Followers

Sunday, October 16, 2011

Kek lagi..

Menantu auntie, Zeity datang pada hari Sabtu yg lepas
datang dengan bas dari Melaka tapi
tak bawa anaknya yg masih kecil
baru 8 bulan
Umur macam tuh tak sesuai nak naik bas lagi...
Kata Khairul anak auntie,
tunggu lah anak dia besar dan dah pandai
berjalan barulah senang sikit..

Huishhh...dah sebulan setengah tak jumpa cucu
sejak raya dulu..

Ni gambar Zara Sofea yg terbaru
auntie download dari facebook



Bolat mata dia..

Zeity ada lesen memandu dan kereta tapi
penakut nak drive..
Kereta dia, ibu nya hantar pergi kerja dan balik
dan weekend mereka guna kereta tuh bawa anak dia berjalan2..

Nak buat macam maner dah penakut..hehehehe

Zeity datang tuh bawa kek lagi,
untuk sambut belated birthday auntie
Layered chocolate with toppings of blue berry and macaroons




Tapi kali ni tak tiup lilin

Auntie kata tak boleh tiup lilin banyak kali
kena setahun sekali saja
kalau banyak kali, nanti pendek umur..hehehehe

Ambil gambar kek dan terus Zeity potong dan agih2kan..


Celebrated auntie's birthday this year with two rich cakes..



20 comments:

  1. Comelnya cucu Kak Nani. :)

    Saya juga ada lesen memandu tetapi tak bawa kereta gara2 suami tak beri. ;-)

    ReplyDelete
  2. Kak...sedapnya kek tu...anie ari tu pun dpt kek... anak dara tu yg belikan...masih ade berbaki kat dalam fridge tu...tak saper nak makan lagik...hehehe

    ReplyDelete
  3. sayang mak mertua:)bulatnya mata cucu kak nani.Cantik cam kak nani hehe.

    ReplyDelete
  4. Ahh..menantu sayangnya mama mertua..Alhamdulillah.
    Zara Sofea pulak..comelnyerr..

    ReplyDelete
  5. actually saya tak pernah miss baca yr blog (and many other blogs besides), cuma tak comment aja. happy birthday, a bit belated... semoga Allah lindungi sentiasa.

    ReplyDelete
  6. tomeinya popia tu. ish rindu. *picit pipi2 dia sampai mulut termuncung*

    ReplyDelete
  7. salam aunty.. dr last weeks sy start baca blg ni.. sesaja blog walking then stuck lak baca blog aunty. Seronok baca kisah2 aunty zaman muda2 dulu termasuk yg baru sampai x sangka dh sampai yg latest nyer. Teringat cerita2 arwah ayah dulu masa mula2 bercinta sampai dia kawin dgn mak. Mak sy pun sakit sendi gak.. kalau kuar berjalan dia mesti nk bwk payung dia jd tongkat. suami sy sampai tanya sy kenapa dia x guna tongkat yg ada kat rumah tu.. bkn apa, mak x nak ler nampaka mcm dia tu sakit.. guna payung kan bergaya skit.

    ReplyDelete
  8. Kak, untung akak dapat menantu yang baik, cucu yang matanya bolat mata dan anak yang sebaik Ayol. Semuga saya pun dapat menantu yang baik juga, insyaallah.

    ReplyDelete
  9. kakcik :

    Suami tak bagi memandu? kenapa? takut kakcik merayap jauh2 ker? hehehehe

    ReplyDelete
  10. aNle :

    Rumah akak kek memang kegemaran, sejuk dlm fridge lagilah dia orang suka..
    Akak tak brapa dgn kek, akak suka pudding atau agar2..

    ReplyDelete
  11. cikmanggis :

    Yea ker menantu sayang kak nani? Belum terbukti lagi..hehehehe
    ramai gek org kata cucu rupa mcm kak nai tapi tang maner? entahlah..

    ReplyDelete
  12. mamasita :

    Menantu sayang mertua? emmm...belum lagi terbukti setakat ni, Tak aci lah sayang dgn beli benda2/material,

    sayang pergorbanan kena diambil kira dulu..hehehe

    ReplyDelete
  13. Kama :

    Yea ker tak pernah miss baca blog saya..

    Pisttt..yg sebenarnya saya pun tak pernah miss your writtings, hahahaha

    Okay, since kita dah break the gap, InshaAllah..saya akan tinggalkan jejak juga..hehehehe

    ReplyDelete
  14. Ati :

    Comel? huhuhu auntie dah rindu kat dier tapi tak sihat nak travel balik Melaka.

    ReplyDelete
  15. peej :

    Kannnn..rindu sesangatlah..bila lah dpt balik nak cium2 dia..huhuhu

    ReplyDelete
  16. Faerie :

    Oh yea ker dah baca kisah2 silam auntie? TQ

    Emm..memanglah, auntie pun dinasihati oleh doktor utk pakai tongkat, sebab takut off balance, jatuh bedeboop nanti, tapi auntie rather dipimpin oleh uncle kemana2..hehehehe

    ReplyDelete
  17. Sharifah :

    InshaAllah, dpt nanti menantu yg baik, berdoa pada Allah..
    Saya ada jengok2 fb wan, dia pun nampak anak yg baik..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  18. DrNotts :

    TQ for the wish, Dah lama tak tinggal jejak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...