Followers

Thursday, January 5, 2012

Kenduri Di Hulu Langat

24/12/11 ada kenduri anak buah lelaki auntie
di Hulu Langat batu 10
Rumah pengantin perempuan

Uncle and auntie bergerak dari rumah pukul 12:30 pm
Emm....punya lah berbual2..
Uncle terbabas dari destinasi,  entah kemana2..

Auntie perasaan macam bukan jalan arah ker Hulu Langat
Atoila..memang sesat barat..hehehehehe
Uncle menyalahkan auntie sebab berbual2 perkara
sensitif masa dia driving..hahahahah
tulah dia tak concentrate kata nya..

patah balik dan berpandukan peta di kad jemputan
sampai lah tempat nya
Ada 'rela' jaga lalulintas mengarah kami masuk
dari jalan besar ke lorong rumah..
Ikut ajer..banyak juga kereta yg membelok kesitu

Ohhh...ada parking space rupa nya
bagus lah..senang, tak payah tercari2
berkata2 dalam hati auntie..


Bestkan ada kawasan parking..
Dah parking kereta,  baru perasan maner rumah nya?
tak nampak pun?
Rupa2 nya kena memanjat tangga yang baru di buat?
Ishhh..auntie berdiri dan menangis2 tak nak panjat
tangga tuh..huhuhuhuhu
sambil menangis..mengucap2 panjang
memikirkan macam maner nak panjat?

Uncle kata duduk dalam kereta
Biar uncle ajer yang  pergi kenduri..
terperanjat auntie bila uncle kata macam tuh..
(tak nak lah duduk dalam kereta)

Huhuhuhu..auntie pun kata kat uncle
You pimpin I lah, I cuba pelan2..

Ya Rasullullah..memang seksa auntie.
Menapak satu2 sambil uncle jaga auntie
dari belakang..
aduila..kalau lah ada orang ambil video
memang suatu scenario yg amat hodoh
tertonggeng2 macam tu...hahahahaha

Tak caya jom tengokkkkk
Auntie suh uncle snap gambar
tangga tu buat kenangan..hahahahaha




Pemengang kayu tuh..goyang2 pulak tuh..
Dah lah badan auntie berat
Nak kena berpaut kat situ
kalau dah terpatah atau tercabut
memang terguling lah auntie dgn uncle2 sekali
hehehehehehe

Sampai jer kat atas..
Amboi! besar nya rumah..
Rumah orang ado2 kata auntie pada uncle





Terus amik gambar lauk pauk
Sungguh mewah makanan yg di jamu
1) Rendang Daging, 2) Ayam masak merah, 3) paceri nenas,
4) sambal sotong kering, 5) acar buah, 6) labu masak lemak,
7) dalca, 8) papadom  dan Nasi Minyak yg sungguh sedap

Sedang baca doa makan, nampak pengantin melambai lambai
dan menuju kearah kami



bodoh betulah tudung awning ni, ashik nak kebawah ajer
uncle pulak tak reti nak tegur..huduhhhhh 
ni mesti sebab kepenatan naik tangga tadi..hahahahaha



Anak sedara auntie ni adalah anak lelaki 
kepada adik perempuan kandung auntie yg di kampung baru
(siapa baca episod2 auntie tahulah latar belakang auntie)



Amza dan Syuhada











Auntie kira2 kesemua nya ada 12 Khemah
Ini adalah kenduri kawin yg pertama utk keluarga ni
walaupun anak perempuan mereka adalah anak ketiga..
Maka sambutan nya adalah mewah dgn para tetamu
yang datang tak putus2..
Alhamdulillah..




Auntie di pimpin oleh pengantin lelaki utk kedalam rumah..
Tak larat sebenar nya tapi dia beria2 nak bergambar dengan auntie..
Jadi auntie pun bergambarlah..


Ini lah Hasil nya..



Suka tengok fresh flowers all over
outside and inside the house

Akhir nya kami minta diri dgn tuan rumah


Auntie bergambar dengan barisan pokok nenas yg tak berduri


Kiri kanan ada pokok nenas nih



Balik auntie minta uncle singgah kedai buah
Nak beli cempedak..hehehehe





Tokey kedai  bagi kosi kat auntie dpt lah duduk
sambil uncle pilih2 buah cempedak..
sekilo RM 7 


Nanti auntie citer perkahwinan belah pihak lelaki pulak...
InshaAllah

8 comments:

  1. ya allah..nampak sedap je lauk kenduri dalam pinggan aunty..tiba2 rasa lapar....

    ReplyDelete
  2. sweetnya jalan pimin-pimpin....

    ReplyDelete
  3. Saya tgk gamba tangga tu pon saya cam tak sanggup..

    Balik camne? Kena turun tangga tu ke? Turun lagi susah kot..

    ReplyDelete
  4. Aznurul :

    Memang sedap, auntie mintak quotation dier..hehehehehe

    ReplyDelete
  5. gedek :

    blessing in disguise, kalau tak sakitt rase nya jgn harap di pimpin..hihihihi

    ReplyDelete
  6. Cik Sibuk :

    emmm.. masa balik uncle turun dulu dan di belakang ada budak perempuan pegang auntie..huhuhuhu memang payah dan seriau..

    ReplyDelete
  7. Kak memang mewah nampaknya perkahwinan anak buah akak, bangga saya orang kita sekarang ramai yang senang2 alhamdulillah.

    ReplyDelete
  8. hahaha.. auntie ni lawak lar.. saya lagi suka kalau auntie tulis entry panjang2 sebab saya suka baca blog auntie.. hehe :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...