Followers

Tuesday, November 1, 2011

Appointment Di Tunda

Semalam ada appointment fisio pada pukul 2:30 ptg
Teragak nak pakai putih..
Baju putih, seluar putih..baju lama, seluar pun lama
nasib muat lagi..sebab kebanyakkan nyer dah
sendat hehehehea
Badan auntie dah naik 4 kg sejak bulan raya
macam maner nih?
kena betul2 serius jaga pemakanan
mulai bila? hari ni? besok? huhuhu

Sebelum tuh auntie harus ke bank dulu
auntie sampai bank pukul 1:30 tghari
sebab ada urusan banking sikit di CIMB
kira budget sejam boleh clear..
Punya lah ramai orang dah pukul 2 masih belum
selesai urusan..jadi auntie minta uncle tolong batalkan
fisio dan setkan appointment baru
Emmm...dah selesai dibank, uncle ajak makan lunch dulu
sebelum balik rumah..

Kami pergi makan kat Kopitiam terletak belakang bank saja
Uncle tambah parking tiket satu jam lagi

Auntie order mee hoon goreng tomyam
nyesal order sebab tak de lansung ayam/udang/sotong
kosong se kosong nya, hanya 3 atau 4 hirisan fish cake,
telur rebus sebelah..Ishhh...
tapi rasa sedap sebab pedas..
air mango+ lime, dah lupa nama air tuh (rasa macam slurpee)
tapi manis amat2..auntie hanya sip sikit dan pass kat uncle

Uncle pula order nasi ayam
rasanya pun mengecewakan
uncle makan separuh saja
air uncle ice lemon tea



Dah dapat minuman


Dah sampai makanan yg di order


Uncle focus kat rumah banglo putih tuh..rumah tuh mesti lebih dari 3 juta
Tiba2 kereta mewah lalu kat bawah tuh..
Ramai orang kaya2 kat Setiawangsa ni

Lepas makan auntie ajak uncle pergi Giant
barang2 banyak dah putus
Saperti biasa, capai ni, capai tuh penuhlah trolley

Lepas membeli belah..balik rumah terus
Alhamdulillah..masuk sudah waktu Asar masa tuh..

Besok kena ambil darah berpuasa dan fisio
Penatlah hari2 keluar rumah
keluar rumah mesti makan luar
macam maner nak jaga pemakanan?
Nasib badan..hehehehehe



22 comments:

  1. nsb bdn ker tuah bdn tuh, auntie? ..hehhe..kira oklaa tuh. leh dating2 manja ngan uncle...hihiiihikkk

    ReplyDelete
  2. salam auntie.auntie sihat? fieza hari2 mesti baca blog auntie wpun jarang komen
    kalau auntie tak update mesti risau hhee
    auntie jaga kesihatan tau :)

    fieza
    kuching

    ReplyDelete
  3. rajin papa ni amik pic. bagus betul. pija takda siapa yang nak amikkan. tsk.

    ReplyDelete
  4. Tak apa Kak Nani, makanlah selagi kita diberi nikmat menjamah, mengunyah dan menelan. Kalau tak makan langsung, nanti tiada tenaga pulak. :)

    ReplyDelete
  5. orang kaya semakin ramai.... tapi jurang orang susah juga semakin besar....

    (sedih)

    ReplyDelete
  6. pompuan mat saleh suka pakai baju dan seluar putih..saya suka tgk .
    dan saya selalu terpakai baju putih bila period.dah pakai baru teringat tgh period.huhu

    ReplyDelete
  7. Tapi kalau masak utk makan berdua pun rasanya rugi juga auntie sebab masa yg panjang didapur dari mula sediakan sampai nak menbersihkan...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum MM,

    Begitulah kita ni yer.

    Kak ani pulak sepatutnya ada appointment dengan pakar di PPUM pada 17 November ni, tup, tup minggu lepas dapat surat dari PPUM (pertama kali dapat surat macam ni) beritahu yang profesor tu ada hal lain pada hari tersebut dan appointment ditangguh ke bulan Januari. Nak tambah ubat disuruh jumpa doktor dekat Rawatan Utama.

    Tak aperlah sekurang2nya diberitahu.

    ReplyDelete
  9. Akak, sekarang orang jual mee tak kira mee apa pun tak macam dulu2 ayam, daging, udang dan sotong kalau letak adalah ciput je yang banyak hanya fish cake je sebab tu saya lebih suka masak mee dirumah puas rasa hati.

    ReplyDelete
  10. wahh.. banyak shopping tu auntie ;)
    dah lama tak makan bihun goreng tomyam.. nak cari la petang ni. hehe

    ReplyDelete
  11. akuzle :

    Nasib badan ler, sebab tak leh nak elak makan sedap2..habis hancus plan nak diet..hehehehe

    ReplyDelete
  12. fieza :

    Terima Kasih selalu baca blog auntie.
    Auntie ni memang tak sihat tapi kuatkan semangat publish n3 tapi kalau tak de maknanya sakit dah tak leh tahan sangatlah tu..huhuhu

    ReplyDelete
  13. peej :

    hahahaha..mama dera papa

    ReplyDelete
  14. kakcik :

    hahahah itulah alasan yg saya selalu kata kat suami, mentara boleh makan..

    ReplyDelete
  15. HappyIrfa :

    Pakaian putih memang klasik, auntie ada banyak tapi nak jaga susah sikit sebab mudah kuning kalau simpan lama.

    ReplyDelete
  16. Kakzakie :

    hehehehhe betul, lecehkan?

    ReplyDelete
  17. Kunang kunang :

    Waalaikumusalam, memang betul nak jumpa doktor berbulan2 appt kalau di tunda tarikh baru pun bulan2 juga..
    Ishhh..siksa

    ReplyDelete
  18. Sharifah :

    hahahaha setuju, akak kalau goreng mee memang mewah rencah2 nya..baru berbaloi makan..

    ReplyDelete
  19. h4ni3 :

    tulah, mee hoon tomyam memang best banyak bahan dan sayur2 kalau beli kat tempat yg biasa auntie makan tapi kat tempat auntie makan semalam kedekut dah lah harga mahal..Ishhh

    ReplyDelete
  20. hai untie

    hari ni saya baru terbaca komen untie kat blog saya. Untie ucap selamat hari raya .raya tahun 2009 punya *pitam sambil berdiri*

    maafkan daku untie..hu hu..semoga sihat selalu hendaknye :)

    ReplyDelete
  21. saya pernah memngajar tuitin anak seorang menteri di setiawangsa ... emmmmmmm terpampang jurang antara kita dan dia ...jelas sejelas jelasnya....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...