Followers

Thursday, October 27, 2011

Socso

Hah, dah sampai borang socso
Tak brapa teranglah pulak..
Tak perlah..boleh baca kan?



Setahun sekali kena isi/renew borang socso
Kalau tak diisi dan hantar pada haribulan yg ditetapkan
tak dapat masuk duit ilat auntie bulanan
uncle yg buatkan/isikan auntie tanda tangan saja

Auntie dapat gaji bulanan sejak sakit dari socso
Socso membayar 45% dari gaji akhir auntie masa kerja dulu..
untuk mendapatkan kelulusan dari socso
process kena interview beberapa kali
dengan panel doktor mereka..
auntie lulus, memang berhak utk dapat elaun tuh..
Alhamdulillah..duit elaun sampai mati..
memang lumayan tak perlu duit anak
untuk saraan diri..tak perlu bersusah payah
nak berniaga utk mencari duit...
Alhamdulillah

Borang tuh kena cop dgn pesuruhjaya sumpah
auntie duduk dalam kereta, tak larat nak naik tangga
di tingkat satu..
Kerani perempuan tuh datang kat kereta auntie
untuk tanda tangan dan kad pengenalan auntie






Dah selesai tuh, kami ke ibu pejabat socso
untuk serah borang..
heheheh auntie duduk dalam kete lagi
uncle yg serahkan..



Lepas submit borang tuh,
singgah pasar keramat beli lauk
auntie masak satu lauk jer hari ni
ayam goreng kunyit dan tengek nasi..

Yang auntie beli
pergedil, kari daging, lemak pucuk ubi
ikan bilis berlada

Ari ni auntie puasa sunat..
Isnin dan Khamis..
Alhamdulillah.. tak sampai lima minit lagi dah boleh buka..
tapi masih di lappy ni nak publish n3 dulu..hehehehe

Ohhhh..bye2 nak kena bancuh air
Sirap bandungggg....




16 comments:

  1. sedapnya semua menu-menu yang disebut...telan air liur

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Nani...

    just nak share info...
    kalau free nanti, Kak Nani sila masuklah ke sini ya :
    http://www.dapurkakjee.com/2011/10/kalau-korang-sakit-sila-baca.html#comment-form

    moga ada sesuatu yang boleh dikongsi di situ. Baca semua komen2 kat situ.
    thank you.

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    AUNTIE TELAH MELAKUKAN KERJA AMAL YG BAIK INI. ALLAH AKAN MEMBALASNYA

    ReplyDelete
  4. Hohohooo, best nya, mintak cikit nak buat beli perfume boleh? Alah boleh lah akak kan kaya!

    ReplyDelete
  5. Syukur Alhamdulillah kerana di waktu bersara, Kak Nani tak perlu menyusahkan sesiapa dari segi pendapatan. Harapnya nanti, saya juga begitu. :)

    ReplyDelete
  6. Salam kak Nani, saya baca komen akak yang menceritakan akak jumpa blogger2 tu. Saya pun teringin nak jumpa akak, nak ajak akak datang rumah saya jauh dan akak selalu tak sihat kalau akak tak keberatan apa kata saya kerumah akak dan bawak makanan yang saya masak. Akak bagilah alamat rumah akak tak pun akak suruh peeja call saya dan bagitahu alamat akak itu pun kalau akak sudilah.

    ReplyDelete
  7. salam aunty..

    sirap bandung sedapnye..kena letak skali soda...hmm sedap!

    ReplyDelete
  8. hi auntie nani.. huhuhu lama dah fadz tak singgah kat blog auntie.. sorry ye auntie.. fadz busy ngan assignment... alhamdullilah ada socso utk auntie... bagus laa bleh ringankan beban... well auntie.. fadz nak tanya pasal kos MRI yg auntie pergi br2 ni.. well take care ye auntie... love u

    ReplyDelete
  9. Eisha :

    Kalau tengah lapar semua rasa sedap..hehehe

    ReplyDelete
  10. Queenie :

    Wsalam

    Selalu banyak assist auntie tentang kesihatan, TQ so much

    ReplyDelete
  11. Sharifah :

    Lohhhh...sapa yg kaya ni? heheheh
    kami dua2 dah pencen tau!

    ReplyDelete
  12. kakcik :

    Betul, anak2 nanti mesti ada komitment dia dgn keluarga sendiri, isteri dan anak2..kita harusnya bersedia utk hari2 tua kita..

    ReplyDelete
  13. Sharifah :

    hehehehe..Terima Kasih sudi nak bawa makanan untuk aka, sayang kat sharifahlah..

    ReplyDelete
  14. MasZuber :

    Sudah pasti sedap bila bubuh soda..

    ReplyDelete
  15. fadz :

    Cost MRI kali ni auntie tak tahu, tapi the previous MRI year 2008 was rm900 kat ampang putri specialist centre

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...