Followers

Thursday, November 10, 2011

Minum Petang

Petang semalam panas terik kat KL
Dapat makan agar2 dengan susu sejuk
Aduhai...sedapnya tekak

Entah kenapa semalam asyik nak makan sejuk ajer
selalu tak pulak..mungkin kerana cuaca dan terlalu banyak
makan daging maka badan dan tekak panas kot..


Agar2 santan auntie buat sendiri

Uncle keluar pergi tailor, potong seluar2 dan baju auntie yg labuh2
Sejak dah tak boleh pakai kasut bertumit, semua nya panjang meleret
jadi auntie hantar utk potong..takut terpijak..nanti jatuh, lagi lah
haru kan..
Auntie tak ikut sebab tailor tu dah ada ukuran..

Balik ajer, uncle hulur plastic bungkusan kat auntie
goreng pisang...
Masih panas..katanya


Pisang awak dan pisang tanduk

Cicah dengan kicap pedas ..
Aah! sejak dah pandai buat kicap pedas ni
Segala kerepek dan keropok nak cicah..
hehehehe

Yang nak kan resepi kicap pedas nanti auntie buat N3 lain
tapi segan lah auntie pun bukan pandai sangat tapi boleh lah
untuk makan sendiri dan simpan dalam peti sejuk..
hehehehe

Pukul 10:30 pagi kena jumpa doktor lagi
Ishhh...penatlah..

30 comments:

  1. Saya pun dah dua petang sebaik balik kerja, goreng pisang. Tapi makan macam tu saja. Petang ini ingat nak rebug keledek pulak. :)

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    TAK SABAR NAK TUNGGU RESEPI KICAP PEDAS !

    ReplyDelete
  3. Auntie .. nak recepi kicap pedas. Hihihi.

    Auntie, jgn lupa appointment dgn dktor tu tau. Rajin2kan diri eh. Hihi.

    ReplyDelete
  4. Untung Aunty dpt husband seperti Uncle

    ReplyDelete
  5. Bagu juga klu auntie dpt share resipi kicap pedas tuu..mmg sedap mkn dgn pisang goreng, keropok atau maruku..hehe..tak kisahlah,utk mkn sendiri atau tetamu..yg penting kita buat sendiri.. :)

    ReplyDelete
  6. Kalau cuaca panas memang makanan sejuklah yang dicari.

    Sedap nampak agar2 santan yang dicampur dengan susu sejuk.

    ReplyDelete
  7. aunty nak resepi kicap pedas...share yer..tq

    ReplyDelete
  8. wah best nyer auntie..ada pisang cecahh kicap pedas..nak resepi leh hehe...

    moga auntie sihat slalu amin

    ReplyDelete
  9. nak resepi kicap pedas!!!

    ReplyDelete
  10. dlm esbok saya pun sentiasa ada sambal kicap muar tu.

    habis jer - buat lagi
    habis jer - buat lagi

    sampai tak habis2 hehehe..
    kdg cucur udang pun cicah sambal kicap tuh! piewwww....

    ReplyDelete
  11. tak sabo nak tunggu entry pasal kicap pedas tu..hehe

    ReplyDelete
  12. Kak Nani sambal kicap sentiasa ada dalam fridge umah saya. Anak2 suka makan soto. Kicap soto ni lah saya selalu makan dengan pisang goreng, tempe goreng dan tauhu goreng tapi saya suka pisang nipah kat sini susah nak dapat pisang nipah.

    ReplyDelete
  13. Kak Zai...dulu anie tak pernah makan pisang goreng cicah kicap pedas tu... tapi bila pernah rasa sekali rasa sedap pulak...

    ReplyDelete
  14. tak pernah lagi makan pisang goreng cicah kicap pedas...tentu sedapkan...
    Nanti auntie bagi resepi yer....

    ReplyDelete
  15. salam anty..hehe since baru balik cuti ni tak dan nk tinggai jejak dok sibuk catch up sume entry2 lama anty..owhh tak sabo tunggu entry resepi kicap pedas! skg tengah ado musim keledek kt sini..bley aa wat cicah keledek goreng! nyumm~!

    ReplyDelete
  16. Kakcik :

    Oooo rajin nya kakcik sediakan minum petang bila balik dr kerja..penat tuh

    ReplyDelete
  17. LF :

    InshaAllah..nanti saya publish

    ReplyDelete
  18. kakchik@Ella :

    hehehehe jumpa doktor terpaksa sebab nak kan ubat2

    ReplyDelete
  19. alkattab :

    InshaAllah..nanti auntie bagi

    ReplyDelete
  20. Zaiton :

    Agar2 memang untuk sejuk kan badan, saya memang suka makan agar2. Yg plain lagi enak

    ReplyDelete
  21. Mimy :

    InshaAllah, dah ramai mintak..hehehehe

    ReplyDelete
  22. Luvmum :

    heheheheh segan betullah, semua mintak resepi, padahal auntie pun first timer jer

    ReplyDelete
  23. Queenie :

    Ohhh..boleh lah queenie share resepi kicap tuh..maner tau rasa queenie punya lebih mantop..hehehehe

    ReplyDelete
  24. shuweet :

    Lah..malulah, kicap pedas biasa2 ajer

    ReplyDelete
  25. Sharifah :

    Kicap pedas ni memang boleh makan dgn aper saja..sedap.
    Sharifah orang Johor pasti ada stok dlm peti sejuk

    ReplyDelete
  26. aNle :

    Apasal sasul panggil auntie Kak Zai? hehehehe

    memang sedap kicap pedas

    ReplyDelete
  27. MulutPayau :

    Ohhh..kicap pedas ni makanan org selatan. Memang sedap

    ReplyDelete
  28. Che Sue :

    Selamat bercuti dan InshaAllah nanti auntie bagi resepinya

    Aduh! rajin nya baca dan catch up entry2 lama auntie. TQ dear

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...