Followers

Wednesday, January 25, 2012

Sarapan Melayu

Sarapan pagi semalam
Gambar di ambil bila dah sudah makan
hihihihi ni balen2  tapi bila dah tengah hari
kelisin (habis), hilang dari bawah tudung saji
sapa habiskan? hehehehehe




Lempeng Pisang



macaroni goreng


26 comments:

  1. salam auntie
    lempeng pisang tu sedapnya
    dapat tang yg hitam2 garing sket tu, sedap!

    ReplyDelete
  2. Dua2 makanan tu saya suka. :)

    ReplyDelete
  3. wah ada pilihan samada nak sarapan Melayu atau western .... ngeee

    ReplyDelete
  4. Aunty sedap tu lepeng pisang... waduh dah lama tak makan, harus buat ni... tapi kalau mak masak memang 'muklisin'... hehe, bahasa tu memang selalu guna..

    ReplyDelete
  5. lempeng pisang..sedap tu =)

    ReplyDelete
  6. Salam singgah Auntie....

    Sedapnya breakfast Auntie Nani...
    Tang lempeng Pisang tu nampak sedap sangat...color macam tu sah-sah Pisangnya tak kedekut tu...
    Kecur air liur....huhuhuhuhu....^_^

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Marina

    salam ziarah

    lama nya tak makan lempeng pisang...

    ReplyDelete
  8. yang simple itu lagi sodap untie... kan kan

    ReplyDelete
  9. baru je makan lempeng pisang.. memang best

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Lempeng tu suka .. macaroni tu kurang sikit .. tapi satu piring macaroni masih tak cukup !

    ReplyDelete
  11. Dalam tak sehat tu sempat lagi buat breakfast yang sedap2, tu lah dia kalau dah kaki masak tu tak kira sakit kan kak.

    ReplyDelete
  12. 1st time nengok lempeng pisang. selalu cekodok pisang aje..mak saya tak penah lak masak lempeng pisang..

    ReplyDelete
  13. Lya :

    Salam kembali

    Aah! betul, auntie pun suka tang garing2 tu

    ReplyDelete
  14. kakcik :

    heheheheh bila lah kita nak jumpa makan2 kat rumah akak, sihat nanti akak calling2 yea..InshaAllah

    ReplyDelete
  15. YB :

    hehehehehehe satu makanan yg ringan satu yg berat..

    ReplyDelete
  16. Hazey :

    Beli pisang dan buatlah..heheheheh

    muklisin? auntie short kut kelisin..hehehehehe

    ReplyDelete
  17. cheqna :

    Lempeng pisang faveret uncle..dia boleh makan 2 keping sekali gus

    ReplyDelete
  18. SueGinola :

    W'salam,

    Aah, auntie kalau buat lempeng suka banyak pisang begitu juga cekodok baru lah sedap.

    ReplyDelete
  19. atuk :

    Waalaikumussalam,

    Kenapa dah lama tak makan lempeng pisang, sonang bueknyo..hehehehe

    ReplyDelete
  20. nasazfrog :

    Aah, betul yg senang lagi sedap kan kan? hehehehehe

    ReplyDelete
  21. Zareda :

    Wah! lempeng pisang juga? best kan?

    ReplyDelete
  22. LF :

    Wsalam, heheheheh Dato suka lempeng pisang ker? sedapkan sekali sekali pekena dengan teh O nipis

    ReplyDelete
  23. Sharifah :

    Aah betullah, kaki masak memang suka masak, akak tak sihat sebenar nya tapi kerana kakak kaki makan maka bangun juga lah..hehehehehehe

    ReplyDelete
  24. Cik Sibuk :

    Lempeng pisang auntie suka buat dan makan sebab kurang berminyak, kalau cekodok pisang terendam dlam minyak utk gorengan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...