THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, October 28, 2011

Fisio lagi..

Sakit tengkok auntie kejap okay kejap datang balik
emm...buat terapi fisio ni, bolehlah tahan sikit
Dah enam kali buat..dan masih dalam treatment lagi
tapi nak baik terus memang tak kot
sebab tulang cervic dah haus kan..
Dah bahagian auntie macam ni
terima je lah..


Gadis Ayu ni yg mengurut auntie bila dah menjalani rawatan
so sweet dia, bukak kan auntie baju, bukakkan tudung
sarungkan kain batik
Kalau jadi kan menantu kan senang, boleh
urut2 auntie kat rumah bila sakit2..hahahahaha
marah anak auntie nanti, dia bukan boleh bergurau
tentang perempuan2 yg auntie acu2 kat dia

Gambar2 mesin yg mereka pakai dalam rawatan


Selalunya lepas jer rawatan mesti makan2..
sebab tak berbreakfast

Tosei uncle punya, auntie capati
Auntie kalau makan roti canai ker, tosei ker, capati ker
mesti ada sayur dan ikan
Ikan tenggiri seketul Rm3.50 sayur sepiring Rm1.50
Campur air Rm 12 hinggit

Muka ketat sebab terlalu lapar..huhuhu

Auntie ketong rambut macam lelaki,
pendek sungguh kali ni, uncle yg suruh
sebab auntie tak boleh sikat rambut sendiri
tangan dah tak boleh sampai keparas kepala
Wohhh...ringan kepala dan terasa lawa dan kemas
rambut pendek kat rumah..hehehehehe

Ini mesin lain pula..
macam2 lah dia orang ni

Muka suspend

Sempat terlelap lah pulak..

Next appointment 31/10/11
Terasa Penat juga..berulang alik ke hospital
kesian kat uncle kena bawak auntie selalu
anak2 tak ambil tahu..masing2 ada hal..

21 comments:

  1. sy speechless la tengok gmbr2 tu aunty.

    tak tahu nak komen apa dah.

    sbb membayangkan sy berada kt tempat aunty suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  2. Saya pun lebih senang berambut pendek, memang suami saya suruh potong macam lelaki. :)

    Saya juga penggemar tosei.

    ReplyDelete
  3. kemain rambut baru~he~~

    yang saya perasan makcik ni kuat semangat~~

    ReplyDelete
  4. Betullah auntie amat bersyukur ada uncle yg amat prihatin dan bertanggung-jawab. Moga dipermudahkan ye auntie. Tak apalah pergi hospital janji sihat auntie.

    ReplyDelete
  5. SALAM,
    MENDOAKAN AUNTIE SEMBUH SEGERA

    ReplyDelete
  6. Auntie, take care. jaga diri. Rambut ella pun dah pendek auntie. Easy to handle, kan.

    Auntie, i have detail stories about the Gathering in my blog. Hope u can come and read. BTW, love u auntie. Jaga diri eh.

    ReplyDelete
  7. rajin kakak buat fisio. Emak saya dah setahun lebih tak boleh jalan sejak operate hempedu dia hari tu. Kami suruh pergi buat fisio tapi dia tak nak.

    ReplyDelete
  8. Comey jururawat tu. Kat mana boleh jumpa dia? hahaha

    ReplyDelete
  9. saya yg baca pun terasa letih..
    bukan calang2 org nak tempuh semua ni...harap jgn mudah give-up.

    Syabas utk uncle yg prihatin dah penyabar...

    aritu saya ingat nak pendekkan lagi rambut ni, tp fikir sekali lagi sayanglah pulak...sedap pulak bila hujung ekor kuda saya terkena tengkuk heheheee...

    ReplyDelete
  10. saya suka tosei telur :)

    w/pun saya penah keje kat hospital, tapi ni festaim saya tgk mesin fisio mcm tu.. skrg kat klinik, memang tak jumpa dah la mesin camtu

    ReplyDelete
  11. Aku Ibu Muda :

    gitulah bila dah berumur nanti macam2 sakit melanda tapi doalah dr sekarang supaya sihat hingga akhir hayat

    ReplyDelete
  12. kakcik :

    hehehhee rambut pendek gek ker?
    senang kan kakcik, tak panas bila bertudung, tak kusut bila bershampoo..

    ReplyDelete
  13. bujal X :

    Bujal, nak dapat kuat semangat kena didik diri, auntie dr muda..tak gentar dgn aper saja yg mendatang..
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  14. kakzakie :

    Tulah, Allah telah memberi auntie seorang suami yg amat penyayang dan penyabar..
    Shukran

    ReplyDelete
  15. kakchik@ella :

    Aah, rambut pendek sangat senang dijaga.
    Auntie juga dah mula sayang ella sejak bertemu hari tuh..huhuhu

    ReplyDelete
  16. Yunus Badawi :

    La, kenapa biarkan gitu, pujuklah dia, kena buat tau supaya jangan otot2 jadi lemah lagi susah nanti..

    ReplyDelete
  17. Yunus Badawi :

    Ishhh...hati2 jgn selalu intai2 anak dara nanti terputik kasih, susah ohhhh..

    ReplyDelete
  18. Queenie ;

    Betul, kadang2 rasa nak give up juga sebab letih ulang alik tapi yg bersemangat uncle, bila saja ada appointment dia dah terpacak siap dressing tunggu auntie bersiap..huhuhu

    ReplyDelete
  19. h4ni3 :

    hehehehe mesin terbaru kot, entah lah tapi bagus ada perubahaan tengok auntie bila buat treatment tuh..
    Ehhh...auntie tak pernah pula order tosei telur, ade ker?

    ReplyDelete
  20. Kak anak2 tak ambik tahu bukan bermakna mereka tak sayang, mereka malas nak menunggu sebab tak ada kesabaran. Mereka tahu papa mereka sayangkan akak sebabtu lah mereka biarkan akak berdua duan sebab sambil pergi hospital boleh lah akak jalan jalan berdua selepas rawatan tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...