Followers

Wednesday, November 9, 2011

Makan Tengahari Ku

Baru jer sudah makan dengan uncle dan P G

Hari ni rebus tulang rusuk buat sup..
Walahhhh...nikmat bila menghirup sup
Daging nya pulak lembut..
kena pulak kicap pedas recepi nenek dr Muar
heavan ohhhhh...


Lauk tambahan lemak nenas dan ayam goreng kunyit
ada telur rebus lima biji
ada sepeket fish ball auntie masukkan sekali..hehehehe
Campur aduk..

27 comments:

  1. sedapnya lauk aunty tu...

    ReplyDelete
  2. buat singgang pun sedappppp



    bila tengok tulang lembu , terus teringat pada arwah ayah



    hu hu hu

    ReplyDelete
  3. kak nani...
    cili pedas resepi nenek dari muar tu... boleh share kat sini resepinya?
    atau boleh beli dimana???
    saya ni.. kalau pasal makan... tak pernah tak nampak... hehehehe

    ReplyDelete
  4. hooo....sup tulang plus sambal kicap Muar, sure hirup tak hengat! hehehe..

    ReplyDelete
  5. kami kat kelantan kalau tulang rusuk besides sup kami buat singgang..mcm asam pedas cuma tang pedas nya tu hanya bergantung pada cili kering yg di potong2..ketumbar bijik menambahkn aroma...cer try buat.

    ReplyDelete
  6. auntie, Cahya pun nak resipi kicap pedas tu please..nampak sedap semua lauk auntie tu.

    ReplyDelete
  7. MM,salam,
    best juga dimasak mee kuah dgn tulang lembu korban.tapi bila nak makan hanya berdua,terus rancangan tergendala sementara.

    ReplyDelete
  8. hirup sup kena dengan sambal kicap... aduyai..

    ReplyDelete
  9. gedek :

    Tak, daging dan tulang beli kat pasar

    ReplyDelete
  10. Queenie :

    Aah, sedap betul bila bubuh kicap pedas, lebih kick!

    ReplyDelete
  11. Rahmah :

    InshaAllah, recepi kicap pedas akak buat entry lain

    ReplyDelete
  12. hani :

    hehehehe saya biasa makan singgang kat kedai org kelate tapi nak buat tak reti, cikgu bagi lah resepinya..

    ReplyDelete
  13. cahya indah :

    nanti auntie bagi yea..

    ReplyDelete
  14. Mamason :

    Salam kembali, kalau dah berdua saja memamng plan tak buat lah jawabnye..hehehehe

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. ibundo :

    Tulah, kicap pedas sedaplah..

    ReplyDelete
  17. Sup tulang tu kalau betul2 lembut, lagi la laju makannya, kan auntie.

    Rajinnya auntie masak byk2 camni. Ella kagum la ..

    ReplyDelete
  18. salam untie,

    mangkuk 4 segi untie serve tu boleh buat masak atas dapur tak? atau just untuk hidang je?? :)

    ReplyDelete
  19. salam.. auntie, semua makanan yang auntie masak buat saya terliur.. share la resepi ngan kami :)

    ReplyDelete
  20. Kak nani singgang orang johor senang, masukan ikan kembong ke, ikan tenggiri atau ikan jaket dua tiga ekor dalam periuk, mayang kan seulas bawang besar, 3 ulas bawang putih, 2" halia dan 2" kunyit hidup dan semangkuk air asam jawa(agak2 lah jangan masam sangat) dan jerang atas api yang sederhana bila dah masak tutup api dan masukan 2 batang chili hijau. Jangan lupa bubuh garam sahaja jangan bubuh gula langsung.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...