Followers

Monday, January 16, 2012

Balik Kampung Lagi

Jumaat lepas maghrib bersiap2 balik kampung
Ada kenduri kawin
Sebelum balik kampung beli sedikit barang2
Belikan cucu dan anak buah baby's product





Kami bertiga jer balik kampurng
Uncle, Auntie dan Khairul
Yang lain2, ada hal
Perjalanan Alhamdulillah..
Perut auntie lapar singgah kat Malim untuk makan malam
sebelum hantar Khairul di rumah
mak mertua dia..


Auntie punya nasi goreng cili padi

Telur bungkus

Khairul dan uncle makan chicken chop

Sayur campur

Sampai rumah besan dah lewat
cucu dah tidur..
esok saja jumpa cucu di kenduri kawin
Besan hidangkan roti john dan air teh o kosong
Auntie tak sentuh sebab perut dah sendat

Besan auntie pesan, malam sabtu makan dirumahnya
Emm..uncle kata okay..

Auntie dan uncle meneruskan perjalanan ke Merlimau
rumah pusaka utk bermalam di situ

Auntie tak leh nak bercerita panjang ari ni..
Penat bila travel jauh tapi uncle suh jugak update..
huhuhuhu sebab banyak sangat gambar2 yang
dia snap di Melaka..

Segar sikit petang2 kang auntie cuba sambung citer
InshaAllah..



13 comments:

  1. best lah Uncle


    tolong auntie update blog

    ReplyDelete
  2. singgah sini... =)

    gambar2 yang sungguh menyelerakan!

    ReplyDelete
  3. baguslah uncle..sporting sgt ;)

    ReplyDelete
  4. Tak pe auntie. Pelan2lah. Saya akan tetap tunggu update auntie ya.

    ReplyDelete
  5. Kak pelan pelan kayuh, saya baca dah dan nak tunggu lagi cerita yang lain2 tu terpaksa tunggu petang pulak

    ReplyDelete
  6. pB :

    silap tuh, uncle bukan update blog dia tolong snap2 gambar2 jer, jadi photog auntie hehehehehe

    ReplyDelete
  7. Irfa :

    Uncle memang sport..hehehehehe

    ReplyDelete
  8. Aidah :

    huhuhuhu...auntie baru jer terjaga dah kul 4.45ptg.

    ReplyDelete
  9. Sharifah :

    Letih sangat travelling, akak baru terjaga dah tuh lapar. Masak nasi dan sambal sardin paling cepat.
    Tapi masih belum makan lagi, teh tarik and creamcrackers alas perut dulu..hehehehehe

    ReplyDelete
  10. ingatkan ada foto terkini cucu..waitinggggg...

    ReplyDelete
  11. bestnya balik kampung... :)

    ReplyDelete
  12. hani :

    heheheheh nanti saya upload


    Faiz :

    Aah, seronok balik kampung

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...