Followers

Saturday, February 4, 2012

Nanti Miss Solat Asar

Khamis..keluar rumah nak gunting rambut
Salon yang biasa pergi tutup lagi
masih berCNY gamaknya
Yealah, owner dan the whole employee
budak2 Kuching, Sarawak,
maka mereka bercuti panjang lah tuh..

Cuba pula kedai lain..
Okaylah..auntie bukan nya nak berfesyen2
cuma mintak dia trim pendek
Okay ajer, cepat budak cina tuh trim
Kedai biasa RM 22 tapi kedai ni charged
auntie RM 27 (trim sahaja)
Sejak sakit, auntie tak pernah lagi menyampoo
rambut  di Salon
memang payah nak duduk dan baring kat
kerusi sinki mereka..

Udah selesai uncle ajak makan2
Dia nak makan nasi ayam steam
Modal lain tak de, asyik ler ke Papparich
Auntie ikut ajer..
Auntie order..
Laksa mee curry
dan soya bean + cincau + cendol

Uncle punya steam chicken rice dan ABC


Sedaplah curry dia,  pekat

Sebelum makan auntie nampak uncle bercakap2 dgn h/pon
Siapa tuh? tanya auntie
I talipon anak suh dia orang angkat baju jemuran takut hujan
Emm...manerlah tak sayang dia, kat luar pun  dia ingat rumah
Anak pula ambil kesempatan..
Bila tahu kami di Papparich
Peeja pesan Dim Sum..
Rezeki dialah..uncle order dan tapau utk dia

Dah sudah selesai makan2, uncle tanya nak kemana2 ker?
Memang nak berjalan, nak cari inner tudung di Carrefour 
tapi kalau berjalan2 nanti miss Solat Asar pula
matikan hajat dan terus balik ajer..



17 comments:

  1. Assalamualaikum Auntie

    tinggal kat Kucing ke...
    nak rasa la nanti mee kari tuu

    Salam Maulidul Rasul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,
      Auntie tinggal di Kuala Lumpur
      hehehehe kalau nak rasa mee kari tuh
      kena lah pergi ke Papparich

      Salam Maulidur Rasul kembali..

      Delete
  2. seronoknya tengok laksa mee curry auntie tu..Cahya tak pegi2 lagi Papparich yang quite new kat Melaka Raya tu, next off day nak pegi sana makan la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Cuba lah Papparich tuh sebab harga dan menu not bad. Check dulu halalnya sebab kat tempat auntie halal dan ramai orang islam menjamu selera.

      Delete
  3. Beli tudung bila2 pun boleh, tapi waktu yang berlalu tak akan kembali, kan Kak Nani. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Betul kakcik, tulah saya tunda dulu membeli, kalau tertinggal waktu buat qada saya akan menangis2 nyesal..

      Delete
  4. Salam Maulidul Rasul,
    Solat mesti paling diutamakan .. tepat sekali, auntie. Salam LF kepada uncle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Maulidul Rasul kembali,

      Alhamdulillah, akhiratlah didulukan, dunia hanya sementara.
      InshaAllah Dato saya sampaikan salam pd suami saya.

      Delete
  5. Salam,

    Itulah kalau nak keluar kena timing bagus..sebelum zohor dah kena ready2..masuk zohor je terus solat pastu keluar. kalau keluar awal kang tak sempat zohor..keluar lambat lak terlepas asar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Memang betul auntie selalu suka keluar rumah pagi2 jadi tak kerjar2 waktu solat.

      Delete
  6. salam perkenalan auntie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan,

      Auntie dah ziarah blog kpoah k-poh, hehehehehe nice blog

      Delete
  7. Makan lah dulu nanti balek rumah terus je solat, sesekali tak apa kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      heheeheheh makan memang sempat tapi nak gi shopping akak tunda dulu..

      Delete
  8. Salam Maulidur Rasul aunty :)

    Laksa kari tu sedap klau pekat2...pergh...

    Betul tu, klau sy biasanya keluar lepas waktu solat atau balik sblm waktu solat...senang, klau x dekat sini mana nak solat dekat luar kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Maulidur Rasul kembali,

      Aah, sedap betul kuah kari dia.
      Auntie kurang selesa, kalau nak solat diluar, lagi pun auntie tak bawa telekong masa tu

      Delete
  9. So yummy!Nanti nak try la PappaRich!!!

    p/s- follower auntie 780 (^___*)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...