Followers

Saturday, November 5, 2011

Bila nak mula masak?

Uncle dah longgokkan benda2 dalam sinki yg di beli dipasar
some items dah dia masukkan dlm peti sejuk

Emm...nak masak bila dan pukul brapa??
Aduhhh....mood masak tak mari2 lagi
masih depan lappy







Daging batang pinang 3 kilo, tulang juga 3 kilo



Ayam 2 ekor



Bahan2 lodeh


Bawang dan cili utk di process..huhuhu

Bila siap masak auntie ambil gambar..
Cadang nak masak lepas maghrib..
Bye...

21 comments:

  1. alhamdulillah..
    semoga auntie sihat uruskan makan minum untuk hari raya esok :)

    ReplyDelete
  2. sya dah selamat makan, lepas sediakan sahur untuk mak mertua, enpakwe dan si ayong, sya tak boleh puasa tak ada rezeki

    lepas tu tak tidur dah, terus mula sediakan bahan bahan

    ReplyDelete
  3. Wahhh sakan nampaknya tu.

    Saya pun lum mood sepenuhnya nak masak. Baru rebuih ketupat saja.

    Malam nanti juga baru nak naik rendang. Rendang ayam bandar sekejap saja.

    Selamat menyambut Aidil Adha buat UNTIE sekeluarga.

    ReplyDelete
  4. Selamat bersilat di dapur kak nani...
    Seronoknya anak2 dan suami bila menikmati airtangan ibu mereka... Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya aidil adha kak...maaf zahir batin

    ReplyDelete
  6. Wah banyak nye bahan aunt. Mesti best aunt masak...

    Selamat hari raya korban aunty..

    ReplyDelete
  7. selamat hr raya haji auntie.fieza masak daging masak itam berkismis dengan tiramisu for desserts :)

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya juga...

    IM pun dok tunggu mood nak masak rendang. ayam 2 ekor masih dalam peti ais. bawang yang di mayang oleh ibu_suri terlantar di meja. malasnya...

    kalau ada perempuan kan best!

    ReplyDelete
  9. by the time hani post comment ni mesti dah licin dah semua...kan?

    ReplyDelete
  10. SALAM,
    JANGAN SETAKAT AMBIL GAMBAR JE, AUNTIE. JEMPUTLAH KAMI

    ReplyDelete
  11. saya sungguh kagum & kesungguhan aunty. walaupun sakit, tetap tabah memasak, mengemas rumah. semoga aunty dikurniakan kesihatan yg baik... dan sentiasa bersemangat nak update blog.

    ReplyDelete
  12. me suya :

    Aah..dpt jugalah auntie siapkan juadah..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  13. kasihibu :

    hehehehe..bersemangat sebab enpakwe balik kan? Alhamdulillah

    ReplyDelete
  14. azieazah :

    Betul rendang ayam bandar kejap jer. Lagi pun orang yg cekap macam kita ni apa nak terkejar2 masak awal..kejap jer beres kan? hahahahaha

    ReplyDelete
  15. Rahmah :

    Dulu2 bersilat sebab kuat tenaga, sekarang gaya taici jer..hehehehe

    ReplyDelete
  16. aNle :

    Sama2 lah kita..Selamat Hari Raya Aidul Adha

    ReplyDelete
  17. jedi :

    Tak semuanya auntie masak, kalau semua tak habis pula nanti..

    ReplyDelete
  18. IM :

    Alangkan perempuan pun malas ni kan pula IM lelaki memang beratlah nak kedapur..
    sabar yea IM

    ReplyDelete
  19. hani :

    Aah, memang licin..hehehehe

    ReplyDelete
  20. LF :

    Dato saya memang tak jemput org kerumah, siapa sudi datang ajer..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...