THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, October 29, 2011

Wedding di Seremban

Baru jer siap buat frech toast
3 keping ajer? tanya uncle
Dah lah satu nani punya dan 2 you punya..kata auntie

Boleh kenyang ker sampai tengahari? tanya uncle
Not a problem, kalau lapar toast lah lagi..
hehehehehe bad habit..ulang makan

Bukan aper, auntie hari ni nak ke Seremban
ada wedding, kawan masa bujang2an
masa dalam tentera dulu
seronok tak terhingga sebab nak jumpa kawan2
Mesti ramai berkumpul sebab kali terakhir kami
berjumpa pada awal tahun ni, kenduri anak
perempuan dia.
Itulah auntie nak simpan perut utk kenduri..hehehehhe
makan sambil bergurau senda..

Lepas breakfast, nak kena naik bilik kat atas
nak cari baju..kalau uncle yg ambil
dia sambar ajer aper yg dia nampak..
kadang2 baju yg sama, dah berkali2 auntie pakai..

Harap2 muatlah baju kurung auntie
sebab auntie diam tak diam lepas raya
naik 2 kg..huhuhu
dalam sakit pun boleh naik?
emmm...selera tekak tak pernah sakit..
Tu lah pasal..hehehehhe

Sebelum bergerak auntie nak masak
untuk anak2 yang ada kat rumah
dia orang bangun kang, tak de aper nak makan
pulak

Asam Pedas cincaru
Sambal belacan dan bendi celur
Dah cukup lah..
mereka bangun nanti goreng telur dadar
Silap2 mereka keluar makan..

Dah2 tak leh lama2 kat lappy
nak cari baju, nak gosok
Emm...tak mau lewat ke Seremban..
Hingga berjumpa lagi dengan gambar2
wedding kat Seremban nanti..
InshaAllah..


11 comments:

  1. salam aunty
    dah ke seremban tu jangan lupa makan nasi arab di paroi
    meriah menunya ,sya cadang nak singgah makan balik cuti raya haji ni .

    ReplyDelete
  2. Rajin betul Kak Nani. Tetap juga masak ungtuk anak-anak walaupun Kak Nani sendiri tidak begitu sihat.

    Selamat bergembira dengan kawan-kawan di Seremban nanti. :)

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    SELAMAT MAKAN NASI MINYAK !

    ReplyDelete
  4. Take care auntie. Jaga diri. Mesti best dapat 'gather' dgn kwn lama.

    ReplyDelete
  5. mesti auntie teruja nak berkumpul semula dgn kawan2 kan :)

    ReplyDelete
  6. kasihibu :

    Salam kembali,

    Ishhh...perut ketat dgn nasi minyak dikenduri kawin macam maner nak makan nasi arab pulak.
    Lain kali mungkin

    ReplyDelete
  7. kakcik :

    hehehehe rajin masak sebab akak suka masak yg sebenar nya. Bila dah masak dah jadi lauk, akak dapat kepuasan diri..

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Dato LF :

    Salam kembali,

    memang saya suka makan nasi minyak..hehehehe

    ReplyDelete
  10. kakchik@Ella :

    Memang itulah tujuan utama, utk bertemu kawan2 lama

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...