THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, October 30, 2011

Citer Kenduri di Seremban

Auntie naik bilik atas utk cari baju aper nak pakai
untuk kenduri kawin di Sban..
Kain Lace yg di beli oleh Noy
baru sekali pakai..nasib muat..

Lokasi Peta yg beri dalam kad jemputan
Spanish Villa Condo, Jln Bunga Raya 19,
Tmn Tasik Jaya, Sban

Selamat sampai ke destinasi
Hahahaha..terperanjat dok bila sampai
kemah dan tema sama warna macam baju auntie
Entah nak suka ker? malu ker? bercampur aduk perasaan..
tapi okaylah..
Tempat tuh cantik sangat..
Teringat auntie rumah apartment auntie kat pucong
auntie tak pernah sewakan
apartment hujung minggu gi swimming, ada kolam renang
Dah auntie jual pada tahun 2005, bila nak pakai duit
Tak per ada duit beli lagi..hehehehe

Jom layan gambar..
sekali ni banyak pulak uncle captured..Thank you dear..





Lepas jer parking auntie bergambar depan tangga villa tuh

Kaki auntie memang tak boleh rapat sebab
kalau rapat auntie off balance..hehehehe
jatuh bedebub nanti..
tengok tangga tuh, macam maner lah auntie nak naik
emmm...berpegang2, auntie naik pelan2
menapak satu mata tangga hingga lah sampai keatas
Aduhhhh! penat tak terkira..
tapi berbaloi sebab sangatlah cantik condo tuh..



ini aper ker benda orang sebut? entah auntie tak tahu



Uncle captured gambar swimming pool condo tuh
Auntie rasa sangat selesa perkahwinan konsep ni..



Kemah utk tetamu makan


Lauk pauk yg disajikan
Nasi minyak, kari daging yg super sedap
ayam berempah
acar buah dan masak lemak cili api nenas
tuh sajer tapi sedap sangat..
auntie tak ambil tissue dia
sebab katerer mesti dr Sban..hehehehe




Pasal senyum simpul nih?


Makan bersama2 kawan auntie masa tahun 1987
Suami nya berkursus selama setahun sama2 dgn uncle
first time jumpa since then

Auntie sampai tak sempat tengok mereka bersanding
dimana selalu nya pasangan pengantin akan lalu bawah pedang
nasib baik sebab sempat tengok pengantin potong kek




Pegawai dan siap utk keluarkan pedang


Pedang di sisi



Potong kek di bawah pedang2

termasuk dua kali gambar ni, aahhhh...malas auntie nak delete




Ni bapa pengantin lelaki


Auntie request nak bergambar sama2





Ini gambar khemah pelamin


Pengat nangka

Sajian pemanis dia banyak sangat
Ada pengat nangka, bubur kacang durian dan jagung sagu




Bubur kacang durian


karipap, apam dan cucur badak


Ni pulak talam tepung beras,
dah habis tapi katerer top up lagi kemudian nya



Ada kambing golek..auntie tak makan pun
sebab dah kenyang makan nasi minyak


Orang beratur nak amik daging kambing dan sos


gambar swimming pool ni, auntie yg snap..
rasa nak terjun mandi, sebab cuaca amat
panas ketika tuh..



Khemah high table pengantin


Khemah band kat hujung tuh



Nih pun kawan dan juga jiran auntie masa duduk di Tmn Melati, KL
pada tahun 1987

Kena naik tangga lagi bila nak menuju ke condonyer
Bagus betul pengantin lelaki ni, dah beli rumah
baru kawin..huhuhu muda sangat belum 30 tahun umurnya



Bergambar dengan mak pengantin lelaki


Kawan auntie pada tahun 1985 di Port Dickson
muda lagi dah ada cucu..



Pengantin berpangkat Kapt dan pengapit dia bukan orang lain
adiknya sendiri, berpangkat Lt


Uncle bersama pengantin dan pengapit




Bila nak balik kami snap gambar perumahan kat situ
condo ni atas bukit, berangin2 masa tuh



ni masa nak balik kat highway
banyak gambar auntie snap
penyokong bola N9, berbendera kereta mereka






Nih goodies yg di beri pada tetamu
sudu di balut dgn kain net berisi kacang tumbuk
dan kotak2 yg berisi coklat
auntie suka..memang cantik

Kali pertama auntie attend wedding kat swimming pool
something different
Memang selesa, terasa bebas bergerak
Sangat cantik...


Kenduri Kahwin Seorang Peguam

Pagi ni belum breakfast lagi..
Kenyang makan kenduri kawin semalam masih terasa lagi
Nanti auntie akan citer pasal kenduri di Seremban tuh..
Sangat mewah sambutan nyer..

Hari ni ada kenduri kawin lagi,
Salwa Redzuan blogger juga..
Seorang peguam yg memberi nasihat semangat professional
pada anak auntie Peeja
kes saman dr seorang blogger
yg berpegaruh, terkenal dan terdiva
vs anak auntie Peeja
Salwa beri nasihat free tak berbayar tau..hehehehehe
anyway kes tuh dah selesai pun..dah menang pun
Alhamdulillah..

Ha..hari ini hari bahagia Salwa..
Auntie dan uncle mesti pergi..
InshaAllah kami sampai
Yea Salwa..

Nak kena naik bilik atas lagi
Nak kena cari baju..huhuhu
semalam terlupa ambil dua helai sekali
Aduhhhh...menyinta kena naik tangga
memang terpaksa berpegang2 railing dan dinding
mentara nak sampai atas..
kaki auntie masih belum kuat..

Uncle memang boleh ambil kan tapi
kadang kala yg diambilnya dah sendat
dah tak muat, dah tuh tudung pula tak kena
tak masuk dengan warna baju..
hehehehhe..auntie banyak sogel kata uncle

Tak boleh citer panjang2, auntie nak masak
sambal tumis telur,
goreng sayur kacang + sohun
ikan goreng keli
dah lah tuh utk anak2..
jangan tercekik makan sebab tak de kuah
hehehehe

Auntie nak ucapkan Salwa


Selamat Pengantin Baru
Moga bahagia hingga keanak cucu


Saturday, October 29, 2011

Wedding di Seremban

Baru jer siap buat frech toast
3 keping ajer? tanya uncle
Dah lah satu nani punya dan 2 you punya..kata auntie

Boleh kenyang ker sampai tengahari? tanya uncle
Not a problem, kalau lapar toast lah lagi..
hehehehehe bad habit..ulang makan

Bukan aper, auntie hari ni nak ke Seremban
ada wedding, kawan masa bujang2an
masa dalam tentera dulu
seronok tak terhingga sebab nak jumpa kawan2
Mesti ramai berkumpul sebab kali terakhir kami
berjumpa pada awal tahun ni, kenduri anak
perempuan dia.
Itulah auntie nak simpan perut utk kenduri..hehehehhe
makan sambil bergurau senda..

Lepas breakfast, nak kena naik bilik kat atas
nak cari baju..kalau uncle yg ambil
dia sambar ajer aper yg dia nampak..
kadang2 baju yg sama, dah berkali2 auntie pakai..

Harap2 muatlah baju kurung auntie
sebab auntie diam tak diam lepas raya
naik 2 kg..huhuhu
dalam sakit pun boleh naik?
emmm...selera tekak tak pernah sakit..
Tu lah pasal..hehehehhe

Sebelum bergerak auntie nak masak
untuk anak2 yang ada kat rumah
dia orang bangun kang, tak de aper nak makan
pulak

Asam Pedas cincaru
Sambal belacan dan bendi celur
Dah cukup lah..
mereka bangun nanti goreng telur dadar
Silap2 mereka keluar makan..

Dah2 tak leh lama2 kat lappy
nak cari baju, nak gosok
Emm...tak mau lewat ke Seremban..
Hingga berjumpa lagi dengan gambar2
wedding kat Seremban nanti..
InshaAllah..


Friday, October 28, 2011

Karan yg lebih Ummppphh..

Makan tengahari ni..
Simple jer sebab malas nak berdiri lama2 kat dapur



Auntie dan uncle dah makan
sebelum uncle pergi solat jumaat

Birthday auntie uncle tak beli aper2kan
sebab auntie tak nak aper2..
tapi dia belikan auntie mesin urut tengkok
ngan mesin urut badan, minggu sudah
hehehe TQ darling..
bestlah..bila2 saja boleh berurut
Semua ahli keluarga tumpang sekaki
sedaplah kata mereka..



mesin kaki tuh dah lama dah dua tahun
mesin tengkok dapat free

hot pad juga dapat free


Gamaknya penat dia picit2 auntie selama ni,
maka dia beli mesin ni..
hahahahaha

Tapi sekali sekala auntie merengek kat dia suh picit juga
badan auntie walaupun dah ada mesin2 ni..
sebab 'karan' picit uncle lagi ummmphhh..hahahahaha

Fisio lagi..

Sakit tengkok auntie kejap okay kejap datang balik
emm...buat terapi fisio ni, bolehlah tahan sikit
Dah enam kali buat..dan masih dalam treatment lagi
tapi nak baik terus memang tak kot
sebab tulang cervic dah haus kan..
Dah bahagian auntie macam ni
terima je lah..


Gadis Ayu ni yg mengurut auntie bila dah menjalani rawatan
so sweet dia, bukak kan auntie baju, bukakkan tudung
sarungkan kain batik
Kalau jadi kan menantu kan senang, boleh
urut2 auntie kat rumah bila sakit2..hahahahaha
marah anak auntie nanti, dia bukan boleh bergurau
tentang perempuan2 yg auntie acu2 kat dia

Gambar2 mesin yg mereka pakai dalam rawatan


Selalunya lepas jer rawatan mesti makan2..
sebab tak berbreakfast

Tosei uncle punya, auntie capati
Auntie kalau makan roti canai ker, tosei ker, capati ker
mesti ada sayur dan ikan
Ikan tenggiri seketul Rm3.50 sayur sepiring Rm1.50
Campur air Rm 12 hinggit

Muka ketat sebab terlalu lapar..huhuhu

Auntie ketong rambut macam lelaki,
pendek sungguh kali ni, uncle yg suruh
sebab auntie tak boleh sikat rambut sendiri
tangan dah tak boleh sampai keparas kepala
Wohhh...ringan kepala dan terasa lawa dan kemas
rambut pendek kat rumah..hehehehehe

Ini mesin lain pula..
macam2 lah dia orang ni

Muka suspend

Sempat terlelap lah pulak..

Next appointment 31/10/11
Terasa Penat juga..berulang alik ke hospital
kesian kat uncle kena bawak auntie selalu
anak2 tak ambil tahu..masing2 ada hal..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...