Followers

Thursday, January 12, 2012

Dua Pasang Pengantin

Citer dah 10 hari yg lepas tapi gambar banyak
jadi auntie ambil keputusan citer lah jugak
Emmm...31/12/2011 hari Sabtu penutup tahun
Auntie pergi kenduri kawin anak buah,
anak adik kandung perempuan auntie
di Kajang.
Pengantin Dua Pasang
Abang dan Adik Perempuannya..

Dua minggu sudah auntie citer
auntie gi wedding kat Hulu Langat
Hahhhh...kali ni pengantin yang sama
tapi perkahwinan di pihak lelaki pulak

Dah lama auntie tak ke Pekan Kajang
Huishhhh...jam dahsyat sungguh
rupa2 Kajang dah pesat membangun
dengan bangunan yg baru
Shopping komplex pun banyak..



Kenduri Di Dewan Bandaran MPKJ
Parking senang tapi disebabkan datang
time peak hour, dapat tapak parking tuh jauh lah sikit
terpaksalah auntie menapak perlahan2..
No problem sebab hati berkobar2 nak jumpa
adik beradik kandung..
yang tidak dibesarkan dibawah satu bumbung
dipisahkan utk kebahagian suami isteri
adik lelaki kpd bapa kandung
(siapa dah baca episode2..tahulah)
Alhamdulillah..auntie dapat berkasih2 dgn
ibu dan bapa tumpang yg amat penyayang
Alfatihah kpd kedua2 ibubapa kandung
dan juga ibubapa 'tumpang' ku



kakak auntie yg sulung

Sebelah kiri tu adik beza umur hanya setahun saja

Dia kena stroke dah tiga tahun
Stroke yang mati anggota badan sebelah kiri
Pertuturan pun tak terang..
Yang berdiri belakang auntie tuh
Suami dia..Alhamdulillah dia suami
yang amat penyayang..



Couple dan baby tuh adalah anak buah auntie


Adik lelaki bungsu auntie

Kerusi makan ada empat buah..hehehehehe


Nasi minyak dan lauk pauk
Kata kakak auntie katerer ni di pakai utk setiap
kenduri kendara tak kira besar atau kecil
oleh family mereka,
Apa bestnye? Lauk pauk sama jer rase dgn
katerer2 yg lain..
masa auntie balik, adik auntie bekalkan
lauk pauk dan nasi yang memang dia orang order
extra siap packing utk sedara mara bawa balik
Ohhhh...nasi nya sedap dimakan begitu saja
Lauk pauknya tidak basi walaupun dah 3 hari..
Patutlah..
Ada Restaurant di Kampung Pandan

Pengantin Lelaki tulah anak buah auntie
Dia memang penyayang, kalau jumpa auntie
siap peluk, cium auntie..memang boleh
tertambat hati orang tua..

ti

Kuih muih 



Haaahhh...ni adik nye pula

Kedua2 suami isteri berkerja di Pulau Pinang
Mereka ajak auntie pergi rumah mereka
InshaAllah..auntie nak berjalan
dah ada rumah persinggahan
Alhamdulillah..


Auntie di beritahu oleh kakak auntie
tetamu adalah 1500 orang

Timbunan kotak2 goodies..
banyak sangat

Mak Pengantin (adik auntie)





Perempuan yang dukung baby tuh kakak ipar auntie
Suami dia abang auntie (Dah arwah)
mereka datang dari Kulim

u


Pelamin hanya untuk bergambar saja
mereka tak bersanding/merenjis
tapi bunga pahar(telur asin) 
di beri begitu saja kpd para tetamu

heheheheh auntie dukung cucu sedara
nampak tak tangan kakak sulung auntie
dia asyiklah pegang dan usap2 peha auntie
Lama pulak tuh..
nampak sangat dia merindui dan sayang auntie



Makan kek pengantin

hehehehehe mereka makan second round
mereka ajak auntie tapi
perut auntie tak biasa makan ulang2 macam tuh


Pengantin dengan Ibu dan Ayah mereka

Eh! Ayah dan Ibu beralih tempat ker utk bergambar?
 hehehehehe


Family Photo



Sebahagian dari family auntie, ada yang dah balik
Ada yang tak datang (kakak auntie)
Ada yang dah meninggal
kesemua adik bradik kandung auntie kalau tak silap 13 orang


Saadiah binti Ahmad (51 tahun)
Masih berkerja sebagai Pengetua Sekolah


Alahhhh...kenapalah adik auntie so well shape?
Uncle kata, boleh shapy macam adik you tak?
Semua adik bradik you slim
kenapa you kembang?
huhuhuhuhu
Mangkok betul lah..kena sebiji macam tuh..hehehehehe
Nak buat macam maner?
Selera baik punya..






34 comments:

  1. Salam Kak.

    Seronok bila pergi majlis perkahwinan mcm ini sebab dapat jumpa sanak saudara. Kalau nak pergi ke rumah mereka satu persatu memang tak larat.

    ReplyDelete
  2. salam aunty,
    apa khabar?
    mesti seronok kan aunty dapat berkumpul ngan adik beradik sekali sekala..=)

    ReplyDelete
  3. Semoga berpanjangan jodoh ke akhir hayat mereka dan hidup berkasih sayang seperti Kak Nani dan adik Kak Nani. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. masa berkumpul adik beradik adalah masa paling best. terkenang zaman kecik2. semoga kedua-dua pengantin bahagia ye untie...

    ReplyDelete
  5. Seronoknye keluarga besar campur lagi dgn yang keluarga tumpang. Saya tumpang seronok je lah tengok gambar. Hehehe.

    P/S Lepas ni saya nak sambung khatamkan blog auntie lah. Hari tu dah byk episod saya baca lepas tu bz sgt, berenti kejap.

    ReplyDelete
  6. buktikan aunty yg aunty leh kuyus cam adik2 aunty..caiyok3... eheheh

    ReplyDelete
  7. Bestnya kak kalau dapat jumpa semua adik beradik. Keluarga saya pun ramai tapi ramai juga yang dah meninggal yang tinggal hanya 4 orang adik beradik dan semuanya perempuan.

    Nanti kalau peeja kawin dapatlah jumpa adik beradik lagi, saya tumpang2 seronok jugalah.

    ReplyDelete
  8. Salam kak Nani

    Wah...gambar2 itu mengingatkan majlis perkahwinan anak buah tahun lalu di tempat yang sama

    ReplyDelete
  9. Salam Kak Nani :)
    saya pon adik beradik lucky number 13. tapi yg masih hidup 10. sekali sekala jumpa time kenduri kendara camni memang best! bersembang sampai kena halau dari dewan kak oiii hehehe..

    ReplyDelete
  10. 13 org? rmainya untie..patutlah beg goodies bkotak2.. =)

    mak pengantin pun dh mcm pengantin..hehe

    ReplyDelete
  11. kembang2 pun, tapi auntie jelita ape.... :)

    ReplyDelete
  12. heheheeh..amboi uncle kemain lagi gurau die kabo auntie kembang ye..hehehehehe...

    ReplyDelete
  13. comelnye aunty pakai shawl tu...warna dia cantik..!

    ReplyDelete
  14. Kg Pandan...hu... dah terlalu lama IM tak kesana. Tempat menimba ilmu 1980 - 1082.

    ReplyDelete
  15. mak ayah saya kahwin dulu pun sama mcm ni serentak dua pasangan pengantin adik beradik....yg bestnya kalau wedding mcm ni..suka tengok pasangan pengantin sanding ramai2 kat atas pelamin...

    ReplyDelete
  16. Yunus Badawi :

    Salam kembali,

    Betul memang tak la nak visit sebab ada yg duduk diUtara, ada yg diBarat..hehehehehe

    ReplyDelete
  17. fathen :

    Aah, seronok dan sedih bercampur aduk bila dah lama tak jumpa, macam tuh lah perasaan auntie.

    ReplyDelete
  18. kakcik :

    Begitulah hendaknya..Amin

    ReplyDelete
  19. JunAina :

    Betul, memang terkenang bermain kejar kejar sampai bawah rumah..huhuhuhu

    ReplyDelete
  20. Aida :

    Keluarga kandung auntie ramai tapi keluarga tumpang tiga saja..

    ReplyDelete
  21. JM :

    hehehehehe tak yah susah nak kuruskan badan, auntie dah tua, terima jerlah auntie seadanye..

    ReplyDelete
  22. Sharifah :

    InshaAllah, mereka akan akak jemput jika ada kenduri kendara

    ReplyDelete
  23. Farid :

    Salam kembali,
    Oh yea ker? Emm..dewan beraircond, selesa kan?

    ReplyDelete
  24. AzeedA,

    heheheheh sampai kena usir? sakan berbual yea?

    ReplyDelete
  25. Munafendy :

    hehehehehe memang ramai 13 orang, yg hidup hanya 7 orang saja.

    ReplyDelete
  26. GB :

    Auntie jelita? Ishhhh..

    ReplyDelete
  27. shuweet :

    Uncle memang gitu, badan auntie naik jer, sibuk lah dia tegur

    ReplyDelete
  28. marinahunny :

    Shawl lame beli masa auntie keje dulu

    ReplyDelete
  29. Sri Mersing :

    Tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pula tempat menimba ilmu..memang tak leh lupalah

    ReplyDelete
  30. Faiz :

    Anak buah auntie tak bersanding..huhuhuhu

    ReplyDelete
  31. meriah....

    seronok dpt jumpa sanak saudara camni..

    ReplyDelete
  32. jedi :

    Aah, memang seronok sangat sebab dpt pelukkan kasih sayang

    ReplyDelete
  33. salam,

    semoga kedua pasang pengantin bahagia ke akhir hayat..

    sedih baca part yg auntie tulis kakak auntie pegang peha, rindu dengan auntie.

    saya & kakak saya masa kecik agak rapat, ye la dah duduk share bilik. la ni memang dah jarang2 jumpa..kalau jumpa pun takde macam dulu kot. sedih sebab terbayang camne la agaknya lagi 20 tahun..ada tak agaknya kitorang adik beradik tetiba rasa rindu..

    ReplyDelete
  34. salam,takpe auntie juga jelita. hehehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...