Followers

Wednesday, November 9, 2011

Daging lembut Kegemaran Ku

Tertidur ngan uncle di celah antara tilam dan almari
lebih kurang sejam kot..
auntie terjaga dan terus buat solat maghrib

Peeja dah rebus nasi impit, dah siap.
Yang lain belum di sentuh lagi

Auntie siang daging, anak menantu dan anak2 perempuan
siang sayur mayur utk lodeh

Malam tuh jugak siap sambal daging tapi lodeh
dimasak pagi Raya

Malam tuh menantu bawa dari Melaka
lemang 2 batang dan rendang ayam

So kami menjamu makan malam
lemang, rendang ayam dan sambal daging.

Hari Raya auntie masak lodeh..

Uncle yg snap makan2 nih..
Dah makan separuh jalan baru teringat nuak ambil gambar..
Dah tuh auntie tak topped up lauk pauk tuh..
Tak per lah..ni lah sebenar2 cara kami makan...
Tak de lah set2 macam hotel..
hehehehe




Sehari selepas Hraya baru buat rendang ayam 2 ekor
Sekor dibekalkan utk besan di Melaka
sekor lah utk kami anak branak..
tapi terlupa nak ambil gambar pulak..

Ni atas dapur sedang rebus tulang rusuk..
Dah hampir 2 jam..auntie suka lembut2 daging tuh..
almaklumlah..gigi dah kurang..hehehehe
jap lagi siaplah tuh..

Jumpa lagi dengan citer yg lain nanti..
InshaAllah..


11 comments:

  1. Syabas Kak Nani, walaupun kesihatan tidak begitu baik, memasak tetap juga agenda utama Kak Nani. :)

    ReplyDelete
  2. nak komen psl Zara.cucu auntie..
    comel sangat..rasa nak cium pipi dia

    ReplyDelete
  3. meriah tue lauk2nya aunty..

    ReplyDelete
  4. Dlm keadaan macam itu pun auntie masih beri bekal buat besan. Manalah besan tak sayangkan auntie...

    ReplyDelete
  5. tu yg best bila raya haji...daging fresh...manis dan empuk aja

    ReplyDelete
  6. kakcik :

    Selera nak makan mengatasi sakit..hehehehe

    ReplyDelete
  7. HappyIrfa :

    Tulah, auntie pun cium berdesup decap hehehehe

    ReplyDelete
  8. Kakzakie :

    Besan baru satu dah ramai nanti mungkin susahlah sikit..hehehehe
    kena gilir2 lah

    ReplyDelete
  9. Daddy Ziyyad :

    Aah kan, daging baru belum kena ice..memang fresh

    ReplyDelete
  10. Sama lah kita, saya pun masak lontong hari raya haji dan masak rendang itik dan rendang kerang juga.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...