THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, February 17, 2012

Contribution Utk Majlis HariJadi Cucu





Keluar rumah untuk beli barang2 cucu
nak sambut birthday party di Melaka
Genaplah setahun umur Nur Zara Sofea

Auntie nak beli sweets, choc, wafer dan
cumi jelly.

Auntie juga berhajat nak belikan cucu
baju untuk majlis tuh.

Jadi dah berjanji dengan besan jgn beli
baju, biar auntie uruskan.

Uncle ajak gi Chow Kit untuk beli segala
sweets tapi auntie ajak
ke Carrefour ajer..dekat
dari rumah auntie.

Emm..bila dah kesitu lain yang difocus
baju cucu tapi lain yang disambar...
baju cucu tak de yang menarik kat situ
tak pasal2 sangkut
baju utk auntie 2 pasang..
Semua salah uncle sebab dia yang lebih2
suruh beli..
Sebab dia suka, auntie pun setuju ajer..
Serius auntie tak bercadang lansung
nak beli baju

Dah tuh masuk dlm supermarket
beli segala benda yang nak dijadikan
goodies utk birthday party tuh

Selesai kat situ..
Makan tengahari, perut dah lapar
sebab tak tahu nak makan aper
kami makan di Foodcourt ajer


Auntie punya nasi  goreng butter
Uncle punya nasi paprik


Senyum adalah satu sedekah..
maka senyumlah auntie bila uncle nak ambil gambar

Settled kat Carrefour
Auntie teruskan ke JJ Wangsa Maju
Memang focus kat Love Lace
Noy dan Peeja suruh kesitu
kata nya baju2 baby utk majlis 
cantik2 kat situ

Jadi teruslah kesitu,
Tak nak merayap2 kat tempat2 lain
nanti terbeli lagi benda2 yang tak penting

Memang cantik2 baju kat situ, terus sambar
satu helai baju, kasut, stokin dan headband
matching kesemuanya..heheheheh suka sangat 

Aiiii...uncle ajak makan lagi?
Tak kenyang tadi kata nya..
Ishhh..auntie memang heran sebab
selalu uncle tak kuat makan
Jadi singgahlah kat OldTown White Coffee


Memikirkan aper? dah tak ingat

Kuey Teow Soup



Curry Mee utk uncle
Aiii..maner gambar brown bread?


Satu set pakaian di Lovely Lace -  Off white pilihan auntie 

Kasut

Stokin

Headband

Baju 

Cantik dan lembut lace tuh

Terus balik lepas makan
Sampai rumah
anak2 kata cantik pilihan mama
mesti NurZara Sofea looks beautiful like a princess..

Malam lepas Isya' mereka siapkan peket2 goodies

Sweets yang auntie beli kat Carrefour

Kerahan tenaga bertiga
auntie tak tolong lansung sebab kepenatan

Auntie Noy belikan mainan2, belon2, topi, topeng dan plastik bungkusan
Yang tak de,  belon buih sabun.
Auntie kata tak per lah dulu
sebab mesti Zara belum pandai utk itu
nanti kalau party dua atau tiga tahun baru lah kita beli
kata auntie

Hasilnya dapatlah...
80 bungkus 







Jangan lupa ambil belon helium yang ditempah esok ..


Moga Majlis Berjalan Lancar esok..



Selamat Menyambut Hari Jadi  Setahun
Cucu ku..


33 comments:

  1. Salam MM,

    Membaca ceritanya pun dah terasa hepi MM.

    Selamat hari lahir pada NurZara Sofea. Semoga membesar menjadi kesayangan dan kebanggan semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali,

      Terima Kasih atas ucapand dan doa utk NurZara Sofea..
      Mudah2an, Amin.

      Delete
  2. meriahnya.happy birthday nur zara sofea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Terima Kasih, sambutan harijadi pertamalah katakan, bila jadi cucu pertama pd kedua2 keluarga..hehehehehe

      Delete
  3. salam auntie..
    wah kemain meriahnya nak menyambut besday cucu.
    beruntung dapat nenek dan atok yg sporting ;)
    tak nak ajak saya ker?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Sambutan diadakan di rumah besan, jadi auntie tak dapat lah nak jemput kawan2 auntie. Kalau di KL harusss..heheheheheh

      Delete
  4. Assalamualaikum Aunty
    Alhamdullilah, saya mengucapkan selamt ulang tahun pertama buat Si Comel Zara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam warahmatullah hiwabarakatuh,

      Terima Kasih, auntie berdoa agar cucu auntie sihat dan menjadi insan yang solehah nanti

      Delete
  5. seronoknya auntie. mesti majlis tu nnti meriah dgn anak2 dan lagu2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Aah, majlis juga akan ada doa selamat utk besan auntie yang akan ke ummrah.

      Delete
  6. meriah ni
    seronok meraikan hari lahir cucu ya aunty (,")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Aah, memang lah seronok sebab cucu pertama..

      Delete
  7. kalau cucu perempuan, best betul sebab pakaian dan asesori untuk budak pompuan banyak dan comel2 belaka...

    cucu saya baru 40 hari umur nya..lama lagi nak menyambut birthday..tapi 1 april ni kami buat kendiri aqiqah dan cukur jambul..kak..datang lah ya...nanti saya hantar email bagi peta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Aah, kanak2 perempuan punya pakaian, mak aiii..cantik2

      InshaAllah kalau diizin Allah saya kesana nanti

      Delete
  8. seronoknya aunty nak celebrate birthday cucu...

    happy birthday zara sofea :) nama macam kerabat JOHOR dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Memang kami SEMUA sekeluarga seronok..heheheheh

      Tang maner kerabatnye? Tang rupernyer kah? Tang Bajunyer kah? Tang Namanyer kah? heheheheh keret kan auntie? sajer2 jer auntie gurau2..

      Delete
  9. salam aunty,

    saya dh t'byg Zara in white dress yg aunty beli tu...comel je...dh laa mata boolatt...eeiii...geram...bestnye dpt jd cucu aunty...

    send my b'day wish to Zara Sofea, semoga cucu aunty sihat selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      hehehehehehe, sementara auntie hidup, raikanlah aper yang patut.

      TQ for the wishes.

      Delete
  10. May everything goes well..semoga Zara menjadi anak yang soleh dan dikurniakan kesihatan yg baik, cerdik akalnya dan dimurahkan rezeki. amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Amin dan terima kasih atas doa2

      Delete
  11. Salam,
    Esok, auntie boleh pakai baju yang uncle suruh beli tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kembali,

      Baju yang beli tuh kena tunggu giliran ada kenduri kendara kawin nanti..hehehehhe

      Delete
  12. Happy bithday to zara, beruntung betul Zeity sebab dapat mertua sekluarga yang sangat baik dan sporting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      TQ. Nak bagi harta tak ada, jadi kita bagi kasih sayanglah pada menantu..

      Delete
  13. senyum depan kuali... kalau mak IM tahu, mesti dia kutil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Kenapa IM senyum depan kuali?

      Delete
  14. cantik baju tu auntie..
    kejap je dah setahun umur zara yer..
    happy birthday zara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Aah, bila Zara pakai pada hari majlis harijadinya, nampak cantiklah pulak..

      Terima Kasih atas ucapan utk Zara

      Delete
  15. Happy birthday untuk cucu auntie...
    mana pic masa birthday party...
    nak tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Terima Kasih atas ucapan utk Zara
      Pic nanti auntie upload.
      IshaAllah..

      Delete
  16. happy birthday lil gurl.....sangat comei baju yang tok mama beli...

    ReplyDelete
  17. Salam,

    Tok mama kalau boleh muat baju macam tuh, nak juga pakai sekali lagi..hehehehehe

    Terima Kasih atas ucapan utk Zara

    ReplyDelete
  18. salam.. wah best kan nak mengatur majlis arijadi ni... sure grand majlis tu!

    anyway, kalau next time nak cari servis belon helium gas terapung, leh try service from www.facebook.com/glowingpartyhouse pulak... diorang guna gas helium asli, bukan gas buatan sendiri yg bahaya tu ;)

    tq

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...