THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, November 17, 2011

Laparlah mama..kata Noy
Masaklah..macam2 ada dalam kabinet dan fridge

Seperiuk besar Noy masak malam tuh
Boleh tahanlah rasa nyer..tapi boleh perbaiki lagi
Seperiuk besar habis malam tuh jugak



Keesokkan hari anak2 perempuan auntie nak pergi bercuti
Asal nya nak ke Jakarta...tak jadi..
Nak ke Thailand banjir,
akhirnya mereka pergi Bali
Uncle hantar kat KLSentral
Auntie tak ikut..sebab tak suka dgn bye2
Bye2 kat rumah sudah..
boleh nanges2..



Rumah kesunyian tanpa mereka
Selalunya ada gurau senda dengan mereka
Paling nakal Peeja, gurau dia gurau kasar..
Nak ambil hati tapi auntie tahu dia bergurau

Auntie kedepan dan kebelakang tak tentu arah
Tak boleh bayangkan kalau masing2 kawin
dan meninggalkan auntie..huhuhu

Kalaulah ada rezeki nak beli rumah 7 bilik
semua sekali duduk dgn auntie..
Masa auntie dah penghujung..
Tak mahu berpisah dgn anak2 kalau boleh..
Tapi itu adalah impian..



10 comments:

  1. salam aunty,

    saya silent reader aunty and anak aunty peeja. suka sgt baca entry aunty kat blog peejburhan. family bond yg kuat.

    ReplyDelete
  2. Anak saya semuanya lelaki, mungkin saja nanti sekiranya panjang usia saya dan suami, akan tinggallah kami berdua kembali. :(

    ReplyDelete
  3. alahai ayat auntie last skali tu buat saya sedihhhhh...

    ReplyDelete
  4. Fina :

    Terima Kasih kerna mahu juga tinggal jejak..hehehehe

    Terima kasih sekali lagi sebab suka membaca blog Peej dan auntie.

    ReplyDelete
  5. kakcik :

    Memang itulah selalu kesudahan nya, mereka akan membina istana bahagia bersama pasangan2 mereka.

    ReplyDelete
  6. nice :

    huhuhuhu..memang auntie sendiri dapat rasa kalau ditinggalkan..kesunyian melanda..huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. Kak Nani saya bakal tinggal berdua, yang sulung tinggal di kl, yang kedua di UIA kuantan dan yang bongsu lepas habis SPM akan kePLKN dan selepas itu mungkin ke matrikulasi atau universiti. Rumah banglo satu setengah tingkat bakal jadi sunyi sepi, apa nak buat anak2 ada tanggung jawab mereka sendiri. Saya sound kat suami cari lah rumah teres setingkat corner lot dan malas nak mengemas rumah sekarang sebab penghuni pun dah berkurangan kak.

    ReplyDelete
  8. aunty
    sya sedihlah baca en3 nih..
    sya pun tak suka bye..bye...
    sedih kan?

    ReplyDelete
  9. yang bongsu boleh terus tinggal dengan aunty walaupun dah kawin..rumah sekarang pun mesti nak diwariskan kan..noy boleh jimat banyak kat situ..

    pandangan saya saja..

    ReplyDelete
  10. macam mak ayah saya skang la tapi bila dh pencen, abes rumah anak2 dia pusing :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...