Followers

Tuesday, November 1, 2011

Kenduri Salwa Redzuan

Pagi Ahad bersiap2 untuk menghadiri majlis kenduri SalwaRedzuan
Hari tu auntie teringin nak pakai tudung berwarna pink
emm..entah2 sama tema majlis perkahwinan sebab dah
banyak kali berlaku pada auntie macam tuh..
hehehehe

Auntie ke JJ Setiawangsa utk membeli hadiah..
Dalam kad undangan Aturcara majlis, tak de tercatit majlis bersanding
jadi auntie tak lah nak berkejar sebelum pukul 1:30 tengahari
yg biasa persandingan utk semua majlis2 kawin




auntie pakai cermin mata,
nak baca aper yg uncle tulis kat card

Majlis kawin diadakan di Rumah Puspanita
Jalan Hose, KLumpur

Ikut map, tak sesat..memang tak pernah kesitu
Alhamdulillah tak sesat

Sampai destinasi, parking senang tapi biasa lah
dah ramai, dapat yang jauh sikit..
berjalanlah auntie tergedek2..terhoyong hayang..
sampai jer dibahagian depan Rumah Puspanita..
Wohhhhh...kena naik tangga sebab
Dewan Dr Siti Hasmah di tingkat satu..
Double energy used up..huhuhuhu
Its okay..auntie shall filled up my tummy
with yummy food later on..hahahaha

Naik jer tangga, ada buku kedatangan
Uncle signed dan memberi sepatah dua
kata2 ucapan utk kedua mempelai..



Ada dua penjuru depan entrance gadis2 ayu memberi hadiah
goodies bila nak balik..


Gambar ni uncle nak focus potrait kedua mempelai tapi kenapa dari jauh..Ishhh


Sempat bergambar lagik..hehehehe


Dewan makan

Ada pelamin, tak tahulah auntie ada majlis persandingan
dan merenjis atau tidak tapi pengantin adalah bergambar di pelamin dengan
kawan2 dan saudara maranya


Gerbang Perkahwinannyer


Gigih auntie berjalan kedepan nak jumpa Pengantin

Dapat pun bergambar dengan Salwa..
saperti biasa bila auntie kegembiraan..air mata meleleh2..
bila Salwa cium auntie tanda gembira sebab auntie dapat datang
Memang betul warna temanya Pink..
baju pengantin..white lace with pink lining..cantik..


Uncle dapat lah juga bergambar bila Salwa suruh photog dia ambilkan
gambar untuk kami..

Uncle nak focus pelamin tapi tak boleh nampak sebab banyak lampu2 spot light

Nak mula makan..
menu nya?
Emm...nanti nak ingat jap..
Nasi minyak, daging kicap, rendang ayam dan dalca
buah tembikai dan buah oren
air sirap

Dapat jumpa sorang jer dalam ramai2 yg dalam dewan tuh
masa auntie nak mengambil makanan..
dia peluk pinggang auntie dari belakang..
auntie toleh..
Ohhh..exofis mate auntie kat Island and Peninsular dulu
terlupa pulak auntie nak bergambar dengan dia..
tapi seronok lah dapat berjumpa setelah tiga tahun
auntie berhenti kerja di sebabkan medical board..

hehehehe..dia cium2 muka auntie sebab rindu agak nya
begitu juga auntie..

Nak balik auntie dapat goodies..


Yang panjang tuh purse,
yang kecik tuh sarung berisi telur

Seronok auntie dapat attend wedding nih..
Alhamdulillah..

27 comments:

  1. Assalamualaikum MM,

    Cantik Gerbang Perkahwinannya tu.

    Semoga pengantin bahagia selamanya.

    Alhamdulillah dapat jumpa kawan-kawan.

    ReplyDelete
  2. purse cantik .... boleh guna

    ReplyDelete
  3. Mewah juga goodiesnya. Murah rezeki pengantin ni sebab pengantin perempuan lebih tinggi dari pengantin lelaki (kata oranglah...hehehe). :)

    ReplyDelete
  4. goodies dia cantik~~makcik 18 hb nanti datang rumah dato LF?

    ReplyDelete
  5. cantik laa aunty...

    bestnye goodies kenduri ni...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..
    MM happy kitaorang semua happy..
    Salam kat 'Uncle'..cinta dia pada MM sangat2 mengharukan..melayan MM dengan penuh kasih sayang..ambik baju, gambar, bawak gi kenduri,bawak jalan2, picit..hehehe
    Selamat Pengantin Baru pada Salwa dan suami..
    Selamat Pengantin Lama pada MM dan darling MM..:))

    ReplyDelete
  7. Cantik baju akak dan tak nampak pun macam orang sakit, pandai akak bergaya ya saya suka tengok akak ceria ceria macam ni.

    ReplyDelete
  8. mesti aunty rasa seronok sebab bebetul menepati tema pink.. (,")

    ReplyDelete
  9. Lawa baju auntie. Berkenan Odah..

    ReplyDelete
  10. Che Mid suka suka suka tengok baju aunty..

    ReplyDelete
  11. Ella pun seronok baca. Boleh rasa keseronokan auntie menghadiri majlis ini.

    Paling ella tabik .. Kegigihan auntie.

    ReplyDelete
  12. Kak Marina...sekarang ni buahtangan untuk tetamu cantik2 kan?

    ReplyDelete
  13. baju auntie cantik...! beli kat mana tu auntie? :D

    ReplyDelete
  14. Kunang Kunang :

    Waalaikumsalam

    Aah, memang cantik gerbang tuh, saya enjoy gi kenduri kawin sebab dpt makan sedap2, kedua jumpa kawan2 yg lama tak jumpa

    ReplyDelete
  15. Chik Att :

    Boleh gunalah tapi tak tahan lama sebab dibuat dari kain.

    ReplyDelete
  16. kakcik :

    Aahkan, goodies dia mewah, tak bertanya pulak dia beli di mana..

    Selalu gitu lah kata orang.,

    ReplyDelete
  17. bujal X :

    InshaAllah auntie akan join tapi tak tahu nak bawa aper..hehehehe

    ReplyDelete
  18. Eda :

    Aahkan, tak pernah dpt purse lagi yg banyak kipas kain.

    ReplyDelete
  19. mamasita :

    hehehehe saya happy bila dpt jenjalan, walaupun lepas tuh terbongkang kepenatan dan sakit2 badan.

    Syukur..saya dpt suami yg penyayang..
    Selamat Pengantin Lama? hehehehe

    ReplyDelete
  20. Sharifah :

    Pandai bergaya? memang saya very particular ttg pakaian dr muda sampai lah dah sakit ni masih nak bergaya..hehehe
    Syukurlahlah

    ReplyDelete
  21. kasihibu :

    Itulah..banyak kali cam gitu..

    ReplyDelete
  22. che mid :

    Yea ker suka baju auntie? hehehehe
    TQ

    ReplyDelete
  23. kakchik@Ella :

    Sekali sekala pergi kenduri memang seronok..hehehehe
    Auntie kalau ikutkan sakit memang tak larat tapi auntie kuatkan semangat dan dengan izin Allah dptlah auntie enjoy every moment.
    Alhamdulillah

    ReplyDelete
  24. aNle :

    Bila cantik2 harga pun cantik2lah kan? hehehehe

    ReplyDelete
  25. gadisBunga :

    TQ, auntie beli kat Ampang Park, ada butik batik kat ground floor.

    ReplyDelete
  26. hai auntieeeeee....sorry lambat baca entry ni...baru boleh nk bloghopping after 2 weeks cuti. keja pun byk tunggu di ofis.

    terima kasih auntie n uncle dtg majlis kawen saye. rasa terharu sgt.kenal kat dlm blog saja n pernah jumpa dkt pameran pengantin tahun lepas. then jumpa di majlis kawen sendiri. walaupun tpaksa naik tangga tu, tapi auntie still senyum je.

    sy mintaa maaf sgt2 kalau hari tu ade apa2 yg kurang..especially tak sempat nk melayan para tetamu yg dtg lama2...cuma dpt amik gambar shj. apa2 pun, terima kasih sgt2 pd auntie n uncle..doakan kebahgiaan rumahtangga kami ya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...