THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, February 2, 2012

Minum Apa Pagi Nih?

Salam Khamis semua,

Nak cerita2 apa pagi ni?
Nanti2lah, belum ada idea mari..heheheheh
Kedepan dulu tengok pokok2 ambil
inspirasi konon..
Sepuluh minit jugaklah duduk2
tapi idea tidak juga datang..
Huishhh...berat juga nak jadi penulis
Ni baru cerita2 kecil kalau lah jadi wartawan
Gamaknya tension juga nak cari bahan2 bacaan.
Tak per mungkin kejap2 lagi dia
datanglah..InshaAllah

Pada auntielah..
Ada citer2 yang boleh diceritakan
Ada citer yang tak boleh dikongsikan
Ada benda2 yang boleh ditunjukkan
tapi ada benda tidak boleh dipaparkan
Kena lah respect diri dan respect orang
Tambah2 pula orang yang paling dekat
yang telah berkongsi kehidupan, yang telah
menjalin perhubungan bersama..
                  SUAMI
Memang semua orang bukannya sempurna  tapi
bila dah berkahwin
dalam jangka masa bersama yang diharungi itu
kita selami lah jiwa masing2..
Allah SWT amanatkan zuriat,
                  ANAK
bersama2lah jaga mereka dengan sempurna..

Emm...nak minum air panas apa pagi ni?..
Auntie tersenyum teringatkan perbualan
auntie dengan uncle beberapa hari yang lalu

Diruang tamu masa tuh
Tolong belikan nani teh yea..
Lipton Tea jangan Boh Tea kata auntie

Aper Teh2 lagii..ni Yang?!
Rumah kita macam2 teh ada..kata uncle
sambil menarik tangan auntie kedapur
dan menunjukkan teh2 yang ada..

Ishhh..nak marah ker ni? tanya auntie
Tak lah marah..minum jer lah
aper yang ada...kata uncle

Manggo Black Tea

Darjeeling Tea

Ginger Tea

Jasmine Green Tea

Oolong Tea

Blackcurrant Ice Tea

Oolong & Green Tea

Golden Green Tea

Alahhh...semua tuh nani minum selepas sarapan
tapi sarapan pagi nani nak Teh Tarik Lipton

Stock Lipton Tea dah habis..

tinggal 2 sachet jer..kata auntie

Emmm...nantilah I belikan petang2 nanti..
macam2 lah you ni! kata uncle

Uncle tak berapa suka minum tea..
Dia hanya suka C*N'T'..hahahahahaa
(sori auntie otak kuning sikit pagi ni)

Ahli keluarga rumah ni, kurang minum teh,
cuma auntie dengan Noy ajer
Dialah yg rajin membeli teh2 tuh
kawan2 dia juga selalu belikan auntie
Green Tea dan Oolong Tea..sebab dia orang
tahu auntie suka minum Green dan Oolong tea
Alhamdulillah..

Yang lain2 suka coffee..
Auntie dan Noy pun suka coffee juga
maka collections coffee  nanti
auntie buat entry lain..
macam2 jenis kat rumah ni
hehehehehe

Minuman pun boleh jadi bahan cerita..
Dah siap satu N3..hehehehehehe

Jom kita menge'teh'...

16 comments:

  1. eh. dah siap baca satu entry. heheh.

    *

    saya suka kopi. tapi kdg tu kalau rasa dah overdosed dgn kopi saya akan neutralkan dgn green tea. tak tau la cara ni betul ke tak. heheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Auntie suka juga kopi tapi bila haus auntie banyak minum green tea or oolong tea.

      Delete
  2. Saya pun suka minum tea tapi sejak kebelakangan ini suka pada Ahmad Tea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Auntie pernah juga minum Ahmad Tea tapi bila cuba buat teh tarik tak brapa nak 'tendang/kick' hehehehe

      Delete
  3. Assalamualaikum Auntie

    pagi tadi saya minum milo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Yes Milo kegemaran anak auntie no 2 kat rumah memang ada milo..

      Auntie kalau teringin sangat bancuh milo O tapi auntie minum panas2

      Delete
  4. Replies
    1. Salam,

      Ohhhh..mengopi and paste yea?
      hehehehehe Kopi aper Ai minum?

      Delete
  5. As salam auntie. saya pun suka minum teh. tapi ada satu ajer jenama kat rumah saya tu, teh wangi cap jeneral.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Yes, auntie suka sangat teh wangi masjid sedap kalau dibuat teh tarik ..heaven tapi jenama jeneral belum cuba

      Delete
  6. Lama x komen kat sini...mudah2an aunty sihat...sy baru je sihat..dah berbadan dua ni asyik x sihat je...alhamdulillah dah masuk 6 bulan ni sihat sket...

    Suami sy pun mmg suka minum teh, faveret dia peppermint tea..sy pun suka tp dah pregnant ni kene kurangkan..paling suka teh perisa lemon yg kat cameron highland..aduhh sedappnya minum panas2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Tahniah dah berbadan dua. Wah, diam tak diam dah 6 bulan, take care yea. Moga selamat melahirkan baby yg sihat.

      hehehehehe memang sedap teh diminum panas..

      Delete
  7. Pagi ni minum teh dan sarapan di Istana Budaya dengan 'team teater Upi n Ipin', buat lawatan sambil
    Bermesyuarat. Kegemaran saya mestilah Teh O limau sejuk dan setiap kali order di mana mana samada di warong atau di hotel itulah air kegemaran saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Teh O limau dan Teh O asam boi adalah faveret akak kalau di bubuh ais..fuhhhh..akak sedut sampai rock bottom..hehehehe
      kadang2 sampai biji limau pun masuk mulut..hehehehehe

      Delete
  8. pergh..pekena teh masa time hujan adalah feveret saya. macam tenang jee sambil baca buku....

    ReplyDelete
  9. Salam,

    Kalau dah faveret memang tak boleh dipisahkan..hehehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...