Followers

Monday, January 9, 2012

Night Out at Kak Som

Teringin nak ke Kedai Kak Som di Kampung Baru
Di kedai Kak Som ada makanan Kelantan
Nasi Dagang, Nasi Kerabu, Nasi Berlauk, Laksam
Kuih Muih Kelantan semua ada kat situ

Auntie menyuarakan pada uncle malam tuh
dah pukul 11 malam baru kami pergi  (uncle, auntie dan Peeja)
sebab kedai tuh buka sampai pagi, memang penuh kedai tuh
Uncle,  dari auntie muda lagi kalau pasal makan
memang dia tak pernah kata tidak, mesti dia
bawak..Alhamdulillah


Nasi Dagang 
dgn ikan tongkol dan telur sebiji
auntie punya

Sup perut pedas
auntie punya juga..

Chicken chop 
uncle punya


Kuih Akok, Karamel dan pulut inti pisang
Uncle dan auntie share bersama

Air Mango Juice mug besar sorang satu 

dah kata kat Peeja jgn ambil gambar auntie
Muka selebet malam tuh..
tengah berkata2 dalam hati adusss..
makan dah lah larut malam
kuih muih ni manis2 belaka
memang cari penyakit..

Memang betul, malam tuh
auntie beradui adui mintak picit
Emmm...dah tahu tapi layan tekak

Macam maner tak nak layan tekak?
Siapa boleh bagi tips..hehehehehe











29 comments:

  1. aunty
    mak sya pun macam tu layan tekak je
    bila anak anak tegur, dia kata nak rasa sikit je
    tp dlm sikit tu banyaklah jugak

    tp memang tak sampai hati nak melarang w/pun terpaksa jugak melarang

    ReplyDelete
  2. auntie,kedai kak som tu dkt ngan masjid kg baru ke? nak pegi jugak..nampak menarik lah.. :)

    ReplyDelete
  3. Kak kalau saya ada ilmu menahan tekak dah lama saya bagi kat akak malangnya saya pun macam akak juga bedal aje apa yang teringin habis macamana nak kuruuuuus ni

    Saya pun beruntung dapat suami macam Shamsul dari dulu sampai sekarang kalau saya teringin nak makan dia tak pernah menghampakan walaupun badan saya dah naik 2 kali ganda, syukur alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. gemor jugak yer auntie makanan orang kelantan.. tp xelok la auntie amik selalu sebab banyakannya manis-manis belaka kuih dia.. Suya orang kelantan ni pun jarang-jarang je amik

    ReplyDelete
  5. kg bharu mmg syurga kedai makan.. zar pernah duduk kg bharu setahun lebih, tiap malam meronda dengan cik hubby cari port makan yg best best.. rindunya kat kg bharu

    ReplyDelete
  6. Kg Baru..nostalgia sgt.penah dok situ...selalu akan soto paru...

    ReplyDelete
  7. sekali sekala apa salahnya.

    ReplyDelete
  8. Salam,
    Moga auntie sihat .... salam LF kpd uncle

    ReplyDelete
  9. teringin laksam bila aunty mention dlm ni. kena belajar buat la..

    ReplyDelete
  10. salam,

    baru aritu ada ofismate tanya, mana nak makan nasi dagang kat kl. nanti kita leh rekmen tpt ni..

    nak tahan tekak? hahahah..payah tu. sebab saya pon selalu kalah dengan godaan nafsu makan. bapak saya dulu tak pernah sekat2 makan, dia kata makan la..jangan nanti sampai kempunan. so sebab ngikut nasihat ayah saya tu la, haaa sampai badan pon macam dipam..hihi

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Aunty, alhamdullilah sedapnya...rindu banget nak balik Kelantan hu hu hu.

    ReplyDelete
  12. first time tinggal jejak..
    Antie.. ayah saya pun mmg xbole makan manis sbb ada diabetes.. tp slalu saya biarkan jer apa dia nak mkn even my mom bising.. sbb saya tahu ayah just bole makan sedap bila weekend jer sbb saya ada kat rumah.. time tu jer dia bole makan luar sbb driver dia ada balik..
    Moga saya dikurniakan kesabaran tinggi mcm uncle layan antie. :)

    ReplyDelete
  13. kasihibu :

    Melarang org sakit makan tandanya sayanglah tu sebab takut melarat lagi penyakitnya..

    ReplyDelete
  14. Sharifah :

    hehehehehe kita sama, memang pengemar makan2..hehehehehe

    ReplyDelete
  15. me suya :

    Tak selalu auntie makan manis2, memang auntie suker sangat makan nasi dagang dan nasi kerabu..sedapppp tapi tak tahu buat sendiri

    ReplyDelete
  16. Zareda :

    Betul, kat Kg Baru aper yang tak de nak makan semua ada..
    Alhamdulillah..sorga makan dekat..heehehehe

    ReplyDelete
  17. Ann :

    Oh yea ker, soto paru? tak pernah jumpa lagi pulak..sedap bunyi nyer..hehehehehe

    ReplyDelete
  18. YB :

    Ya betul, sekali sekala

    ReplyDelete
  19. LF :

    Salam kembali, InshaAllah

    ReplyDelete
  20. afiniakib :

    heheheheh blaja jangan tak blaja, bila rajin dan mahir boleh jamu tetamu

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Mieza :

    Waalaikumussalam,
    Bila ada cuti balik lah..hehehehehe makan segala aper yg teringin.

    ReplyDelete
  23. thiya :

    heheheheh rajin layan bapak makan2 luar yea? Pahala tau, mengembirakan ayah dan ibu, tapi kalau sayang jgn lah selalu2 kena gak tegur dia.

    ReplyDelete
  24. Cik Sibuk :

    Salam Kembali,

    Badan dah macam di pam2? Ayat lawak tuh, auntie suka..hehehehe auntie pun macam gitu dah..

    ReplyDelete
  25. Saya pernah baca tentang Kedai Kak Som ni di blog Yan Journal, tapi saya belum 'jumpa' lagi kedai itu. :(

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum auntie...wah sedapnyer air mango tu....dah lama saya x minum air tu...air mango tu pun one of my favourite..lepas nih nak kena cari lah air mango tu...

    ReplyDelete
  27. Kakcik :

    hehehehehe okay jer kedai tuh tapi parking susah, abg masuk private parking depan rumah org Rm 5 sekali masuk..hehehehehe

    ReplyDelete
  28. FAIZ :

    Ohhh..yea ker, auntie memang suker sangat air mango

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...