THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, January 31, 2012

Memanjakan Diri


Citer2 ni dah di ceritakan di N3 anak kat sini
tapi  n3 ni versi auntie..hehehehehehe

Asalnya nak gi Carrefour atau JJ ajer nak tukar
tali jam dan repair barang kemas Peeja tapi anak2
nak bawa ke KLCC
Auntie pun dah lama tak kesana
suka sangatlah..

Dapat tempat parking senang dan dekat
Masuk Habib dulu nak repair rantai dan
gelang. Ended up repair rantai dan tolak gelang
ambil cash....auntie kata kat Peej ambillah
cash tuh buat belanja2 dia..tapi dia masih
belum ambil rasa nya..asyik sibuk ajer.

Punya lah bersabar dan berperang nafsu
masa berada selama lebih kurang satu jam di Habib tuh
Memang kalau nak ikut nafsu, nak
saja membeli tapi auntie 'Zikir' dan 'Zikir'
Alhamdulillah,  auntie tidak terjebak
menghabiskan ribuan ringgit..huhuhuhu
Sebab duit memang nak digunakan
untuk perkara2 lain bukan utk barang kemas..
hahahahaha...auntie ketawa kemenangan dlm hati

Keluar dari Habib, anak2 bawa makan2 kat Dome
Auntie tak bawa kamera, gambar2 auntie ambil
dari n3 Peeja..
Jom layan..
Makanan pilihan auntie petang tuh..


Espresso single shot


 Minestrone Soup 


Beef Pie


Bersama Noy (anak bongsu)

 Tudung labuh

Siapa tak kenal anak ketiga auntie ni? 
Blogger lurus bendul..hehehehehe



Dah habis makan2 tuh ke kedai jam nak tukar tali
tapi tak de..hehehehe keluar
Dalam hati nak jugak sambar jam tapi
anak2 kata tak payahlah.. mama dah ada 2 jam buat aper lah nak lagi..
Amboi! nasihat Finance Manager tak bertauliah si Peej sambil jeling2
kat auntie

Auntie pernah menyuarakan kat Noy yg auntie nak sangat perfume
yang uncle belikan masa auntie muda2 dulu
memang auntie rindu sangat bau nye
YSL - Opium
kata Noy counter YSL susah nak jumpa
kat Airport dan Kuwait pun tak ada..
tapi terjumpa pulak kat KLCC..
so singgah lah..dan bertanya

Aduhhhhh...pengsan auntie nak pilih yg maner satu
memang kalau boleh semua nak borong
tapi bila fikir yg kat rumah pun ada beberapa botol lagi, 
beli satu sudahlah..



 Mencium Tester Strip bermacam2 aroma

 Sempat Bergambar sambil menunggu 
resit dan voucher

Muka gembira 'terbeli' perfume baru
hehehehehehe

Dapat pouch beg free

Emmm...Noy tanya,  nak beli aper lagi mama?

Auntie kata..
Sudahlah..kang habis duit mama terbang kang, mama jgn
di layan, memang laju jer nak menyopping..jom balik..

Ishhh...mama belilah baju2..kata Noy

Mama bulan ni jer dah tempah jubah 7 helai tau
semua belum siap lagi..kata auntie

Alah mama tu jubah, ni blouselah
blouse baggy2..kata Noy
Emmm...bolehlah tengok2 ajer, bawak
mama gi Total Woman dah lama tak kesitu.. kata auntie

Tak,  kita gi kat Flow kata Peeja
kat situ memang banyak blouse baggy2..

so kesitulah kami..


Berpimpin tangan sebab auntie mula terhoyong hayang
bila dah penat berjalan

Tengok punya tengok..
sangkut juga 3 helai..huhuhuhu

Auntie malas nak snap gambar baju2
yang dibeli..nanti2 bila pakai auntie snap



Ada address kat paper bag tuh


yougotcurves? 
auntie dah tak de curves..hahahahaha

Settled kat situ, Noy suruh beli kasut

Kasut?

Mama dah ada 1 black yg pakai ni,  pun masih cantik
2 Brown untuk gi dinner/kenduri pun masih elok

Alahhhh...bila last mama beli kasut?
semua tuh mama beli dah 3 tahun yg lepas..kata Noy

Yea tapi semua masih baru sebab mama pakai pun
sekali sekala saja

Mereka heret jugak auntie ke kedai kasut
Cepat process nya sebab auntie 
pakai brand Snowfly ajer 




Menghabiskan duit memang laju
Dalam masa 3 jam..boleh hangussss gaji kerani sebulan
tapi tak perlah..kita manjakan diri setahun sekali
Memang auntie menyopping selalunya bulan January
untuk merasa kemanisan dividen/bonus ASB

Auntie rasa seronok berjalan dgn anak2 tapi
uncle tidak bersama kali ni..
terasa kosong dihati tanpa dia menemani..




21 comments:

  1. waaa seronoknya auntie shopping.. Suya pun nak balik shopping jugak weekend ni..~merasa dividen ASB~

    ReplyDelete
  2. Harap anak kakak boleh jadi macam Peej dan Noy... kakak nak rasa masa kakak dah tak kerja macam auntie... anak-anak dah kerja....

    ReplyDelete
  3. hehe sakan nyer soping jeles nyer..aunt saya pon rasa mcm tue if suami x der di sisi rasa x lengkap :D

    ReplyDelete
  4. cantik anak anak auntie, macam auntie jugak. :)

    *

    sebenarnya perfume ni boleh buat kite terimbau kenangan silam kan auntie? so saya faham kenapa auntie nak cari perfume tu. :)

    ReplyDelete
  5. seronok bersama keluarga gitu...

    ReplyDelete
  6. Wahhh...bestnya untie, shopping sakan. Aina dividen/bonus ASB semua habis utk belanja sekolah anak2...:(

    ReplyDelete
  7. Salam Kak.

    Wah shopping sakan kak. Itu pun control. Wanita dan shopping tak dapat dipisahkan .... hehehe

    ReplyDelete
  8. lurus bendul? no i'm not.

    ReplyDelete
  9. me suya :

    Salam,

    Shopping jgn tak shopping, tapi baikkan batuk tuh dulu, baru enjoy shopping..hehehehehe

    ReplyDelete
  10. Kakzakie :

    Salam,

    InshaAllah, kalau mereka kerja dapatlah mereka spend some money for their only mother kan?

    ReplyDelete
  11. annapeje :

    Salam,

    kan? kalau xde suami bersama2 masa jalan2 ker, makan2 ker, terasa tak lengkap, ingatkan auntie sorang jer rase macam tuh..hehehehe

    ReplyDelete
  12. Saya suka tengok akak pakai tudung panjang tu cantek tau, pergi beli belah memang seronok sedar sedar dah ribu riban habis takpe sekali sekala. Saya pun nak shopping nak beli barang kemas bila ambik bonus ASB tapi tiap2 tahun cakap macam ni sudah nya duit tu tak ber ambik pun, nak kerja kan duit cik abang jer lah.

    ReplyDelete
  13. gadisBunga :

    Salam,

    Cantik paras rupa adalah pinjaman dari Allah. Alhamdulillah..mereka sayang dan menghormati orang tuanya.

    ReplyDelete
  14. jedi :

    Salam,

    Betul, dapat jalan2 dgn keluarga memang seronok

    ReplyDelete
  15. JunAina :

    Salam,

    Yealah, Jun masih ada anak2 yg bersekolah, auntie dulu2 pun gitu juga

    ReplyDelete
  16. Yunus Badawi :

    Salam,

    hehehehehe memang seronok bila menyopping, Huishhhh..kalau lah duit berkepok2 memang heaven dpt shopping sakan..hehehehehehe

    ReplyDelete
  17. peej :

    Salam,

    kenapa tidak? Kau bengkang bengkok ker?

    ReplyDelete
  18. anak2 jadi teman shopping..memang bestlah..lagi2 kalau dapat bonus ke duit haper terlebih ke..haha like it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Ada duit boleh shopping, tak ada duit window2 ajer..

      Delete
  19. Auntie makin cun ^______^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      TQ TQ TQ, keberkesanan TABITA kot

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...