THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, October 30, 2011

Citer Kenduri di Seremban

Auntie naik bilik atas utk cari baju aper nak pakai
untuk kenduri kawin di Sban..
Kain Lace yg di beli oleh Noy
baru sekali pakai..nasib muat..

Lokasi Peta yg beri dalam kad jemputan
Spanish Villa Condo, Jln Bunga Raya 19,
Tmn Tasik Jaya, Sban

Selamat sampai ke destinasi
Hahahaha..terperanjat dok bila sampai
kemah dan tema sama warna macam baju auntie
Entah nak suka ker? malu ker? bercampur aduk perasaan..
tapi okaylah..
Tempat tuh cantik sangat..
Teringat auntie rumah apartment auntie kat pucong
auntie tak pernah sewakan
apartment hujung minggu gi swimming, ada kolam renang
Dah auntie jual pada tahun 2005, bila nak pakai duit
Tak per ada duit beli lagi..hehehehe

Jom layan gambar..
sekali ni banyak pulak uncle captured..Thank you dear..





Lepas jer parking auntie bergambar depan tangga villa tuh

Kaki auntie memang tak boleh rapat sebab
kalau rapat auntie off balance..hehehehe
jatuh bedebub nanti..
tengok tangga tuh, macam maner lah auntie nak naik
emmm...berpegang2, auntie naik pelan2
menapak satu mata tangga hingga lah sampai keatas
Aduhhhh! penat tak terkira..
tapi berbaloi sebab sangatlah cantik condo tuh..



ini aper ker benda orang sebut? entah auntie tak tahu



Uncle captured gambar swimming pool condo tuh
Auntie rasa sangat selesa perkahwinan konsep ni..



Kemah utk tetamu makan


Lauk pauk yg disajikan
Nasi minyak, kari daging yg super sedap
ayam berempah
acar buah dan masak lemak cili api nenas
tuh sajer tapi sedap sangat..
auntie tak ambil tissue dia
sebab katerer mesti dr Sban..hehehehe




Pasal senyum simpul nih?


Makan bersama2 kawan auntie masa tahun 1987
Suami nya berkursus selama setahun sama2 dgn uncle
first time jumpa since then

Auntie sampai tak sempat tengok mereka bersanding
dimana selalu nya pasangan pengantin akan lalu bawah pedang
nasib baik sebab sempat tengok pengantin potong kek




Pegawai dan siap utk keluarkan pedang


Pedang di sisi



Potong kek di bawah pedang2

termasuk dua kali gambar ni, aahhhh...malas auntie nak delete




Ni bapa pengantin lelaki


Auntie request nak bergambar sama2





Ini gambar khemah pelamin


Pengat nangka

Sajian pemanis dia banyak sangat
Ada pengat nangka, bubur kacang durian dan jagung sagu




Bubur kacang durian


karipap, apam dan cucur badak


Ni pulak talam tepung beras,
dah habis tapi katerer top up lagi kemudian nya



Ada kambing golek..auntie tak makan pun
sebab dah kenyang makan nasi minyak


Orang beratur nak amik daging kambing dan sos


gambar swimming pool ni, auntie yg snap..
rasa nak terjun mandi, sebab cuaca amat
panas ketika tuh..



Khemah high table pengantin


Khemah band kat hujung tuh



Nih pun kawan dan juga jiran auntie masa duduk di Tmn Melati, KL
pada tahun 1987

Kena naik tangga lagi bila nak menuju ke condonyer
Bagus betul pengantin lelaki ni, dah beli rumah
baru kawin..huhuhu muda sangat belum 30 tahun umurnya



Bergambar dengan mak pengantin lelaki


Kawan auntie pada tahun 1985 di Port Dickson
muda lagi dah ada cucu..



Pengantin berpangkat Kapt dan pengapit dia bukan orang lain
adiknya sendiri, berpangkat Lt


Uncle bersama pengantin dan pengapit




Bila nak balik kami snap gambar perumahan kat situ
condo ni atas bukit, berangin2 masa tuh



ni masa nak balik kat highway
banyak gambar auntie snap
penyokong bola N9, berbendera kereta mereka






Nih goodies yg di beri pada tetamu
sudu di balut dgn kain net berisi kacang tumbuk
dan kotak2 yg berisi coklat
auntie suka..memang cantik

Kali pertama auntie attend wedding kat swimming pool
something different
Memang selesa, terasa bebas bergerak
Sangat cantik...


17 comments:

  1. waaa chantek sgt auntie~nampak sihat.. alhamdulillah~

    ReplyDelete
  2. hebatnya majlis....

    saya dulu kat dewan orang ramai je....

    (malu)

    ReplyDelete
  3. kat situ mmg selalu depa sewa utk wedding/jamuan/dinner untie, ada yg buat majlis waktu malam pun ada... cozy je tempatnya :)

    ReplyDelete
  4. Pernah ke sana... Office dinner.. memang cantik

    ReplyDelete
  5. lawanya :-)
    sib baik auntie tak bawak baju mandi yer.hehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Auntie,

    Ni wedding dua pupu saya ni. Mak pengantin lelaki dengan mak saya sepupu. Hari tu masa Auntie kata nak pergi wedding kat Seremban, macam dah terdetik hati kata mesti Auntie pergi wedding dua pupu saya ni. Tapi saya tak pergi pulak wedding tu Sabtu lepas walaupun parents saya ajak pergi sebabnya kalau bawak anak-anak nanti semua merengek nak balik cepat. Kalau pergi hari tu mesti dapat jumpa Auntie =)

    ReplyDelete
  7. Comel muka akak bila senyum dan seronok saya tengok gambar pengantin ni cantik khemah dan door gift nya dan of cos cantik pengantin berdua ni Idea ni jarang orangmelayu buat kan kak.

    ReplyDelete
  8. cantik foto yang diambil. terang dan jelas.

    ReplyDelete
  9. burrppssss! konyang doh tgk gegambo aunty...

    ReplyDelete
  10. me suya :

    Firstly nak ucap terima kasih, suya selalu tinggal komen kat n3 auntie.
    Aah, memang wedding tuh cantik sangat.
    Auntie sentiasa nampak sihat sebab badan dah gemuk..hahahah sebenarnya tak sihat pun

    ReplyDelete
  11. gedek :

    Okay lah tuh ada gek majlis kahwin, ada orang kenduri majlis kenduri doa selamat selepas nikah ajerk tau..

    ReplyDelete
  12. linda :

    Oh yea ker? Wah, kalau auntie duduk kat seremban, bolehlah sewa utk aper2 majlis kan? hehehehe

    ReplyDelete
  13. shiera :

    Oh yea ker? Kerja kat Sban yea?

    ReplyDelete
  14. Pink Mama :


    Waalaikum Salam, la kenapa la tak pergi, best sangat wedding dia, santai..
    anak2 pasti tak merengek sebab luas kawasan nya..boleh berlari2 tak terasa 'terkepung' dlm kemah ajer.

    ReplyDelete
  15. Sharifah :

    Aah, konsep ni memang jarang org2 melayu buat utk kawin, kalau bbq atau birthday party ada.
    Betul ker ejaan comel muka akak atau tersalah type? Comot patutnya..hehehehe

    ReplyDelete
  16. IM :

    Akak masih kurang puas hati dengan kamera tuh, adjustment masih belum perfect.

    ReplyDelete
  17. akuzle :

    hehehehe..memang sangat banyak menu dia, memang kenyang kalau makan semua..hehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...