Followers

Monday, October 10, 2011

Nak beli lain, borong lain

Ke JJ nak cari baja pokok

Kedai pokok2 bunga tutup

Masuk supermarket..

Ishhh...penuh trolley benda2 lain..
benda2 yg dah lama tak sambar..
Kambing, sup mashroom, buah2 tin,
etc..

Tak per lah..semuanya benda2 makanan
jadi darah daging pun..mudah2an utk kesihatan

Bagi auntie..makanlahh aper2 sebelum sakit
memang utk kesihatan
bila dah sakit macam auntie ni..
makan utk tekak jer lah..

Auntie ni..
Sakit tetap sakit..
Ubat2an hanya utk pertahan sajer
harapan untuk sembuh??
memang tak nampak perubahan

Malam tadi...mengerang2..sepanjang malam

Gambar2 ni dah ada dlm draft..dari minggu sudah lagi
Tulis sikit2..kita publish jer lah..


Dah lapar, singgah Madam Lim kejap
Auntie order nasi putih, tofu steam dan black pepper beef
Uncle order, Kung Fu koey teow..
Air soya cincau dan ice lemon tea



Tak pakai cermin mata dah tak nampak

Muka auntie tak brapa nak ceria sebab..
masakkan nya kurang power..
bertukar chef kot..
'ku keciwa'..hehehe


uncle tak pernah jemu dengan Kung Fu nya..
Dari muda sampai sekarang..

15 comments:

  1. Assalamu'alaikum Kak Nani...

    saya pun tak boleh membaca tanpa bantuan cermin mata. :)

    ReplyDelete
  2. mmg shopping tu satu therapy.. terapi jiwa.. ehehhe..

    kak, saya doakan akak cepat sembuh.. yg penting hidup kita biar ceria dan bahagia dgn family, kan?

    ReplyDelete
  3. auntie, pas uncle makan ketiau kungfu mesti die nak "watchaaaa watchaaaaa" ala2 kungfu tak? heheheh

    ReplyDelete
  4. salam puan.Cm dah selongkar blog Puan tapi tak jumpa jawapan yg Cm cari jadi minta maaf Cm nak tanya ,puan sakit apa ?perasaan ingin tahu Cm ni makin baca blog puan makin nak tahu.Cm tak pernah jemu baca walaupun berulang ulang kali.

    Semoga puan tabah menghadapinya.

    ReplyDelete
  5. aunty
    sya tak sabar nak jumpa kenal kenal dgn aunty 23hb nih.. ;p

    ReplyDelete
  6. Waalaikumusalam Kakcik,

    heheheh gitulah bila dah berumur, memerlukan bantuan memacam..

    ReplyDelete
  7. kak su bidadari :

    Memang terapi bershopping tapi bila membeli tak sedar diri sampai boleh langsai duit..hehehehe

    Memang itulah harapan, bergembira bersama2 keluarga tercinta

    ReplyDelete
  8. shuweet :

    Amboiii, ape dia watchaaa watchaa tuh? hehehehe..

    ReplyDelete
  9. CM :

    Waalaikumusalam,

    dah selongkar tapi tak jumpa ker?..
    Emm..auntie sakit saraf, kena demam panas dua minggu, masuk wad selama sebulan, hilang tenaga utk berjalan, wheelchair selama 6 bln, sekarang boleh berjalan tapi terhoyong hayanglah..kena pimpin, hilang pendengaran kedua2 nya sekali, sekarang ni masih sakit2 lagi..bisa2 satu badan.
    Cuba tengok kat label 'kesihatan; ade kot..dah mcm2 cara perubatan tapi hasilnya NIL.

    ReplyDelete
  10. Kasihibu :

    InshaAllah kita bertemu yea?
    Auntie tak tahu kul brape nak pergi rumah kakcik tuh, mungkin lepas zohor kot..

    ReplyDelete
  11. sedap nya kuey teow kungfu uncle order tu...slalu jugak sy ke uncle lim..tp lately ni masakannya kurang umpphhh

    ReplyDelete
  12. Ann :

    Ohh..betul lah kurang umpphhh, auntie ingat tekak auntie yg ngada2..hehehehe

    ReplyDelete
  13. ooo masyallah..semoga aunty tabah...sedihnya tapi jika allah uji kita tandanya Allah sayangkan kita ...

    ReplyDelete
  14. Kak Nani saya pun tak pernah jemu dengan kway teow Kung Fu favorite dari dulu sampai sekarang, sedap sangat.

    ReplyDelete
  15. wathcaaa tu uncle berkungfu selepas makan ketiau kungfu..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...