THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, December 29, 2011

Jangan renyah2 badan

Rumah auntie semua suka pisang salai
Buka sebungkus..habis
Buka Sebungkus lagi habis..
Kat KL tak tahu nak beli kat maner
Auntie beli di Melaka

SiTanggang juga suka pisang salai
Jangan anak2 auntie macam si Tanggang sudah
Lupa darat..



Mr googles - Pisang Salai


Candy Kelapa
Ari tuh beli diMelaka juga..
Jamu kawan dan jiran semua kata sedap
Dah lama tak makan 
Kena beli lagi bila balik kampung nanti
Jiran suka dan minta tolong belikan lagi..



Mr Googles 

Boleh sajer kalau nak buat
tapi bila dah berumur..
eloklah jangan renyah2kan badan
beli ajer..

15 comments:

  1. Tak pernah makan pisang salai tapi kalau goreng pisang bagi seguni pun I boleh habiskan =D

    ReplyDelete
  2. masa yang ada rilek2 je untie...sekarang banyak dipasaran.

    ReplyDelete
  3. yalah kak...watper susah2kan diri, lebih2 lagi keadaan kesihatan akak yang perlukan rehat yg cukup...

    ada duit banyak2 simpan watper..
    selagi bersederhana kita makan jer... kan?


    saya pun sukakan pisang salai, tp ada satu kali dulu saya tertipu kak, masa beli kek buah, geram saya tengokkan buah2annya yg mewah tp harganya murah...belilah kek buah kukus tu..bila makan rasa pelik semacam, belek punya belek rupa2nya benda alah yg saya sangkakan kismis hitam tu rupa2nya hirisan kecil pisang salai...chisss!!! tak senonoh langsung rasanya bila dicampurkan dalam kek, lebih sedap makan gitu jer...kan?

    kalau ada kelapa muda, candy yg dibuat sendiri alangkah nikmatnya... kalau beli terkena candy kelapa tua, boleh tersedak2 & terbatuk2 dibuatnya..

    ReplyDelete
  4. saya pun suka makan pisang salai tu auntie. waktu belajar dekat melaka selalu beli takpun kawan bawak balik dari kg dia dekat Batu Pahat. Candy kelapa tu manis kan auntie? best jugak tu kalau dapat makan. Ayah Saya pernah try buat pisang salai tapi tak sama dengan yang jual.

    ReplyDelete
  5. ye laa...baru saya teringat singgah r&r kat melaka haritu dan beli pisang salai. saya mmg suka sebab masa kecik2 dulu senang dapat kat kuantan. tapi dah besor2 ni susah pulak nak jumpa kat KL.

    kene ke melaka la kite kalau nak beli kan?

    ReplyDelete
  6. kak nani..
    betullah...
    nak makan lagi mudah dibeli..
    rasanya pun dah menepati citarasa...
    nak buat memang kerja yang sangat renyah...
    - tiba-tiba teringin nak makan pisang salailah pulak..
    dolu2 selalu dapat supply dari kawan di air hitam, johor.

    ReplyDelete
  7. Frau J :

    pisang salai kalau sekali makan nak pasti nak lagi..hehehehe
    lebih sedap dr goreng pisang

    ReplyDelete
  8. JunAina :

    Betul, segala benda dah ada jual di pasaran cuma mesti tahu dimana nak dibeli

    ReplyDelete
  9. Queenie :

    tulah pasal, orang suka tipu bahan dalam masakkan utk di jual.
    Tu sebab saya suka beli mahal sikit tapi sedap.
    Contoh kalau kek butter pakai butterlah ni tidak margerin di bantainya..nak untung lebih lah tuh

    ReplyDelete
  10. KhairulNajmi :

    Wahhhh..ayah pandai buat pisang salai? rajin nyer..
    Candy kelapa pun ada dijual kat gerai2 dimelaka.

    ReplyDelete
  11. gadisbunga :

    Aah lah, terpaksa ke melaka..hehehehehe

    ReplyDelete
  12. Ibu dan Abah :

    hehehehehe jom balik keMelaka utk beli kuih traditional..
    memang macam2 ada

    ReplyDelete
  13. sedapnye pisang salai..dulu kalau bos balik dari bali ke bandung bawak pisang salai sana..sedap gak kurang manis dan warnanya tak sepekat gambar atas..kat KL taktau nak cari mana yg sedap =(

    ReplyDelete
  14. AzNurul :

    tulah kat KL dimana?

    ReplyDelete
  15. terliur tgk pisang salai tu....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...