Followers

Wednesday, January 18, 2012

Besan Belanja Makan2

Lepas Kenduri balik rumah adik ipar bersebelahan rumah ajer
Rehat dan tertidur kat situ sampai maghrib

Malam pula besan ajak makan dirumah nya
Sampai dirumah, mereka kata nak bawa
auntie dan uncle makan luar
Kami tak terus keluar,
Besan lelaki dan uncle nak tengok perlawanan
badminton sampai habis dulu..
Sempatlah auntie bermain2 dengan cucu
Malam tuh genap umur cucu 11 bulan


Besan dengan Nur Zara Sofea


Dah pandai bye2

 
Tepuk amai2

Habis jer tournament badminton kami bergerak 
Restaurant kat Jalan Pulau Gadong
Yong Tau Foo amat famous kat Melaka
Restaurant dua tingkat
Penuh dengan pelangan, no joke memang penuh
semua nya melayu, owner pun melayu



Tak nangis pulak duduk kat kerusi tuh

Ada juga nasi lemak disitu
Auntie makan sebungkus..
Oiii..powerlah sambal dia
Kata besan sehari laku sampai seribu++ bungkus
Auntie segan nak tanya sebungkus berapa hinggit..hehehehehe




Dah pun sampai Yong Tau Foo Famous tuh
Besan auntie order 2 mangkok besar
Dan juga otak2
Air fresh oren 2 jug



Ishhh..rambut auntie asyik lah nak keluar dr tudung..
emmm...malas pakai inner punya pasal

Okay2 jer Yong Tau Foo tuh
Tak berapa power sambal dan sup dia



Bila dah selesai makan kami pulang berasingan
Auntie dan uncle tak singgah dah rumah besan
sebab dah terlalu lewat malam..

Memang tak puas bermain dengan cucu
Apa tah lagi cucu pula tak nak kat auntie..huhuhuhu
Dia dah mula kenal orang, bila dah lama tak jumpa
maka dia reject Tok mama dia...
Tak per..auntie tak kisah
dan tak kecewa sebab bila dia dah besar
dan berakal penuh, dia sendiri akan tahu
Tok mama dan Tok Papa amat menyanyangi nya..
hehehehehehe

18 comments:

  1. Untie....bestkan boleh selalu jalan2 makan2 sambil rileks2 cam tu.

    Aina masih bertungkus lumus kerja2...hehehhee...

    Comel cucu untie.

    ReplyDelete
  2. Nanti kalau pergi melaka nak singgah kedai yong tau foo tu nak cuba nasi lemak nampak macam sedap je.

    Kak, sekali sekala harimau kena mengaum baru lah zarra kenal akak, hehehe bukan ayat batu api cuma kesian kat akak je.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Aunty,
    Geram tengok Nur Zara Sofea, mata bulat, cantik! Alhamdullilah.

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Best, besan belanja makan !Besan LF jauh2, jadi tak ada chance !

    p/s. Hari Ahad ni, auntie join ke?

    ReplyDelete
  5. yes! baru boleh tgok foto Zara..dah besar yer..saya selalu ingat zara ni sbb usia dia sebaya cucu saya, muda Zara berapa bulan jer..cute nya zara, soon will grow up to be one fine lady,insyaAllah,

    ReplyDelete
  6. As salam


    Ahad ni AUntie pergi ke ??

    ReplyDelete
  7. apa nama restoren tu auntie? saya pun nak menerjah ni!

    ReplyDelete
  8. heheh..bila lil popia nak datang umah tok mama lak?? gerammmm ngan die...

    ReplyDelete
  9. JunAina :

    Aah, auntie dah pencen maka boleh rilex dan jalan2 bila kesihatan mengizinkan..hehehehehe

    ReplyDelete
  10. Sharifah :

    Aah, cubalah nasi lemak famous tuh
    Mengaum? hehehehehe

    ReplyDelete
  11. Mieza :

    Waalaikumussalam,

    Terima Kasih, cucu comel anugerah Allah..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  12. LF :

    Besan2 Dato kat maner bila kata jauh2.
    Hari Minggu ini tak dapat join, maaf

    ReplyDelete
  13. hani :

    InshaAllah bulan depan genap setahun.
    Amin agar bila cucu besar jadi solehah

    ReplyDelete
  14. pB :

    Salam kembali,

    Auntie tak dapat pergi hari minggu nanti

    ReplyDelete
  15. gadisBunga :

    Auntie tak perasan nama nya tapi bila auntie tanya uncle dia kata Gelombang biru Yong Tau Foo
    besar restaurant tuh, dua tingkat.
    Yg atas aircond..punyalah penuh..kus semangat.

    ReplyDelete
  16. shuweet :

    Dengar kabar nak datang masa CNY ni.
    emm...auntie dah mula nak merajuk bila cucu tak nak auntie dah..huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. salam....


    sedapnya makanan yang terhidang tu ..

    ReplyDelete
  18. sissyira :

    Salam kembali

    Alhamdulillah..rezeki

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...