THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, November 16, 2011

Packing2 Percutian

Anak2 perempuan auntie packing2 nak pergi bercuti di Bali
Selamat Bercuti yea sayang!

Percutian auntie ke Jakarta kena kansel
Tujuan pergi nak tempah kad kawin, cari goodies
dan tempah baju nikah dan bersanding
cari kain utk pengapit dan macam2 lagi lah..

Allah SWT telah membuka hati pembaca Peej utk sponsor
Kek (bertingkat2 dengar kabar), Baju Nikah dan Baju Bersanding..
Ada yang nak belikan pisau potong kek juga
Ya Allah, murni nya individu2 itu..
Ribuan Terima Kasih
auntie amat terharu
Alhamdulillah..
dengan bantuan macam ni, dapatlah meringankan
perbelanjaan auntie utk Peeja

Almaklumlah kan ker Peej tak kerja tapi rezeki
untuk dia dari Allah telah pun Allah peruntukkan dan susun..

Siapa Peeja? Bukannya artis untuk disponsor..
Memang amat terharu bila Peeja cakap kat auntie..
Terima Kasih sekali lagi..huhuhu

Berbalik citer berpacking2 untuk percutian
Teringat auntie masa uncle packing nak pergi Medan
Citer dah lama, pertengah tahun 90'an

Auntie selalu sibuk melangok sambil baring atas katil
setiap kali bila uncle packing kalau nak keluar negera

Uncle pack ambil baju melayu sepasang
Songkok dan sampin..
Aieeee..auntie heran lah juga kenapa bawa baju melayu?

Bila uncle bersuara bertanya..
Mana butang baju melayu?
Ohhhhh...terlintas di kepala
macam dialoque arwah PRamlee lah pulak
Auntie barulah bertanya kenapa bawa baju melayu
Nak kawin satu lagi ker kat Medan?
Auntie rasa berdebar2lah jugak tunggu jawapan
dari uncle..huhuhu
Uncle memang boleh dikatakan setiap bulan mesti
kesana sebab uncle menguruskan pembelian tanah
kawan dia kat sana.
Maner lah tahu dah sempat buat kekasih gelap
hehehehehe

Dengan tenang uncle jawab..
Kawan I nak kawin satu lagi..
I uruskan disana dan I jadi saksi nanti..

Huishhh..you uruskan?
Pandainya you uruskan..
I kenal orang tertentu di embassy
Jadi kawan I minta tolong..

Betul ni? tanya auntie
Betul..I tak tipu..kata uncle sambil senyum sinis
Tapi you pegang amanah ni jgn
beritahu isteri kawan I..kata uncle
Emm...memang auntie pegang amanah sampai lah sekarang

Kawan uncle dah ada anak 2 orang dengan isteri Medan
Dah dibawa ke Malaysia pun
Isteri Medan ada banyak harta, di sana dan di sini pun dah ada harta
Kawan uncle tuh jutawan
Kelebihan lelaki kalau berduit..
Sampai sekarang isteri nya tak tahu.
Hebat..






16 comments:

  1. hebat sungguh 'lelaki' itu

    ReplyDelete
  2. salam aunty,
    pekabar hari ni? moga² sihat selalu, insyaAllah.
    bertuah Peeja, murah rezeki dia. ^_^
    xsabar ni nak tgk peeja sanding..hehe..

    ok aunty, take care.

    ReplyDelete
  3. ;-( sedihnya.
    sampai tahap begitu sekali dia menipu isterinya.dah ada anak pun.
    takut utk berterus terang.
    ada juga golongan isteri yang lebih suka 'tak tahu' dan 'taknak ambil tahu'kerana ..bila tahu lagi sakit hati..selagi si suami bertanggungjawab..itu dah cukup bagi mereka.

    ramai kenalan yg sy tahu kawen lain di Indon..sbb kat sana 'org sini' jadi jutawan

    ReplyDelete
  4. kawan uncle tu tak nak kahwin lagi satu ke?? :)

    ReplyDelete
  5. .....kesiannyer isteri pertama 'kawan uncle ' tu...
    ...kalaulah ianya terjadi pada adik2 perempuan,kakak2 or anak2 perempuan 'kawan uncle ' tu sendiri...... bagaimanakah agaknya perasaan dia...

    ReplyDelete
  6. Saya pun ada pegang amanah kawan berkahwin lagi satu, sampai sekarang isteri dia tak tahu tapi saya selalu rasa bersalah macamana kalau suami saya kawin lagi satu dan saya pun tak tahu tentu rasa kecewa kan kak tapi apa boleh buat amanah tetap amanah sebab tak nak tengok rumahtangga kawan kita berantakan.

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..murah rezeki peej burhan..suka suya dgr bicara auntie ni

    ReplyDelete
  8. pB :

    Hebatlah pandai makan pandai simpan..hikhikhik

    ReplyDelete
  9. fathen :

    Alhamdulillah, Rezeki dari Allah
    InshaAllah..perkahwinan nya tahun depan

    ReplyDelete
  10. HappyIrfa :

    Emm..kedua2 isteri dan anak2 bahagia, cukup harta dan cukup makan.Tak ada aper nak rebut2.

    ReplyDelete
  11. Nenet :

    Tak kut..
    Isteri pertama 5 anak, isteri kedua 2 anak, dah cukup besar family dia..

    ReplyDelete
  12. mamaijat :

    Perkahwinan yg sah disegi syarak dan Allah membolehkan lelaki islam berpoligami..kena faham kat situ

    ReplyDelete
  13. Sharifah :

    Yang sebenarnya rugi saorang isteri yg tak tahu suaminya beristeri lagi sebab tidak dapat ujian diri utk mendapatkan payung emas..hahahaha

    ReplyDelete
  14. butang baju melayu aku mana pahhh?? heheheh

    ReplyDelete
  15. aunty..sya baca en3 ni sambil senyum teringat dialog p.ramlee...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...