THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, December 27, 2011

Salam Bersambut Ukhwah Bertaut

Baru terhegeh2 nak buat n3 ni...
Pertemuan Bloggers yang kedua kali yg auntie hadiri
Banyak gambar nak upload..
Bak kata Akuzle Ayu kayuh pelan2  auntie
Tu yang kayuh pelan2, dah tuh rantai basikal tercabut pulak
hahahahaha..

Pagi pukul 10:30 pada 18/12/2011
auntie dan uncle gi amik roti jala dan kari ayam
yang auntie tempah..
Bergerak terus..

Perjalanan yang tak pernah auntie lalui,
ke Bandar Baru bangi, cari alamat
berpandukan peta yg diberi olih Dato Luah Fikiran
(Dato Dr Abdullah Al Hadi)
Terbabas sikit, patah balik dan jumpa
Rumah Dato LF memang luas dan lapang
amat  sesuai utk buat gathering
Dibena pada tahun 1986

Jom layan gambar yea..

 
-Tanda Pengesahan - 
tercanggak2 dan mencari2 rumah akhir nya jumpa 

Layan makanan yg dibawa oleh geng2 petang tu..
heheheheh
Bila tengok balik..
fulamak! rasa nak lagi gathering bloggers dalam masa terdekat..
Makanan hebat2 dan dahsyat2 dan bermacam2
macam buffet hotel pulak..cuma presentation tunggang langgang
heheheheh segala macam bekas atas meja..huahhhhhh
Semua makanan nampak lazat2
Kenapa auntie kata 'nampak' lazat?
Sebab tak larat nak rase kesemua hidangan tuh
Ada yg tak rase lansung, takut pun ada nak makan bebanyak
sebab auntie kan ada kencing manis
Tuh yg slow2..
Now rase rugi sesangat..
Nakkkkkkkk.....huhuhuhu

Jumm kita tengok gambar2 makanan :


Kari Ikan Tongkol


Nasi Dagang 
Memang auntie tak makan sbb dah sendat perut masa tuh
Ya Allah Nasi Dagang adalah kegemaran auntie..huhuhuhu


Beehoon goreng putih jarang2 auntie buat

Beehoon selalu jumpa dan selalu auntie buat utk sarapan


Nasi putih dan 3 mcm  lauk
Yang ni auntie makan satu senduk dgn tempoyak daun
2 lauk lagi tak sentuh..

Nasi Impit goreng
Unik masakkan ni..juga auntie tak makan ptg tuh
tapi auntie dah dapat idea utk buat masakkan ni lain kali
sebab first time auntie jumpa..

Spaghetti goreng
Ini auntie makan, sedap..hehehe

Kuey Teow goreng kering dan Pulut Kuning
Dua2 auntie makan
Sebelah pulut kuning tuh Macaroni goreng
 juga auntie makan 

Manisan
Auntie amik blueberry  1, kuih seri muka 3, karipap pusing 1
Yang lain2 tak rase lansung

Anggor dan tembikai
Auntie makan dua tiga potong tembikau dan anggor beberapa biji

Pizza pun tak rase

Spagetti bolognese 
Auntie makan sikit 
Ehhh...maner laksa goreng hah?
Auntie makan dua kali..sedap sangat 
Nak blaja buat once dapat resepi dari mamadiana  -isteri  PCL

Banyak lagi sebenarnya makanan tapi auntie tak ambil gambar
penat keliling meja..sebab ada lagi satu meja
Yang auntie bawak pun terletak kat meja tu..roti jala dan kari ayam

Air Assam Boi


Teh O kiri dan kanan dan air putih tengah2
(Teh Tarik tak de..tak de sapa nak bancuh agaknya?)


Gambar2 yang hadir petang tu
Ramai lagi yg tak di ambil oleh uncle
Uncle banyak focus kat isteri dia..hehehehe






















Dlm malu2, auntie impit nak bergambar dgn
uncle gedek








Wajah kepuasan dengan Majlis Yang Amat Ber'makna'
dalam perjalanan kehidupan tua ku..

Jom layan gambar indoor garden Dato LF
gambar2 ni auntie yg ambil  tapi auntie
tak dpt ambil sekeliling dan dalam rumah..
almaklumlah kaki auntie tak kuat
auntie kan peminat tanaman pokok2 bunga
memang suker sangat




Unik 
paip dan pasu bunga buat sinki basuh tangan
Suka auntie idea ini, praktikal sangat


Kata Datin Aishah ada tukang kebun datang
gendalakan pokok2 tuh dua minggu sekali..
memang sejuk mata memandang..

Ruang Rumah Dato LF ada tersedia dibuat Musollah
Ada kelas mengaji, ada kelas2 fardhu, ceramah2
ada timetable tertera kat notice board tapi auntie lupa nak snap
Terbentang permaidani


 Seksyen lelaki karpet merah


Seksyen perempuan karpet biru

Bloggers dapat buat solat Zohor berjemaah pada petang itu
Alhamdulillah..

Paip utk wudhuk juga berderet di tepi rumah..

Sungguh cantik rumah dan kawasan nya
Teratur dan bersih..
Moga Dato dan Datin diberkati Allah SWT akan usaha murni mereka
menyediakan Musollah Ehsan disebahagian rumah mereka.


Tuan Rumah
Dato  Dr. Abdullah Al-Hadi Hj Muhamed
dan
Datin Aishah Hj Hassan
'Wajah bersih dan  keikhlasan terpancar'


Ya Allah.... kau peliharalah kedua2 mereka ni dari segala yg terkeji
Moga Perjalanan kehidupan dunia dan akhirat mereka dipermudahkan 
Ya Allah..
Amin

Auntie amat gembira dapat berjumpa insan sebegini
auntie belajar aper perlu buat jika kesenangan melimpahi kehidupan
Syukran..

Alhamdulillah
Allahu Akbar..





28 comments:

  1. Akhirnya ada juga catatan dari Kak Nani tentang pertemuan ini. Saya pun rasa teruja hendak berjumpa-jumpaan lagi walaupun saya tak begitu pandai hendak bersembang. :)

    ReplyDelete
  2. yey!!! bihun goreng saya yg dalam tupperware hijau tu ada dalam entri! yey!!

    ReplyDelete
  3. seronok jumpe blogger...kali ni sy xberkesempatan utk join...kesihatan anak tidak mengizinkan...lain kali teringin jugak nak join aktiviti cenggini...

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum auntie, ....nt pcl special request mamadiana update entri pasal laksa goreng dan resipinya...

    tq sangat2 sbb suka makan juadah kami.

    ReplyDelete
  5. sya tak dapat jumpa aunty dan lain lain tu..

    ReplyDelete
  6. Kak seronok saya tengok gambar2 ni, cemburu saya tengok maklumlah saya bukan blogger cuma pembaca blog. Walaupun saya tak kenal Dato LF tapi saya selalu terbaca komen2 beliau di blog blog yang dikenali.

    ReplyDelete
  7. berseri dan cantik sungguh 'wajah kepuasan'auntie tu.. alhamdulillah...

    ReplyDelete
  8. kenangan terindah akhir 2011 kan kak..seronok hingga sekarang masih terbayang2

    ReplyDelete
  9. Kakak yg sekadar membaca banyak blog kisah pertemuan ini pun terasa kegembiraannya... suka.

    ReplyDelete
  10. SALAM,
    UKHWAH ANTARA KITA SEMUA SUDAH TERJALIN .. MARI KITA PERERATKAN LAGI. ADA HAJAT LF NAK ZIARAH RUMAH RAKAN2 BLOGGER. AHAD NI, KALAU DIIZINKAN ALLAH, NAK PERGI DUA RUMAH. RUMAH KAKAK, INSYAALLAH LF DAN ISTERI AKAN SAMPAI JUGAK NANTI. GAMBAR2 NI AKAN LF MASUKKAN KE DALAM ALBUM MALAM INI.

    ReplyDelete
  11. salam auntie. apa khabar auntie? masa gathering tu tak sempat borak dengan auntie. hehe.. apapun entri auntie mengingatkan kemabali gathering 18hb di rumah dato'.

    ReplyDelete
  12. cantik la auntie pakai shawl..so sweet! :)

    ReplyDelete
  13. gambar kita macam sedang karaoke...! haha!

    (saya hari tu datang bawak perot kosong je.... malu..)

    ReplyDelete
  14. kakcik :

    Aah, saya lagilah tak sembang, bila keadaan saya macam ni..huhuhuhu
    memang tak puas tak berinteraksi tapi dapat bersalaman dan bersenyum2 berkenalan sudah cukup membahagiakan saya..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  15. gadisBunga :

    hehehehehe...auntie snap random jer..termasuklah pulak..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  16. jedi :

    Tak mengapa tak dapat hadir kali ni, mungkin ada jodoh kita jumpa dilain kali..InshaAllah

    ReplyDelete
  17. PCL :

    Okay, auntie tunggu resepi nya yea..

    ReplyDelete
  18. kasihibu :

    Tulah, auntie kali ni tercarik2 dan tertunggu2..setelah pertemuan pertama di rumah kakcik dulu..mesra kita kan?

    ReplyDelete
  19. sharifah :

    Aper salahnya kalau sudi nak hadir walaupun pembaca blog, sebab Sharifah rajin tinggal komen dan jejak, mesti tuan rumah kenal Sharifah juga.

    ReplyDelete
  20. rokayah :

    heheheheheh Terima Kasih Syukran, Alhamdulillah, Allahu Akbar

    ReplyDelete
  21. nyanyisunyi :

    Betul kenangan indah penutup tahun ini

    ReplyDelete
  22. Kakzakie :

    Memang seronok, nanti kalau ada lagi bolehlah join sekali

    ReplyDelete
  23. LF :

    Dato nak berjalan2 ziarah kawan2 blogger kerumah? Wahhhh..rajinnyer.
    Kalau nak datang kena inform in advance takut ada aktivity lain.

    ReplyDelete
  24. razik :

    Tulah, auntie perasan name tag yg razik pakai tapi sebabkan keadaan auntie macam ni, memang auntie tak tegur takut kalau orang tanya lebih2 auntie mengelabah tak reti nak jawab.
    Razik tahukan auntie hilang pendengaran disebabkan mild stroke pd tahun 2008 dulu.

    ReplyDelete
  25. Atiqah :

    Ohhh..shawl kesukaan auntie tuh...hehehehe
    Sweet? TQ dear..pinjaman dr Allah

    ReplyDelete
  26. gedek :

    Aper pulak bawak perut, kan ker ada bawa bookmark tuh, berguna aper, saya amik tiga tau, buat penanda kat kitab dan kat yassin nanti.

    Aahlah..mcm sedang berkarok..hehehehe

    ReplyDelete
  27. salam auntie, masa gathering tu auntie pkai tudung apa kt dalam tu? cantik la.. .inner neck cotton ke?

    ReplyDelete
  28. Miss Polaris :

    Salam kembali, auntie pun tak tahu aper nama inner tuh, tapi kecik jer. Bukan 100% cotton sebab stretchable.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...