Followers

Monday, January 9, 2012

Jodoh ku

Hari Khamis 5/1/2012 ketika sudah solat subuh..
Mata tertumpu di sejadah yang terbentang depan auntie
Sejadah arwah mak..

Selepas membaca Fatihah kpd Rasullullah dan Arwah
Ibu bapa dan berdoa taubat
Hati auntie berkata2..
Emm...nak beli sejadah baru
Mata pula nampak dan terbayang
sejadah yg berkilat2

Wahhh! kena pergi ke Jalan Tuanku Abdul Rahman
kat arah Masjid India, petang2 nanti
nak cari sejadah baru..
Dalam almari bukan nya tak de sejadah lain
Memang banyak, entahlah..
Hati nak yang baru..
Dah nampak yang baru..
Nak kan yang baru..

Selepas makan tengahari,
talipon auntie vibrates
selalunya memang talipon auntie tido
tiada sapa yang hantar sms atau talipon
semua contact uncle atau pun anak2..
sejak auntie sakit dah tiga tahun memang
talipon auntie 'kesunyian'..hehehehehe

Ohhh...exlady boss auntie nak datang
visit, ada kiriman barang dari kawan auntie
from India.
Kawan auntie ni kawin dengan org putih,
Orang German dia baru jer berpindah ke India.
Baru2 ni kawan auntie tuh balik bercuti ke M'sia
mereka berjumpa ramai2, auntie tak dapat
join sebab hari Jumaat, memang uncle tak
kan hantar auntie kemana2 jika hari Jumaat.

Emm..lebih kurang pukul 3:30 ptg
exboss auntie datang bawa pisang dan
keledek goreng..
Sambil berbual2 tuh
Dia pun bagilah..pashmina yg kawan auntie bagi



Warnanya memang cantik..Goldie yellowish
memang sesuai buat sapra..heheheheh

Dah tu exboss auntie bagi dia punya pulak..
Memang auntie amat terharu sangat2..
sebabbbbbbbb...
Apa yang auntie nampak subuh tadi
kini berada depan mata auntie...

Sejadah yang kilat2..
Dah lah meleleh air mata
Rupa2 hajat auntie dah di kabul Allah..
hanya selang satu waktu saja..
Nampak samar2 sejadah kilat2 waktu subuh
selepas zohor dah ada depan mata..
Alhamdulillah
Subhanallah
Allah hu Akbar

Auntie pun citerlah kat boss auntie
yang auntie memang nak pergi cari
sejadah petang tuh
Memang rezeki dan jodoh Nanilah..kata dia

Auntie ambil gambar tempat auntie bersolat setiap hari

 Gambar dari depan 
sejadah baru


Gambar kusyen 
auntie solat duduk


Auntie perasan kebelakangan ni 
Allah SWT memberi rezeki 
pada auntie aper yg auntie hajati dlm masa 
yang amat singkat..

Allahu Akbar..






33 comments:

  1. Syukur Alhamdulillah. Dah tertulis rezeki Kak Nani. :)

    ReplyDelete
  2. Tiada kata yang paling tepat auntie, Alhamdulillah. Itulah sifat Yang Maha Mendengar kan. Subhanallah.

    ReplyDelete
  3. syukur alhamdulillah..allah murahkan rezeki auntie..mudahkan urusan auntie..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Aunty,
    Alhamdullilah Allah sangat sayangkan umatNya.

    ReplyDelete
  5. sejuk jer baca cita auntie nih,, :))

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah kasih sayang Allah melimpah ruah.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..rezeki...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah kak...itu namanya rezekikan? Baru terdetik dihati ALLAH dah perkenankan...

    ReplyDelete
  9. ALhamdulillah.... Allah sentiasa permudahkan untuk Auntie. Betullah kan... Bila Allah tutup satu pintu... pastinya pintu-pintu lain akan terbuka dengan luasnya. Yang penting kita selalu ingat dan redha dengan ujianNya.

    ReplyDelete
  10. Allahu Akbar...itulah kebesaranNya.

    Rezeki yang melimpah ruah.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah ... rezeki dah tertulis ..

    ReplyDelete
  12. Syukur kak, tu lah kalau hati kita bersih dan tak berdengki insyaallah apa yang kita niat kita dapat.

    ReplyDelete
  13. Syukur alhamdulillah. Murah rezeki akak. Cepat pula tu dapatnya. Nikmat Allah tu.

    ReplyDelete
  14. Kakcik :

    Syukur Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  15. Aidah :

    Betul, Allah Maha Mendengar

    ReplyDelete
  16. AzNurul :

    Alhamdulillah, moga Allah pimpin auntie kejalan yg lurus, memudahkan urusan auntie dunia dan akhirat..Amin

    ReplyDelete
  17. Mieza :

    Waalaikumussalam
    Moga Allah terus memberi rahmatnya kpd hamba2nya..Amin

    ReplyDelete
  18. Asraf :

    hehehehehe sejuk yea, ada aircond kot

    ReplyDelete
  19. Kunang2 :

    Alhamdulillah..Allah menyayangi hamba2nya

    ReplyDelete
  20. shuweet :

    Yea, memang rezeki yg tak diduga

    ReplyDelete
  21. aNle :

    Aah, betul, banyak kali gitu berdetik pasti berlaku..Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  22. Nor..cahaya terindah :

    emmm...moga Allah SWT terus memberi hidayah dan rezekinya pada kita hambanya yg sentiasa menadah tangan akan rahmatnya dunia akhirat. Amin

    ReplyDelete
  23. Zaitun :

    Allah hu Akbar..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  24. Chik Att :

    Amin, dah tersurat rezeki yg mendatang..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  25. Sharifah :

    Memang betul, hatilah yg perlu di jaga supaya tidak ada lansung sifat tercela

    ReplyDelete
  26. YB :
    Alhamdulillah, rezeki tidak kira besar atau kecil memang datangnya dari Allah SWT. syukur

    ReplyDelete
  27. Wah rezeki tu..

    Niat nak cari benda yang baik, cepatt aje Allah perkenankan :)

    Alhamdulillah..

    Cantik eh sejadah tu, suka kita tengok..kaler coklat.

    ReplyDelete
  28. syukur alhamdulillah..allah murahkan rezeki .. syukur banyak banyak

    ReplyDelete
  29. Assalammualaikum auntie....alhamdullilah...murah rezeki auntie....apa yg auntie hajati Allah telah makbulkan

    ReplyDelete
  30. Allahuakbar.. Syukur alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  31. cantik sejadah tu.
    murah rezki aunty kan.. syukur

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...