Followers

Monday, October 3, 2011

Pesanan Hubby Utk Hari Ini




Husband pesan semalam suruh pakai baju baru ari ni..
Baju yg dibeli untuk Hari Raya tapi tak pakai lagi..

Nak buat aper pakai baju baru..
Dok kat rumah jer pon..
Ishh...

Lagi pon..kerja2 rumah kena jugak buat..
sarapan pagi tadi sambal sardin
dicicah dgn roti paun
hehehe dulu2 org panggil
roti paun/roti buku/roti benggali
ada balance teh tarik auntie isi dalam termos..
panas2 boleh ulang lagi

Baru jer basuh telekong dan jemur
simbah lantai dan siram pokok bunga
jap lagi kena jemur baju yg dalam washing mashine pulak
dah tuh masak utk makan tengah hari..
Ade ker suh pakai baju baru..

Unless..bawak auntie keluar pergi lunch kat
porch restaurant ker..
dah kenyang singgah kedai beli hadiah ker..

Baru ler berbaloi...
pakai baju baju baru
Abang ooi!
hehhehe...

Kita postphone pakai baju baru
hari Rabu..
Dinner aper macam??



28 comments:

  1. rimas dia nengok kita asik berkain batik atau berkaftan kot....

    tapi kan, memang di suruh kita berhias depan En somi tapi En somi pun kena sedia kan maid lah..hehehee

    ReplyDelete
  2. En Suami suka tengok isterinya berhias, ikut sahajalah. :)

    ReplyDelete
  3. Ezza :

    Maner boleh rimas dgn isteri, ni lah sajer isterinya yg dah 34 tahun dinikahinya..hehehe lagi pun kaftan dan batik adalah pakaian biasa utk para2 isteri melayu..bukan kah gitu??

    Auntie pulak tak perlukan maid setakat hari ni..yg datang seminggu sekali sudah memadai..

    Uncle suh pakai baju baru sebab hari ni hari lahir auntie..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Hari jadi mm rupanya.Sweet saja permintaan hb.Anyway,Selamat hari Lahir semoga diberi Allah dalam keberkatan selalu.

    ReplyDelete
  5. Selamat Ulangtahun Kelahiran UNTIE. Moga sejahtera terus berbahagia dan diberikan kesihatan yang baik.

    Nanti mesti Uncle bawa pegi special dinner punya. Kasi tunjuk gambar tau.

    ReplyDelete
  6. Kak Nani husband akak mungkin nak ajar pergi jalan jalan sempena hari jadi akak kot.

    ReplyDelete
  7. Happy Birthday Aunty MM!!!! Pandai dia berkias....purrr....meow!

    ReplyDelete
  8. Pakai jer lah kak...tapi bagi uncle tu, akak pakai apa pun tetap cantik di mata dia..

    ReplyDelete
  9. kakcik :

    hehehe..tak de masaalah, berhias dan berwangi2 untuk en suami dan diri sendiri lah..tapi baju baru utk buat kerja2 rumah? Ishhh...

    ReplyDelete
  10. mamason :

    Baju HRaya tuh, hubby yg belikan..so dalam erti kata yg lain, tak de hadiah lah utk birthday..tulah jadi hadiah nye..hehehe
    boleh baca isi hati dan perut nya..
    saya tak kisah..kasih sayang yg diberi sudah memadai..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  11. Azieazah :

    Uncle dah suggest tempat utk berdinner malam Rabu nanti tapi auntie lah pulak sayang duit nak kesitu..sebab mahal sangat tempat tuh..kami dah pencen aper nak pergi tempat2 mahal..lainlah kalau senang duit tambahan mashukkkk..hehehe
    tengoklah..aper kata anak2 nanti..

    ReplyDelete
  12. Sharifah :

    Akak yg sebenarnya jalan pun tak larat, terhoyong hayang, memang akak suka berjalan2 tapi lepas tuh azab sebab penat sangat2..

    ReplyDelete
  13. hani :


    Ada brani kata tak cantik? Meraung2 tak berhenti akak nangis nanti..hehehe

    ReplyDelete
  14. Kak...dia nak tgk akak berbaju baru...agaknya sayang baju yg belum dipakai tu...

    ReplyDelete
  15. bila baca tulisan puan ni Cm pandang diri sendiri yg berbaju "kepak' sedang melakukan kerja kerja buruh hehe...mop lantai,cuci baju...hai macamana nak pakai baju cantik sekejap je bau peluh..ahhh....

    ReplyDelete
  16. aNle :

    Alah, boleh saja pakai nanti, bulan ni jer ada rumah kawin, 2 jemputuan, boleh lah pakai nanti..

    ReplyDelete
  17. Cm :

    Tulah, ader ker nak buat kerja rumah dgn baju baru? Kalau kat pejabat, beraircon lain lah citer..hehehehe

    ReplyDelete
  18. Happy Birthday Aunty..!! Semoga diberikan kesihatan yg baik untuk melaksanakan ibadah dan tangjwb lain..amiin...

    ReplyDelete
  19. WaniGhani :

    Terima Kasih atas ucapan dan doa kesihatan auntie..

    ReplyDelete
  20. Maknanya suami nak suruh pakai cantik-cantk dan cuti buat kerja rumah... jadi mem kejap.. amacam!

    ReplyDelete
  21. auntie..
    dia nak tengok auntie melawa la tu.
    nak dinner kat mana?hehe sibuk je

    ReplyDelete
  22. che mid :

    hehehe kerja rumah maner boleh cuti....melainkan lah kita pergi melancong keluar negeri/negara

    ReplyDelete
  23. HappyIrfa :

    Entahlah dinner dimana? katanya lepas maghrib hari ni, nak makan steak..aper2 pun tak per, umur dah banyak..ghairah dah kurang pun..hehehe

    ReplyDelete
  24. SELAMAT HARI JADI AUNTIE MAMA ^______^
    Semoga Hidup Sentiasa Diberkati Allah, Diberi Kesihatan yg Baik + Hepi2 Selalu.
    muahhhhhhhhhhhhhhhh!

    ReplyDelete
  25. A.I :

    TQ for the cap lock wish dan doa serta ciuman yg basah kat pipi auntie ni..hehehe

    ReplyDelete
  26. Happy Birthday auntie..semoga sihat selalu, murah rezeki, panjang umur dan dirahmatiNya...

    sawanila.com

    ReplyDelete
  27. Yati :

    Terima kasih diatas ucapan dan doa mu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...