang baru untuk pertukaran
Wahhhh...stok baru sampai. rambangnya mata,
uncle pulak suh beli sehelai lagi Ishhhh..tak nak..
Tujuan adalah nak tukar bukan beli lagi..
Alhamdulillah..dpt kontrol nafsu
auntie pilih warna kelabu, hitam dan putih (corak abstract)
Uncle tanya taknak beli tudung untuk matching jubah?
pakai selendang2/tudung2 yang ada dlm lemari kata auntie

Singgah Deli France minum petang

Hot for auntie, Cold for uncle

Chicken Lasagna for auntie, Sandwich and cold salad for uncle
(Baru perasan uncle punya semua menu cold )

Dah selesai minum petang auntie masuk ke supermarket
cari barang2 putus dalam peti sejuk




Aduhhh..bukan tuh saja
bila berjalan bahagian elektrik,
nampak blender, ambil satu
berjalan kat bahagian komputer
nampak hp printer, scanner & photocopy (3 in 1)
murah, ambil satu..
nak tunggu pergi Low Yatt? entah bila?
Harap2 bila dah ada scanner
bolehlah auntie sambung citer2 episodes
yang dah lama terbengkalai..huhuhuhu

Auntie kata kat uncle udah2lah jom balik
sebelum lebih banyak sambar2 menyambar berlaku
hehehehehe

Keluar dari supermarket masuk Nagoya
nak cari kain baju melayu uncle dan anak2 auntie
untuk majlis kenduri bulan empat nanti..
Ada sampel/contoh warna yang Peeja bagi
tapi satu kedai pusing..tak ada
heheheheheh kepala dah settng nak gi Gulatis lah tu..

Keluar dari Nagoya masuk kedai depan Nagoya
kedai bunga, nak tengok2 bunga pahar
berlambak2 bunga pahar reben
yang dipamerkan..tak menarik minat aunte
mungkin kepala dah setting
nak pakai bunga dip gamak nya
emmm...tak per membeli sekejap jer kan
nanti2 pusing2lah lagi tempat lain.
Auntie ended up beli batu2 dan labuci utk
jubah auntie..hehehehehehehe

Terus balik tak singgah pun Gulatis..
Lain kali sajerlah..

Balik rumah Peej bebel tak beli kain baju melayu
Kenapa beli blender bodoh ni? tanya dia
Yang ada tuh blender benda2 pedas
Kan ada fruit mixer dah? kata dia
Alah..mama tahu, fruitmixer ada
tapi ni nak blend daun pandan lah..
Dia geleng kepala..
Ishhh...mama yg masak dan duduk dapur
suka hati mamalah..hehehehehe

Dalam hati auntie kan...
Tak leh gaduh2 dengan dia ni sebab dialah
yang akan auntie minta tolong pasangkan
printer baru tuh...
hahahahahahaha..
Kalau dia tak de mood nahas auntie..

Helpppppppp....


35 comments:

  1. takpe auntie, saya boleh tolong pasangkan printer. hahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Awww..TQ so much, masih ada yang sudi nak menolong..hehehehehehw

      Delete
  2. Seronok ella baca diari 1 hari auntie ni. Auntie, nnti jgn lupa jemput kita di hari kenduri ye. Teringinlah nak pegi. Eeeee .. tak malunya kita. hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      InshaAllah..nanti auntie bagitahu okey..
      Kalau boleh email me yr address so that I can post you the invitation card.

      Delete
  3. Salam Kak... anie dari dulu tak pandai mengamok... kalau beli atau upah baju tak selesa...alamat baju tu tinggal kat dalam almari tak berpakai...hehehe...

    Alhamdulillah dpt akak menahan nafsu untuk tak beli lagik satu.. kalau anie tentu tak tahan...akan tergoda juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Bestnya tak pandai mengamok, macam unclelah jenis 'cool'. hehehehehe

      Kena tahan nafsu sebab dah berumur dan dah dekat penghujung perjalanan.

      Delete
  4. hahhahahaa. sempat kutuk mak kat blog ye uolsss.
    sorry la bridezilla memang nak mengamuk je tak tentu hala. selagi tak settle tak senang hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Ishhhh..bukan kutuk, saja2 jer mama luahkan kat blog hihihihi

      Betulah, selagi tak settle tertangguh2 buat kita runsing kan?

      Delete
  5. salam auntie, nak tanya auntie beli jubah di mana ya? nak try satu la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Jubah dah siap auntie suka beli batik creepe design abstract, memang cantik sesuai pakai siang atau malam dan aper2 majlis pun boleh.
      Auntie selalu beli kat Ampang Park ada boutique kat ground floor tuh tapi disebabkan jumpa satu stall di carrefour so uncle teruja sebabnya harganya lebih jauh murah dr boutique yg auntie beli. Quality sama pulak tuh..

      Delete
  6. Uncle tu supporting saaaangatlah auntie. Boleh dia layan shopping kat mana saja. Kakak respect betul. Bestlah auntie semua boleh pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Ohhhh..dia sporting sejak menjak saya sakit, masa muda2 dulu bila nak menyopping utk anak2 dia tunggu depan entrance kedai...hihihihi

      Delete
  7. salam auntie, nak tanya beli jubah di mana? nak cuba try pakai jubah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Ehhh..kenapa komen kedua ni sama? Auntie dah jawab kat yg pertama

      Delete
  8. Hahaha kelakar la aunty ' gaduh2' manja dengan pija pasal blender.. Hehe

    Btw aunty, tryla cari kain dkt jakel, sebab, jakel boleh bagi diskaun dalam diskaun... Kalau nagoya tu, satu sen tak boleh kurang.... Nyampes... Lagipun jakel ade kain2 eksklusif cantik2... Wah sempatttt mempromote jakel.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      hehehehehehe tak mau gaduh betul2 nanti stress..

      Malu nak kata sebenarnya auntie tak pernah sampai jakel lagi..hihihihi
      Bila memikirkan kena redah KL, jem, parking susah, berimpit2 nak shopping..fuhhhh...seksa
      Gulatis dah buka branch diWangsa Maju, kedai kat rumah auntie so kesitu ajerlah..

      Delete
  9. Betul tu aunty, kalau dah ke k4 ke, giant ke etc..mula2 nak beli mana yg perlu je..sekali tu..haaa amek mcm2..hehehe...ohh bila aunty citer pasal kedai kain Nagoya, baru sy teringat nak cari kain belacu kaler merah..mak pesan suruh beli utk buat bengkung, pakai dalam pantang nanti...err tp ada ke kaler merah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Kain belacu merah buat bengkong? Kenapa merah? Auntie dulu pakai warna off white jer. Buat dua set, basuh satu ada spare satu lagi..
      hihihihi..

      Delete
  10. Salam aunty..
    hehehe..kelakar la aunty, siap cakap tak boleh marah² peeja kes nak pasang printer..comel~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Aah, kalau dia marah auntie, dan tak nak pulak pasang printer tuh..Ishhh nanti susahlah auntie kena pujuk rayu..huhuhuhuhu

      Delete
  11. Salam aunty..
    hehehe..kelakar la aunty, siap cakap tak boleh marah² peeja kes nak pasang printer..comel~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Wah, komen ni keluar dua kali..kenapa hah?

      Delete
  12. lawak la auntie ni.. tak sabar tunggu aunti smbg episode tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,

      Kena lah lawak2, baru ceria kehidupan berfamily..hehehehehe
      Sambung episode?
      InshaAllah..bila perasaan dan fikiran dah selesai majlis kenduri ni nanti

      Delete
  13. Nasib baik boleh tukar. Kalau tak kenalah kakak acah nak mengamok kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Alhamdulillah dpt tukar, tak leh nak bayang amokkkan
      makcik tua yang pekak disitu..hihihihi

      Delete
  14. Kak Nani saya pun macam Anie tak pandai nak ngamok2 kalau tak berkenan terus bagi kat ipar duai. Tapi rasa rasanya sekali sekali elok juga mengamok ni sebab dah berbelas tahun hantar baju kat tailor yang sama maseh juga ada kesilapan yang dibuat mungkin dia ambik kesempatan sebab saya tak pernah bising kat dia pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Kenalah amok kalau dia tak berkeras. hihihihi

      Betul jangan beri dia ambil kesempatan atas kesabaran dan kebaikkan kita

      Delete
  15. pandai untie main politik yer....hhhaa....hhaaa....

    ReplyDelete
  16. pandai untie main politik yer....bijak...bijak....hhhaaa....hhhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Wah..dah tiga kali asyik komen2 yang sama keluar lagi..

      Politik baik bukan politik kotor..hihihihi

      Delete
  17. bestnya dating berdua :) mana pic orangnya hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      tulah, asyiklah gambar auntie, nanti2 auntie snap gambar pasangan auntie okey ? hihihihi

      Delete
  18. amboi syoknye auntie shopping hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Memang shopping satu terapi.
      Kalau berduitlah, kalau kering duduk kat rumah ajer..hihihihi

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...