Followers

Friday, October 7, 2011

Indian Menu Breakfast

Breakfast bertiga..
Uncle, auntie dan Peeja
Teringin nak makan Indian Menu Breakfast

Pandai pulak si Peeja bangun pagi
bila auntie kata besok nak makan tosei dan idli
selalunya maner dia reti berbreakfast, memang jenis
bangun petang..terus lunch gitu..
Ishhh...dasar burung hantu atau kelawar..

Kami makan kat Melawati
memang dah lama auntie tak kesitu
Dah bertahun2 lamanya..
tapi uncle pun teringin
so layan jer lahhhhh...

Memang penuh kedai tuh
dr dulu hingga sekarang..
Macam2 bangsa masuk kedai tuh
Melayu, Cina, India, benggali, org putih
dll...



Auntie dan Peeja makan idli, 2 biji seorang
Uncle makan tosei..

Peeja tanya auntie kenyang ker?
Auntie kata kenapa?

Mama nak Putu Mayam tak? tanya Peeja

Ohhhh...dah lama jugak tak makan Putu Mayam
Boleh lah juga..2 keping dah ler..


Auntie makan sekeping sajer, sekeping lagi
auntie hulur kat uncle...

Tengah leka2 menaip n3 ni,
si Noy pulak cuit bahu auntie..
ajak keluar makan malam..
uncle keluar tadi, pegi urgent meeting..
elok sangatlah..
perut pun dah keroncong..

Bye...



21 comments:

  1. salam kak nani...
    bestnya...
    dah lama tak pekena tosei..idli..putu mayam..
    kat bangi ni takderlah..
    ( Ada kot tapi tak mencari... )

    ReplyDelete
  2. Selamat malam Kak Nani...

    saya kalau makanan India ni saya pilih tosei. :)

    ReplyDelete
  3. Cm pun nak keluar cari tosei malam malam ni dgn anak bongsu Cm..teringin lepas baca n3 puan ni hehe.

    ReplyDelete
  4. hi auntie nani... sorry fadz lama tak jengok blog auntie... dh lama x blogalking.. fadz busy ngan assignment... wahh bestnya menu breakfast.. tgk putu mayam tu buat fadz pun teringin gak...

    ReplyDelete
  5. Kalu saya ler, idli tu konpom 2 biji gak, dan Putu Mayam mesti 3 keping. Saya lagi terer la kan Untie? heheheh

    ReplyDelete
  6. saya suka mkn idli...sedap!!

    salam kenal..terus follow sini...

    ReplyDelete
  7. Makanan India untuk sarapan memang best lah, rasa nya saya tahu kalau kedai India kat melawat kami pun pernah kesana. Maklumlah suami dulu dari tingkatan 1-6 belajardi VI Dan tinggal di asrama Dr latiff sebabtulah gigih dia drive ke kl pagi2 buta sebab teringin nak makan sarapan India di tempat dia bermain masa muda2 dulu.

    ReplyDelete
  8. Hani kalau makan putu mayam kena lebih kelapa..sedapppp..

    ReplyDelete
  9. Rahmah :

    Waalaikumsalam, sedapkan bila sekali sekali pekena makan mcm tuh,
    Boleh lah saja Rahmah dan kawan2 berkumpul makan kat KL

    ReplyDelete
  10. Kakcik :

    Waalaikumsalam,

    Memang pilihan pertama tosei, kedua idli, ketiga capati, keempat puri..hehehe
    Yg sebenarnya suka semua, tapi sekali sekala lah..

    ReplyDelete
  11. Cm :

    Tulah bila nengok n3 sapa2 pasal makanan mesti teringin..hehehehe

    ReplyDelete
  12. fadz :

    buzy ker? study hard girl its for yr future..
    Jangan biarkan teringin tuh lama2, cari dan makan..hehehehe

    ReplyDelete
  13. azieazah :

    Woww..boleh 3 keping putu mayam? memang hebat tuh..hehehehe

    ReplyDelete
  14. wahida :

    Sapa pernah makan idli mesti suka, tapi ada juga orang tak suka..

    TQ follow blog auntie..

    ReplyDelete
  15. Sharifah :

    Untung dpt suami yg pandai makan beraneka selera, sebab ada juga lelaki yg tak suka makan benda2 pelik..dulu suami akak tak reti..tapi bila akak makan dia pun try lalu fall in love with Indian dishes..

    ReplyDelete
  16. Hani ;

    Memang sedap kelapa lebih..
    Kelapa utk putu mayam mesti kelapa muda kalau kelapa tua kesat tekak kann..

    ReplyDelete
  17. Salam Aunty. Saya nak tanya. macam mana dengan daging perap garam aunty aritu jadi tak? Kalau jadi letak garam and letak kat luar, saya nak try juga. Maaf la, soalan saya tak ada kaitan dengan tajuk.

    ReplyDelete
  18. Wangge wangge !! idli runne!

    ReplyDelete
  19. FMT:

    Waalaimumsalam
    Daging perap belum cuba lagi..

    ReplyDelete
  20. Che Mid :

    hehehehehe pandai ckp bahasa india yea?

    ReplyDelete
  21. oh sedapppnyer putu mayam itu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...