Followers

Monday, December 12, 2011

Fedup Bila Semua Tua2

Terasa nak makan asam pedas cair2
Boleh hirup2 nanti

Siap bahan2
tapi fedup sebab bendi2 yg uncle beli
dah keras dan tua2..
sampai hati supermarket tu
bungkus sayur yg tak boleh makan lagi
walaupun harga tak mahal tapi
rasa kecewa amat2..


Harga tak mahal


dah buka bungkusan

Hanya lima batang saja yg boleh guna
Nasib ada sebungkus lagi
so auntie bukak
Alhamdulillah..semua elok2


Bungkusan yg kedua

Nasib elok bungkusan kedua kalau tak memang auntie rasa nak gi
kat supermarket tuh dan minta tukar yg elok
Kalau dulu2 masa muda dan sihat memang auntie
gi attack..haahahahaha jgn buat main dgn auntie
auntie memang practice hak pengguna

Hasil nya Asam Pedas Ikan Tenggiri Cair utk hirup2


Ayam dan kentang masak serai...

Ulam2 mesti ada



Petai jeruk


Kacang Panjand dan pucuk gajus


Sambal belacan belimbing

Dah lapar
tak sanggup nak biarkan masakkan diatas meja
Jum makannnnn...

31 comments:

  1. betul la aunty. sbb tu kalau sayur2 macam terung ke, bendi ke, kacang botol ke saya beli kat kedai runcit je senang nak pilih. kat supermarket mmg dia selalu pack yg tua2 tu je.

    ReplyDelete
  2. Semalam saya makan nasi berulamkan cili hijau. Sedap juga sebab takm pedas.

    Bendi tu kalau beli, saya suka patah2kan hujungnya untuk cari yang tak keras, tapi bila di supermarket, selalunya dah dibungkus. :(

    ReplyDelete
  3. .....OMG...dah meleleh air lior tgk gambar...kena nasi panas...hu hu hu..mmg x kenallah sape yg lalu kat belakang...

    ReplyDelete
  4. manganiaya orang je namanya ni kan auntie..

    nasib baik jadi jugak asam pedasnya...

    ReplyDelete
  5. Aduh auntie... lama kakak tak rasa ulam daun jagus. Tempat kakak tak ada jual. Kalau ada mesti kakak beli. Seleranya makan:)

    ReplyDelete
  6. rajin nyer auntie masak.......... kalau g KL nak je singgah kat rumah auntie.. boleh ke? tak malu sungguh saya ni kan?

    ReplyDelete
  7. i prefer asam pedas pekat meletop.
    noy suka la cair2 ni. apa-apa pun makan berselero jugak tadi. heheh.

    ReplyDelete
  8. humangaii...patut le auntie ngantuk..sedappnyer dpt makan asam pedas ngan ulam2 tu...

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya...terliur saya.

    ReplyDelete
  10. ya Allah, aunty sedapnyaaa.. saya ni breakfast pun belum kat sini. ish dan2 rasa bosan tengok cereal ni :(
    p/s: saya dah berani komen2 kat sini. hehehe sbl ni, dah almost setahun saya baca, diam je ;p

    ReplyDelete
  11. sedapnya auntie.. sy suka makn lauk-lauk kmpung ni.. selera auntie.. free2 jmput singgah blog sy bc sakit itu, sakit ini??

    ReplyDelete
  12. ishhh sedapnya asam pedas tu..sedap hirup kuahnya panas2..letak sambal belacan sket..hehehhe...nasi dah x heran...hehe

    yerla aunty, kalau beli bendi siap bungkus mmg camtu....mmg nasib2..

    ReplyDelete
  13. kacang panjang tu salah spelling

    ReplyDelete
  14. Kak nani..
    jika saya dapat lauk begitu..
    tak tunggu hidang dah menyenduk di periuk...
    Makan dengan ulam2 dan sambal...
    Nikmatnya....

    ReplyDelete
  15. Pinjam nama kat sini
    http://scarlettj1.blogspot.com/2011/12/marilyn-monroe-ajak-do-do-cheng-ambik.html

    ReplyDelete
  16. Tijah :

    Betul kalau auntie beli memang auntie pilih. Ni uncle dia main rembat jer lah..hehehehehe

    ReplyDelete
  17. kakcik : hehehehe geget cili hijau atau dipotong2? Kalau saya geget2 hehehehehe

    Aah, kalau saya pun selalu patah2 hujung bendi tuh utk kepastian. Dpt buat macam tuh kalau kat pasar tani.

    ReplyDelete
  18. mamaijat :

    You so funny lah, memanglah tak kenal kalau org lalu kat belakang..hehehehe
    memang sedap dan berselera saya makan.

    ReplyDelete
  19. gadisbunga :

    Gitulah gara2 orang nak untung, peduli aper mereka dgn kita.
    Nasib baik ada sebungkus lagi yg elok, maka asam pedas complete..hehehehe

    ReplyDelete
  20. kakzakie :

    Ohh..biasa makan pucuk gajus yea, sedap dan wangikan?
    Auntie selalu berangan ada pokok gajus depan rumah, boleh petik2 pucuknya hari2..

    ReplyDelete
  21. rokayah :

    Wah! auntie berbesar hati sebab rokayah mahu menyingah teratak auntie. Terima Kasih sbab ada perasaan mcm gitu tapi bukan kerana nak makan kan? hehehehehe

    ReplyDelete
  22. Peej :

    Sekali sekali kena yg cairlah, selalu kita buat yg pekat.
    Bila yg peeja tak berselera? bukan kah hari2 berselera? hahahahaha

    ReplyDelete
  23. shuweet :

    Kekenyangan sampai mengantuk..hehehehe

    ReplyDelete
  24. Shahrizat :

    hehehehhe..memang sedap bila pekena dgn ulam2 sambal belacan

    ReplyDelete
  25. afiniakib :

    Lah! sampai setahun baru nak bersuara? tak perlah Alhamdulillah kini dah mahu meninggalkan jejak..
    Betullah kalau hari2 makan cereal memang tak boleh blah..

    ReplyDelete
  26. Mohd Raziq :

    Lauk kampung memang sedap. InshaAllah nanti auntie jalan2 kat blog raziq

    ReplyDelete
  27. Ann :

    Wah! lagi dahsyat makan tanpa nasik..hehehehe

    ReplyDelete
  28. gedek :

    Memang perasan spelling error tapi memang tunggu gedek editkan..hahahahaha

    ReplyDelete
  29. Ibu dan Abah :

    hehehehehe kalau en husband tak de memang tak payah hidang..ceduk dari periuk terus makan..

    ReplyDelete
  30. mesti la nak jumpa auntie........ insyaAllah auntie kalau ada jodoh kita akan berjumpa..

    ReplyDelete
  31. asam pedas tu cukup menggoda keimanan saya, auntie. hihi.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...