THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, February 15, 2012

Jumpa Corsage Yang Sesuai

Memandangkan badan letih dan lesu..
Takyah lah auntie cerita panjang2 utk n3 ni
Sikit2 berpandukan gambar2 yang ada..

Keluar rumah nak cari bunga pahar dan lain2
Pergi ke Semua House Tingkat teratas
kata kawan auntie
kesitulah kami pergi..


Corsage untuk auntie dan uncle..
main sepit ajer..atas sikitlah sister!

Pilih corsage untuk 'Penanggah'

Ehhh..dulu2 kena lipat duit kan?
Tengoklah nanti auntie kena fikirkan..hehehehehe

Yeay! dah jumpa yang sesuai dgn tema majlis
auntie beli 30 set..

Bunga Pahar..tak syantek pada mata dan hati
Anak auntie kata dia tak kisah
macam maner pun tak per..
Nampak nya auntie kena cari lagi kedai lain
Auntie Beli  bunga gubahan 
Pinang, Gambir dan Kapur 
untuk sireh junjung

Beli bunga murah2 nak buat bebola bunga gantung
Pandai ker buat?
Ahhh! cuba jer! hehehehehe


Gambar Mr Googles


Banyak lagi yang belum di beli
Uncle ajak gi beli kain baju melayu
tapi auntie mengeleng2 kepala..
Nanti2 bila senang dan sihat keluar lagi..kata auntie

Sebelum balik makan2 dulu 
Kat Kopitiam Station


Uncle punya Kuey Teow Kongfu
Air Tembikai

Auntie punya nasi goreng
Air Mineral

Muka kepenatan

Semangat berkobar2 tapi tenaga tak da..
Moga auntie panjang umur untuk menguruskan
majlis perkahwinan puteri auntie..

p/s :

Penat juga bila window2 dan reckie2..

Penat punya pasal, kaca mata auntie hilang entah kemana..
Terselit kat maner tak tahulah..
Ishhhh...

30 comments:

  1. Kena buat pelan-pelan auntie kalau tak sampai masa jadi kalut. Kalau tempat kakak corsage tu akan diselit duit 5/10 ringgit - dipakai oleh penanggah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      InshaAllah memang buat pelan2 sebab tak nak menyusahkan diri bila sampai masa.

      Wahhhhh! 10 ringgit?

      Delete
  2. makanan yang Uncle itu sungguh menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Uncle memang forever suka order tuh dimana2 saja..

      Delete
  3. Auntie, cuba tgk bunga pahar kat SSF Bdr Sri Dsara. Cantik dan murah tau auntie. Eh .. nanti auntie jgn lupa jemput kita eh. hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Aah, auntie pernah sampai disitu disuatu ketika dulu, memang cantik2.
      InshaAllah..you will be in my guest list too.

      Delete
  4. Tengok Kak Nani buat persiapan untuk Peeja, saya pun rasa berdebar memikirkan persiapan untuk Along...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Memang penat dan pakai duit..huhuhuhu

      Delete
  5. bunga bulat2 tu nama dia pomander ball kan.. saya pun suka gak.. tapi sebab sy nak cut cost, sy diy guna crepe paper. saya gantung2 dalam bilik pengantin. pomander ball memang sangat la sweet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Aah, pomadder ball. Auntie pun ada crepe paper, ada cadang nak buat bunga juga kalau sempatlah..

      Delete
  6. leh la offer diri jadi penanggah nanti...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Serius? nak jadi penanggah untuk majlis auntie? hehehehehe

      Delete
  7. Salam,
    Bila tu auntie ? Moga segala persediaan berjalan lancar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      Kalau tak apa aral, penghujung bulan April nanti..InshaAllah

      Delete
  8. Salam Aunty,
    apa khabar?
    Memang ibu lah orang paling semangat bila nak uruskan kerja kahwin anaknye...bajet, jemputan, katering,kanopi, goodies..teringat ngan mak saye, siap wat catatan segala benda dalam buku log sampai sakit² kepala dia. Katanye, selagi tak setel majlis..selagi tu hati tak tenang...

    Aunty jangan pening² ye..jaga kesihatan tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali,

      Alhamdulilah masih bernafas..

      Memang betul, kalau tak ibu sapa lah lagi. Tapi bagi auntie, uncle lah yang banyak membantu sebab dia tahu auntie tak lagi sihat utk buat kerja2 renyah. Lagi pun auntie tidak dapat berhubung sana sini bila hilang pendengaran.

      Delete
    2. Beruntung aunty, uncle mmg sweet. =D

      Delete
  9. Tadi kesian kat blok anak nya, sekarang nak kesian kat blog emak nya walaupun dulu akak dah pernah mengadakan majlis perkahwinan anak sulung akak masih juga tercari cari barang2 yang hendak dibeli kalau anak saya nak kawin nanti macamanalah agaknya? Maklumlah langsung tak ada pengalaman takuuuutnya kak walaupun anak kita lelaki tak kan nak buat cincai cincai kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Memang patut kesianlah pada orang nak buat kenduri sebab banyak urusan kena bereskan..huhuhuhu
      Dulu buat persiapan anak sulung kawin, tak sanding pun dan jemputan hanya 600 orang saja. Ada kawan2 yang tak dapat jemput harus dijemput di majlis perkahwinan ni pulak

      Akak buat simple2 ajer sebab memang akak tak larat nak buat besar2..

      Delete
  10. kat sini ada nai goreng kungfu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      heheheheheh wah macam maner lah rase nasi goreng kungfu?

      Delete
  11. bkn sikit tenaga,masa dan wang utk sesebuah majlis kenduri,kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Betul, buat list budget, ada yang within ada yang burst dan ada yang below budget..hehehehehe

      Delete
  12. seronok tengok aunty excited nak terima menantu...tahniah to aunty n peej!!! agaknya lah mama saya pon akan excited mcm aunty jugak la yer kalau nk bermenantu nanti..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Hehehehehe..memanglah semua ibu2 rasa seronok nak terima menantu lah katakan..

      Delete
  13. Salam MM,

    Akak doakan semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik pada MM dan segala kemudahan dalam apa saja yang MM lakukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Itulah doa saya setiap hari..
      Amin

      Delete
  14. teringat lak 3 tahun lps masa nk kawen saye pon g kt atas semua house tu...tp kan anty kedai brg persiapan kawen yg kt tkt lower ground lg murah² saye rasa. kedai sin yin kalo x silap namanya.regenya murah skit dr yg lain² sbb dulu saye mmg kaki jln round tgk kedai mana yg harga berpatutan n qualitynya elok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Auntie pergi juga kedai bawah tuh tapi dah nak tutup pada hari tuh.
      Tak per nanti2 auntie ulang kat situ lagi..InshaAllah

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...