THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, February 11, 2012

Payung Emas

Rehat2 pagi ni auntie buka Facebook..
hehehehehehe menarik status ni..

Auntie saja2lah download dan upload kat blog auntie pula





So..hati2 guys..nak MAMPU'S' cuba lah..
hehehehehe

Tapi bagi auntie
'payung emas' yang auntie minta dari uncle..
dari umur auntie 35 tahun
tapi uncle tak nakkkkkkk bagi..huhuhuhu





27 comments:

  1. Bukan mudah auntie... mungkin si isteri boleh dapat payung emas, tapi kesian kalau sisuami akhirnya terjerumus ke api neraka dek tak dapat nak balancekan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Bukan mudah juga siisteri nak dapat payung emas, bnyk ujian sepanjang bermadu nanti
      Bagi si suami begitu lah juga..

      Delete
  2. amboi ganas...pergi mampussssss (byk tu s haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      hehehehehehe..banyak S pun masih brani

      Delete
  3. Assalamualaikum auntie

    Subhanallah.....tahniah auntie
    Insyaallah ada payung emas menunggu auntie di Akhirat nanti

    Syabas uncle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Belum tentu dapat walaupun izinkan suami tambah branch, kalau fail dengan ujian2 harian

      Delete
  4. haha mampuS.

    tapi kan auntie, tak semestinya bagi laki kawen saja dapat payung emas. buat makan, jaga perut, jaga 'ehem' jaga anak, jaga harta benda suami dengan ikhlas kerana Allah Taala pun mesti nanti dapat payung emas gak kat 'sana'. confirm.

    betoi dak auntie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Yea ker boleh dapat payung emas kat sana selain mengizinkan suami kawin lagi? tak tahu lah pulak auntie

      Delete
  5. Salam Kak.

    Ada yg satu pun dah nak mampus ... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Ishhhh...baru satu dah nak mampuS..hehehehehehe

      Delete
  6. bukan mudah nak dapat payung emas tu auntie nani. tak cukup dengan bagi sign borang aje.. heheh sedangkan saidatul fatimah yang allah janjikan syurga pun menggelegak dada bila dengar saidina ali nak kawin lagi.. apatah lagi kita yg lemah iman ni.. hehhe tu sy ler... tak dapat payung emas pun tak tak pelah.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Percaya tak kalau auntie kata auntie ready sign borang tu utk uncle simpan sampai bila2? Pernah auntie kata gitu tapi dia senyum ajer..

      Untuk ready mengizinkan suami kawin lagi dan suami pula kenalah faham akan hukum Allah.

      Delete
  7. InsyaAllah mak saya dikurniakan payung emas di akhirat kelak. Tapi dahsyatnya ujian yang terpaksa ditempuhinya. Hanya Allah yang tahu. Sampai sekarang arwah abah dah tiada tapi mak saya masih diuji. Kesian saya tengok. Begitulah ketentuannya. Bukan mudah nak dapat anugerah itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Betul tuh, ujian yang ditempuh mesti yang menghiris perasaan

      InshaAllah kalau diizin Allah dapatlah mak aidah apa yang dijanjikan Allah

      Delete
  8. Kak Nani seperti yang saya beritahu akak masa saya jumpa akak dulu, saya tak nak payung emas sampai hari ini pun tak berubah pendirian saya, hehehe. Akak memang baik nak payung emas tapi abang bob lagi baik sebab tak nak menduakan akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Payung emas janji Allah pada para2 isteri yang mulia dan ikhlas merelakan suami berkahwin lagi.

      Akak nak rase kemuliaan dan keikhlasan itu, adakah benar hati akak begitu?
      Adakan 'madu' benar2 manis?
      Berdoalah moga di bimbing Allah kejalan yg lurus dan permudahkanlah urusan dunia dan akhirat

      Delete
  9. salam auntie,

    kalau tak dapat payung emas pun takpe lah, kat syurga nanti banyak lagi benda lain Allah bagi. tapi kne usaha supaya masuk syurga dulu. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Akak tak pernah pulak kaji apa istimewa payung emas di syurga nanti
      Mungkin kah itu saperti suatu pingat tertinggi macam didunia ni. Tun, Tan Sri dan sbgnya

      WallahuAlam..

      Delete
  10. Salam Kak... gelak golek2 baca... selalunya yang mampu tu tak bersemangat nak menambah... yg nak mampus tu ramai...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      heheheheheh

      Tak mampuS punya sebab ramai golongan perempuan sekarang yg sanggup dijadikan no 2,3 dan 4. Mereka2 ni berkarier sanggup tak di beri nafkah/tanggung diri sendiri..betul tak?

      Delete
  11. Salam,
    Ini cerita dah lain ni auntie .... Perlu ke LF meninggalkan komen? Setakat ini, dengan keizinan Allah swt, alhamdulillah LF dapat mengelak diri drpd hal ini .. kita mahukan ketenangan dan kebahagiaan .. ia sudah ada .. jadi hendak apa lagi? Malu kat anak2, terutama anak perempuan LF yang dah umur 40 tahun. Oh, cukup setakat ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali Dato',

      heheheheheh Alhamdulilah..Dato' tak terjebak masa muda2 dulu atau pun sekarang..

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Aunty,

    Kelakar baca..hehehe

    Tapi sy pernah dgr ttg 'Payung Emas' tu adalah dalil palsu... tp tak tahulah... kena check balik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Kalau lah ianya dalil palsu..jahanamlah org2 yang bertanggung jawab

      Delete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...