Followers

Tuesday, November 8, 2011

Untuk 18 tahun keatas sahaja

Petang Hari Sabtu mood masak untuk Hraya tak tiba2..
Walaupun dah berlonggok2 barang2 dlm sinki yg uncle beli dari
pasar keramat..hehehehehe

Yang sebenarnya auntie tunggu cucu datang dari Melaka
Selagi tuh memang tak nak kedapur..
Lebih kurang pukul 6 ptg barulah mereka sampai..

Sampai2 jer aper lagi memang aksi terkam, gomoi2, agah mengagah
dan cium berdecup decap kat pipi dia..

Tilam auntie kat ruang tamu dah jadi hak milik Zara Sofea..hahahaha



Baby relax jer tapi auntie noy yg lebih2..hahahahaha


Pandai posing dan cari kamera betul lah Zara Sofea ni


Walaupun lengan dan tangan auntie sakit tapi auntie ada hati juga nak
angkat cucu..malam2 pasti berdenyut2 tangan auntie nanti..
Kalau tak dukung terkenang2 pula bila dia balik nanti..

Kali ni memang puaslah kami bermain dengan dia..
hehehehe..memang lain betul perasaan jadi nenek
memang tak sama macam ibu..
Perasaan jadi nenek lebih 'touching' tau..
Kasih sayang yg amat2 berlainan dari sayangkan anak..


Bibir auntie mengetapp..sebab geram



tengoklah bulat mata dia memandang kamera

Sejam lebih jugaklah auntie dan uncle bermain dan agah mengagah cucu..hehehehe
Last2 cucu kemana, auntie dan uncle kemana?..
Gambar diambil oleh siapa entah..nakal betul anak2 auntie..
Terkezuttt auntie tengok tadi dalam kamera
gambar uncle dan auntie sampai tertidur main dengan cucu




Untuk tatapan 18 tahun keatas sahaja...hahahahaha

Auntie tertidur sampai maghrib macam tuh dengan uncle..
Ishhh.terselit dicelah2 antara almari dan tilam..

39 comments:

  1. Comelnya Zara Sofea, geram menengoknya. :)

    Saya suka gambar Kak Nani dan suami tu. Ada nilai sentimental. :)

    ReplyDelete
  2. Wow kak romantik nya tidur berdua, anak anak saya suka kalau kami suami isteri bergurau2 Sakan sampai mereka selalu cakap kalau kitaorang kawin akan sama tak dengan abah dan mama nanti.

    Kak cucu akak ni memang sangat2 comel rasa macam nak cium dan gigit pipi nya. Kalau ada pertandingan untuk budak2 masuk kan lah dia mesti menang kak.

    ReplyDelete
  3. romantik tau tidur macam tu..hehehehhe

    ReplyDelete
  4. Ini mesti Noy yg snap gambar tu. Hihi... letih melayan Zara.

    Comel sungguh zara, kalau kakak pun boleh lupa dpt mengulek baby macam Zara:)

    ReplyDelete
  5. hehehe..sweetnyer auntie ngan uncle tertido camtu..

    zara sofea sangat comeiii..geram ngan pipi die

    ReplyDelete
  6. Zara cute!!! ^_____^

    Auntie + Uncle pon cute!!! ^____^

    ReplyDelete
  7. sweet gambar auntie & uncle tertidur tu

    ReplyDelete
  8. heheheh.....kesian uncle n aunty..

    ReplyDelete
  9. Loving couple hehehe...

    Ramai orang cakap macam tu sayang cucu melebihi segala2nya.

    ReplyDelete
  10. Gambar yang untuk tatapan 18 tahun ke atas membuat saya meleleh airmata...
    so romantic and loving...:DD

    A lovestory so true..

    ReplyDelete
  11. gambar last - COMELLLLLL!

    ReplyDelete
  12. hahaha...
    gambar paling last tu paling touching...

    ReplyDelete
  13. nama sedap~mata pun cantik!

    ReplyDelete
  14. Hehehe. Bila dah ada cucu barulah ada mood nak masak kot. Mak saya dah tak masak lagi, saya pulak yang take over. Penatnyeee auntie. Baru saya tahu camana rasa mak bila kami malas nak bantu dia dulu. Selamat menyambut aidil adha pada auntie sekeluarga.

    ReplyDelete
  15. Aduhai...
    comeinya Zara...
    SubhaNallah...
    tak tahu nak kata ayat yg sesuai lagi...

    ReplyDelete
  16. memang benar....sayang cucu tak sama mcm sayang anak...akak pun baru mempunyai cucu pertama :)

    ReplyDelete
  17. SALAM,
    60 TAHUN KE ATAS BOLEH TENGOK KAN ? TAK BAGIPUN, NAK TENGOK JUGAK. TAK PEDULI !

    ReplyDelete
  18. Sweet gambar last tu, sampai tertido layan cucu.. gitulah cucu sulung. Zara memang cute..

    ReplyDelete
  19. Kakcik :

    Cucu akak baru pandai respond bila panggil namanya, Alhamdulillah.. sihat sampai besarlah hendaknya .
    Gambar akhir tu, memang selalu suami akak suka menyelit2 macam tuh sebab dia sebenarnya memicit bahu akak sampai tertidur..hehehehe

    ReplyDelete
  20. Sharifah :

    Mestilah romantik hingga hari tua, separuh orang bila dah tua, engkau aku, pang hang, mak hang dan macam2 lagi pangillanlah. Kalau tidur pun dah lain2 katil..betul tak? banyak kita tengok macam tuh

    Alhamdulillah, Allah bagi wajah cucu sedap mata memandang.

    ReplyDelete
  21. Daddy Ziyyad :

    hehehehehe..bila kasih sayang menebal gitulah gaya nya

    ReplyDelete
  22. nenekpenne :

    hehehehehe yea ker? TQ

    ReplyDelete
  23. Kakzakie :

    Seronok kan dapat golek2 macam tuh..

    ReplyDelete
  24. shuweet :

    Uncle tuh suka menyelit2, selalu dia gitu tapi kadang2 auntie tolak2 dia sebab cari space..hehehehehe

    Zara memang comel, Allah pinjamkan kecantikkan pd nya. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  25. Ai :


    Mananya cute auntie dan uncle kami dah tua...hehehehehe tapi zara memang cute..

    ReplyDelete
  26. letams :

    Cute ker auntie dan uncle tidur macam tuh? Dah kawin 34 tahun macam2 gaya tidur dah..hehehehe

    ReplyDelete
  27. jedi :

    Dah biasa tertidur macam tuh di lantai..hehehehe

    ReplyDelete
  28. Zaiton :

    gitulah rupanya bila sayang cucu, dulu2 bila arwah abah talipon nak jumpa cucu, auntie kata baru jer dua minggu jumpa dah rindu balik?
    Barulah faham kini!

    ReplyDelete
  29. mamasita :

    Akak selalu mendoakan kebahagian dan kasih sayang kami hingga keakhir hayat. Sangat manis aper yg akak lalui dengan suami disaat penghujung hidup kami..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  30. Lady Rara :

    hehehehe comel kat maner tuh?

    ReplyDelete
  31. bujal :

    nama di pilih oleh anak dan menantu sendiri.
    Mata pula Allah SWT yg bagi.

    ReplyDelete
  32. Aidah :

    hahahahha tahu tak per, jadi mak memang penat tapi bila nengok makanan habis di makan oleh anak2, kepenatan bertukar kegembiraan.

    ReplyDelete
  33. Hjh Zainab :

    Oh yea ker dah ada cucu pertama? Tahniah dan selamat mengomoi cucu..hehehehe

    ReplyDelete
  34. LF :

    Dato hehehehhe dah tengok kan, tak de aper2 yg kelainan..

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikom auntie :)

    mule2 tgk zara tu dh tersenyum.. sampai ke gmbar akhir tu tergelak sorang2! seluruh entri ni chomel sangat!

    ReplyDelete
  36. gambar zara sangat comel. gebu. gerramm.

    gambar aunty dan uncle sangat menyentuh hati saya.

    semoga kasih syg antara aunty dan uncle berkekalan hingga ke syurga.

    amin.
    *ambik tisu lap mata*

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...