THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, January 3, 2012

Jelak, Jemu, Muak


Noy balik dari KLIA pagi2 pukul 5 pagi dah beli breakfast untuk sekeluarga
Memang dia selalu macam tuh, tapi auntie dah jelak, jemu, muak nak makan
breakfast omputih ..sekali sekala bolehlah,

Sampai tghari auntie tak makan share auntie..huhuhu
harap2 nanti ada orang makan, tak nak lah buang..
nanti rezeki lain tak datang pula..Ya Ampunnnn..



Share auntie siap ada air teh secawan 
dlm fridge disimpan oleh uncle



Lapar punya pasal auntie dah kedapur awal.
Nak makan awal..huhuhuhu

Dah siap masak

Ikan Terubuk Masin yang di beri oleh  Mas



Sambal tumis telur..
hehehehe kupas sendiri kalau sesiapa snak makan



Belum di gaul lagi, nak makan baru buat kalau buat awal2 nanti berair..

Acar Mentah-timun, nenas, bawang besar, cili merah, limau, udang kering dan garam




Akhir sekali masak kurma ayam..
Lauk ni lauk kegemaran auntie..

Masa ambil gambar2 ni semua,  auntie masih belum makan lagi..
Tapi tadi sebelum buat N3 ni, auntie dah lapar sangat
Ngappp, dua senduk nasi, punya lah nikmat..
makan sensorang pun sedappppp...
sebab dah lapar sangat kot

Selamat makan tengahari pada readers auntie
walau dimana jua...

18 comments:

  1. Makanan Melayu juga yang 'selesa' di tekak kita, kan Kak Nani? :)

    ReplyDelete
  2. .....Alhamdulillah...
    nampak sedap ...menyelerakan...
    terutama ikan masin terubuk tu....
    uuurrrmmmm.....

    ReplyDelete
  3. hari tu mama ada cakap nak sausage egg la apa. tu yang beli pagi tadi belikan utk mama sekali. if muak lepas ni kita orang tak beli dah. nway, i bought the breakfast set for the fam mother. :)

    ReplyDelete
  4. Kakcik :

    ..Aah, selera melayu memang best..hehehehe

    ReplyDelete
  5. mamaijat :

    Ikan terubuk asin tuh memang semua dlm rumah suka..hehehehe

    ReplyDelete
  6. peej :

    Subhanallah, peeja ker yg beli..mama memang mamai lah pagi2. TQ dear moga murah rezeki anak ku...
    mama dah muak ketika ni, hari yg lain tak tahu lah pulak..
    hehehehehe

    ReplyDelete
  7. ish ish ishh..letak lauk cam gitu sebelah McD..memang McD kalah lah..

    tadi elok2 perut tak lapar, nengok gambar lauk terus lapar..

    :)

    ReplyDelete
  8. Kalau dah tekak melayu tu kak memanglah muak kalau Mc D hari2 cuba kalau makan nasi tiap hari pun tak apa sebab lauk nya hari2 boleh tukar.

    ReplyDelete
  9. sesekali boleh la layan MCD tu kan auntie. kalau selalu .. sah2 ella pun jadi macam untie ~ Jemu!!

    ReplyDelete
  10. Cik Sibuk :

    hehehehe bukan tengok lauk auntie lapar tapi memang time lunch kot

    ReplyDelete
  11. Fitri :

    Ohhhh..baguslah macam tuh

    ReplyDelete
  12. Sharifah Rosidah :

    Aah, dah kita melayu, memang masakkan melayu tak pernah jemu. Masakkan lain spt india, cina, jepun dll adalah sampingan yg harus dirasai sekali sekala..hehehehe

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum aunty, tengok ikan masin yang tak tahan tuuu, pasal tak ada kat sini!

    ReplyDelete
  14. mieza :

    Waaikumusalam, betul2 sedapkan terubuk asin, entahlah kenapa susah nak cari kat KL

    ReplyDelete
  15. terubuk masin dan nasi panas2...sedap tu.Teramat sedap!

    ReplyDelete
  16. tengok kurma ayam automatic terus rasa nak makan kurma ayam time lunch nanti,.sedappnnyeee lahh. btw take care aunty :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...