Followers

Wednesday, December 14, 2011

Wordless Wednesday - Lunch

One and quarter hour lunch preparations...
No helper..just me alone
But I enjoyed my hours there



Kari Ikan Bawal + Bendi+ Terung + Tomato


Jering + Petai
Sambal Belacan Belimbing


Kacang Panjang goreng ngan udang kering


Bawal Goreng

I will enjoy eating again..
Thank You Allah for giving me the strength..
Alhamdulillah

Is this a wordless entry?..
heheheheh..

36 comments:

  1. cara auntie masak mcm mak mertua saya masak... sedappp...

    ikan goreng tu.... walaupun ikan goreng tapi warna kunyit tu dan cara goreng tu sebijik sama MIL.. rindu nak makan masakan dia tapi yelah dah bercerai dgn anak dia kan...tak dapatlah lagi nak merasa....

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, sedapnya hidangan tengahari Kak Nani.

    Saya kena beli di kantin je...

    ReplyDelete
  3. sedap sgt untie
    fav saya kari bawal + bendi + terung.
    baru semalam mkn tp ikan merah dan juga bkn home cooking ..mamak mari hehehe

    ReplyDelete
  4. rasa nak balik masak jugak la auntie... terliur dah ni.. tu bawal goreng kan auntie??

    ReplyDelete
  5. Lovely2 lunch menu..Alhamdulillah.
    So simple yet the combination is just perfect..:)

    ReplyDelete
  6. SALAM,
    OH, JERING DAN PETAI ... BEST NI.

    p/s. Jumpa ahad nanti.

    ReplyDelete
  7. tau takpa. wordless mana boleh cerita. if nak cerita then jangan letak tajuk wordless mother.

    ReplyDelete
  8. Salam akak
    Walaupun keseoranganh tapi mantop masakannya. terliur hamba di sini

    ReplyDelete
  9. Kak... kalau ada petai & jering tu... memang berseleralah makan tengahari nanti...

    ReplyDelete
  10. bawal tu..ngap ngap..rangupnya

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum wbt,

    Semalam hari Selasa,
    hari ni pula hari Rabu,
    sorang2 masak lebih selesa,
    lepas makan terus beradu..

    ReplyDelete
  12. aunty....sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa.ter;iur tgk sayurrr

    ReplyDelete
  13. jap jap....saya baca entry dan baca tajuknya...heheh!!!

    *


    mmg wordless auntie...wordless saya menahan lapo nih!

    ReplyDelete
  14. tidak mengapa walaupun seorang. keikhlasan akan membuatkan masakan lebih sedap disamping menjana pahala yang tulus!

    ReplyDelete
  15. Sedapnye... Alahai... kat sini takde kacang panjang...huhuhuuu

    ReplyDelete
  16. wow sedapnya... kalau akak plak dah ada satu lauk utama, dengan sayur je, x da goreng ikan ke apa ke.. sambal plak ikut sempat, tp yg penting anak2 suka makan kuah lemak..

    ReplyDelete
  17. kakcik :

    Duduk kat rumah masaklah, dulu masa kerja memang beli lah juga bila lunch

    ReplyDelete
  18. Jiejah :

    Ikan kalau masak kari sedap bawal, tenggiri, jenahak thats my favourite..huhuhu
    kari auntie kalau makan melekat bau kat tangan bila dah basuh memang mamak style

    ReplyDelete
  19. rokayah :

    Aah bawal goreng..rumah auntie mesti ada ikan goreng

    ReplyDelete
  20. mamasita :

    Amalan simple dan berjimat tidak membazir itu yg penting

    ReplyDelete
  21. LF :

    InshaAllah..kita jumpa nanti

    ReplyDelete
  22. peej :

    Tulah, ingat malas nak citer tapi terbanyak pulak citer..hehehehehe

    ReplyDelete
  23. Ariff :

    Boleh jamin, Ariff mesti suka kari akak hehehehehe

    ReplyDelete
  24. aNle :

    Memang saya suka jering dan petai..anak2 pun pandai makan

    ReplyDelete
  25. PCL :

    Alah..tak reti pantunlah..
    Auntie fail

    ReplyDelete
  26. DSHK :

    Mohhhhh...makan ngan auntie..

    ReplyDelete
  27. gadisbunga :

    heheheheh tak terkata bila tengok lauk pauk tuh?

    ReplyDelete
  28. IM :

    Harap2 gitulah, dah bertahun2 menjadi isteri dan ibu

    ReplyDelete
  29. Mohd Razik :

    Setakat ni bolehlah utk makan sefamily dan utk jamu kawan2 (small grouplah)

    ReplyDelete
  30. Marya Yusof :

    Oh yea ker? Buncis ader kan?

    ReplyDelete
  31. aimaniman :

    heheheheh tengah rajin dan sihat macam2lah masak..
    kalau tak beli ajerlah

    ReplyDelete
  32. menyelerakan betul menu² aunty..

    ReplyDelete
  33. Lama tak masak kari ikan bawal, makan pulak dengan sambal belacan dan ulam ulaman memang terbaeklah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...