Followers

Thursday, October 13, 2011

Birthday Tahun Ni

Tahun ni umur auntie 56 tahun
Syukur...Alhamdulillah
Allah telah memberi nikmat kehidupan

Macam2 auntie tempuhi
Nikmat semasa bayi, zaman persekolahan rendah,
remaja, perkahwinan, dan berzuriat

Syukur diatas perjalanan hidup ku..
Suka duka..pernah ku rasai..
sihat sakit ..telah ku lalui..
susah senang juga dah direnangi..
cemburu dan sayang juga telah ku tempohi..
Alhamdulillah...auntie gembira di hari tua auntie
setakat ini..

Perancangan dan sentiasa beringat
untuk hari depan, adalah nasihat auntie
pada anak2 diluar sana..
jangan lupa
pada setiap tahun baru
listkan..supaya tidak ketinggalan
jika tak dapat memenuhi kesemua nya..
carry forward ke tahun berikutnya..

Dalam aper saja yg di lalui..
Kesabaran lah yg mengambil peranan
terpenting dalam kehidupan..
dimana dan apa situasi sekali pun..
dengan kesabaran pasti meraih
kemenangan, InshaAllah

Itu lah perjalanan kehidupan auntie
penuh dengan kesabaran

Apa yg tinggal yg masih belum dilalui?
Kematian..
Auntie Berdoa agar
kembali dalam keadaan yang bersih dari dosa
dan kembali dalam iman

Sambutan Hari Jadi auntie tahun ni biasa saperti tahun2 yg lalu
sebiji kek dan makan anak branak..
Suami, anak2 bertanya aper hadiah yg auntie hajati

Yang sebenarnya..
tiada aper yg auntie idamkan
semua dah ada..

Pakaian dan perhiasan dibadan
dari kepala hingga hujung kaki
dah banyak..
dari benda2 tak berjenama hinggalah
designers collection

Untuk kepala :
Tudung, selendang, scarf, topi bukan 10 helai bukan 20 helai
berdozen2..dalam laci

Untuk badan :
Kurung, Kebaya, Jubah, Seluar, Blouse
berhelai2 penuh almari..

Semua nya koleksi over the years..
masa auntie berkerja dulu2
banyak dah masuk dlm kotak dan sedekah kat orang

Untuk kaki :
Kasut berjalan ke kenduri dan majlis jamuan
2 pasang bertumit rendah..hitam dan coklat
Kasut berjalan tempat biasa2
2 pasang juga/loafers..hitam dan coklat
Yg lain2 masa kerja dulu2 dah di beri kat orang juga

Perhiasan badan juga bergitu,
anting2, rantai gelang dan cincin pun dah ada..
dari accessories hingga lah jewelleries

Makeup2 gitu juga
dari pencuci muka sampai lah
segala mak nenek, foundation, eyeliner,
eye shadow, blusher and lipstick..
tak habis2 dipakai..
maner tak nya, anak auntie si Noy
asyik lah belikan untuk auntie
kat airport..tak yah tunggu birthday
or hari special..

Auntie elaborate benda2 ni
bukan nak nunjuk2 bukan nak riak
tapi auntie dah memang
tak perlu aper2 dari segi pakaian ...

Lagi pun 'masa' balance kehiduppan
auntie dah tak lama..
cukup lah dengan apa yg ada...

bila menantu tanya nak aper masa raya hari tuh?
Auntie melarang dia beli untuk auntie
gitu lah juga dihari birthday auntie..

So ended up tak de hadiah for me..hehehehe

Blueberry Cheese Cake
di pasang lilin
mereka nyanyi2
belum habis mereka nyanyi
auntie dah tiup cake..
auntie kena kutuk..
Tak nyabar2..

Maner lah auntie dengar, dia orang belum habis menyanyi
sebab mata auntie tertumpu kat lilin tuh..
excited nak thiupppppp
maklumlah setahun sekali tiupppp lilin..hehehehe


Dah di potong2 sorang sekeping

Auntie gi tukar pakai jubah yg tergantung kat bilik bawah
untuk gambar purposes..




Kesian Peeja, tak de dalam gambar ni..tulah nasib seorang jurugambar..
TQ Peeja..

Kedut2 tudung auntie....
sebab dah larut malam..tak kuasa nak gosok..

Uncle memang suka makan kek, tak cukup sekeping..
auntie memang kurang suka dari anak dara sampai lah sekarang
dah dapat sekeping cukup..tak kan ulang lagi..

Ingat tak de hadiah..ade juga rupanya

Noy masih juga membeli hadiah untuk auntie..


Kata Noy..
Mama perfume ni bau orang2 kaya..tau..tau..tau..
cuba cium bau dia..
bukan de toilette ye..
eau de Parfum..

Elehhhhh... selama ni....dah bertahun2
sememang nya mama dah pun bau orang2 kaya
sebelum kau lahir lagi..
papa dah belikan mama..

Tahun sudah punya perfume,
Noy bagi coco chanel lagi lah mahal dari yg ni
pun belum habis lagi mama pakai..
3 bulan sudah Noy belikan estee pun masih belum pakai..

Ishhhh...asyik ler beli kat mama dier perfume..
Udah ler..tahun depan Parfume lagi ker??

Cukup2 lah dengan bau orang kaya..
hehehe...





59 comments:

  1. Happy Birthday, auntie :)
    sedapnya tengok cheesecake tu.

    ReplyDelete
  2. Suka kakak bila family auntie macam nie. Penghargaan itu yg penting kan auntie. Noy macam tu walau tahu semua auntie dah ada tetap nak sesuatu diberi dihari bahagia ini

    Happy 56th birthday auntie:)

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir aunty
    selamat semua nya
    semoga di permudahkan segala urusan
    semoga mendapat kesihatan yg baik
    rezeki yang baik
    dan segala yang terbaik

    ReplyDelete
  4. Happy Birthday Auntie Nani!...
    SEmoga diberi lebih kesihatan yang sihat...
    Semoga Auntie happy selalu...^_^

    ReplyDelete
  5. hepi belated b/day untie ..moga Allah memberikan kesihatan yg baik pada untie .

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah dan tahniah.. semoga bahagia dan terus bahagia. Uncle tu kan... sekali pandang nampak garang je. Tapi bila dia pandang aunty.. wah.. loving sangat-sangat..

    ReplyDelete
  7. Akak nak perfume jugak, saya ada macam2 collections perfume juga tak birthday pun husband belikan, saya pun Ada allure Chanel,samsara guerlain,Salvatore ferragamo, hermes Dan macam2 lagi. Kalau husband pergi oversea dia memang Akan sentiasa beli perfumes.

    Saya catitkan semua Nama perfumes disini bukan nak menunjuk Dan berlawan dengan akak Tapi hanya nak bagi tahu minat saya je kak.

    ReplyDelete
  8. Happy birthday kak...semuga akak di beri kesihatan yang baik dan di murah rezeki sepanjang hayat....
    Dah berusia ni, apa yang kita mahu kan ialah kasih sayang dari suami dan anak anak saja...yang material tu dah dah tak berapa penting..

    Saya ni dalam kategori belum pernah dapat minyak wangi orang kaya kaya lagi , kak..apa yang anak saya bagi masa birthday tahun lepas tak sesuai saya pakai..asyik bersin saja...hahaahha

    ReplyDelete
  9. Happy Birthday MM darling..entah kenapa berair mata baca posting MM kali ni..boleh rasa perasaan bahagia MM dari hati sanubari..
    LOVE YOU!!!:DD

    ReplyDelete
  10. Selamat hari ulangtahun kelahiran Kak Nani... Semoga kesihatan Kak Nani bertambah baik hendaknya. Amin.

    p/s : Saya sangat 'alah' dengan bau minyak wangi! ;-)

    ReplyDelete
  11. Beruntung Auntie.... ^_____^

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir aunty..
    Moga dipermudahkan segala urusan dan diberikan kekuatan dan kesihatan yang baik, insyaallah....

    ReplyDelete
  13. happy birthday auntie..semoga aunti dikurniakan kesihatan yg lbh baik oleh Nya.

    ReplyDelete
  14. selamat hari lahir kak nani..semoga kak nani bahagia dengan keluarga yg berada dikeliling kak nani.Btol dalam usia kita ni(hampir sebaya)tiada apa yang dipinta kecuali ridha Illahi..selamat hari jadi .

    ReplyDelete
  15. Happy 56th Birthday Auntie! Semoga Auntie dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik. XOXO

    ReplyDelete
  16. Happy B'day Kak Nani...


    mengikuti tulisan Kak Nani, saya pun percaya kak nani dah tak perlukan apa2 lagi di dunia ini selain doa dan kesihatan yang baik kan? demi kehidupan pada hari2 seterusnya...

    saya pun esok lusa entah bagaimana, berharap sangat agar terus sehat dan happy menjalani kehidupan seharian di samping keluarga tercinta..

    wow sniff! snif! sniff! tumpang bau org2 kaya heh3..

    ReplyDelete
  17. Happy Birthday Auntie.

    Seorang anak yg sygkan mamanya takkan berhenti beli hadiah untuk mamanya. Mana pegi mesti teringat ole2 utk mamanya. Itulah salah satu cara anak menunjukkan kasih untuk mamanya yg caring.

    ReplyDelete
  18. Happy birthday auntie
    Alhamdulillah.. Nikmat Allah masih sampai kepada auntie dan Suya doakan agar nikmat itu berterusan sampai kepada kita semua.. Stay Health auntie.And stay as sweet couple with uncle ok..

    ReplyDelete
  19. I'm happy you are happy auntie..love you...

    ReplyDelete
  20. Happy birthday aunty.....

    ReplyDelete
  21. Selamat hari jadi buat kak Nani.

    ReplyDelete
  22. happy belated besday auntie ^_^
    semoga berbahagia selalu dan di beri kesihatan yang baik. aminn.

    sayaaang auntie!

    ReplyDelete
  23. selamat hari lahir auntie..

    xpe auntie.. kalo sy jd noy sy pon akn buat bende yg same... beri brg yg plg kita n mak kita suke..
    sbb kita syg ngan mak kita..
    hehehehe
    semoga auntie di limpahkan rahmat dan diberikan kesihatan yang terbaik serta berbahagia di dunia dan di akhirat.. amin

    ReplyDelete
  24. Happy b'day auntie. Semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik ye. Mmuahss

    ReplyDelete
  25. happy birthday auntie,
    semoga dipermudahkan segala urusan, dimurahkan rezeki dan sentiasa dilimpahi kasih sayang..

    ReplyDelete
  26. cahya :

    Cake tu, memang sedapp lah..hehehehe

    ReplyDelete
  27. Kakzakie :

    Aah, Noy memang suka beri hadiah pada Papa, Abg2nya dan Kakaknya juga..memang dia pemurah, moga rezeki Noy bertambah dan dpt calon suami yg baik..
    Setakat ni keluarga kami memang akrab dan happy..

    ReplyDelete
  28. Kasihibu :

    Terima kasih masih wish dan doakan auntie..amat2 terharu

    ReplyDelete
  29. SueGinola :

    TQ sue..auntie sambut wishes tu dgn hati yg gembira dan terharu..

    ReplyDelete
  30. Jiejah :

    TQ so much for the though to wish auntie though its belated.

    ReplyDelete
  31. Che Mid :

    Terima Kasih, uncle tak garang orang nya, dia amat penyayang..percayalah dia Tak Pernah rotan anak2nya...hehehhe

    ReplyDelete
  32. Sharifah :

    Amboi! ni bukan lagi bau2 org kaya, dah sememang kaya dah..Amin

    ReplyDelete
  33. Ezza :

    Betul kasih sayang lah yg penting dlm kehidupan, material adalah sampingan dan selingan saja.

    ReplyDelete
  34. mamasita :

    Memang akak menulis tulus dari hati sanubari, tuh yg menusuk jiwa..

    ReplyDelete
  35. kakcik :

    Tak per alah minyak wangi, kakcik pakai minyak atar..

    ReplyDelete
  36. Ai :

    Bila anak2 besar nanti, Ai akan merasa nikmatnya bila mereka memberi kasih sayang..InshaAllah

    ReplyDelete
  37. Intan :

    Ribuan terima kasih yea

    ReplyDelete
  38. IMANSHAH :

    Terima Kasih atas ucapan dan tinggalkan jejak di blog auntie..

    ReplyDelete
  39. cikmanggis :

    Oh yea ker kita sebaya, emm..harap2 gitulah hendaknya sehingga kita kembali nanti..

    ReplyDelete
  40. Dylan :

    TQ so much, entah lah auntie tahun ni amat terharu sebab ramai yg doakan auntie..Terima kasih sekali lagi

    ReplyDelete
  41. Selamat Ulangtahun Kelahiran UNTIE.

    Memang jelas lagi ketara kebahagiaan Untie di samping keluarga dan suami yang sentiasa menyokong.

    Seronok jer tengok.

    Kalu baju kasut dah sedekah, pasni sedekah perfume lak eh? Saya akan beratur depan sekali. hehehehehe!

    ReplyDelete
  42. Queenie :

    terima kasih atas doamu, amat2 menghargainya.

    Bau jer macam org kaya, tak kaya pun..heheheh

    ReplyDelete
  43. Deceptive :

    Betullah tuh, Noy membeli dan memberi hadiah2 utk org2 yg disayanginya cara dia meluahkan kasih dan sayang..

    ReplyDelete
  44. me suya :

    TQ so much yea..suya tak putus2 doakan kesihatan auntie

    ReplyDelete
  45. shuweet :

    Lets be happy all the time..

    ReplyDelete
  46. Zaiton :

    Terima Kasih atas ucapan

    ReplyDelete
  47. fathen :

    Terima kasih ye, auntie terharu bila fathen kata 'sayang' kat auntie..huhuhu

    ReplyDelete
  48. ikanbesh :

    Eloklah, kalau ada niat buat terbaik untuk ibu tersayang..

    Terima kasih atas doa dan ucapan utk auntie..

    ReplyDelete
  49. leezsa :

    Muahhhhhh to you too..hehehehe

    ReplyDelete
  50. Huda Ramlee :

    Gitu lah hendaknya..Amin

    ReplyDelete
  51. azieazah :

    hehehe..yea ker nak bratur depan sekali ni?

    ReplyDelete
  52. Auntie,

    itu tandanya ramai yg sayang kat auntie :)

    ReplyDelete
  53. hepi besday aunty :) semoga hidup lebih diberkati...amin

    ReplyDelete
  54. salam untie,

    selamat hari lahir ke-56. Birthday untie bila? Birthday mama saya semalam 16.10.2011 yg ke-57 :) saya doakan untie akan sihat untuk mudahkan untie beribadat serta urusan seharian. InsyaAllah...

    ReplyDelete
  55. Dylan :

    Alhamdulillah..birthday tahun ni lah yg terbaik utk auntie kerana ramai yg mendoakan kesihatan auntie..
    hundreds of readers baik dalam facebook dan juga blog ni

    Moga terkumpul semua doa2 dr readers and Allah SWT consider my better health Amin

    ReplyDelete
  56. linda :

    Wsalam,hehehehe birthday auntie 3/10/55 dan arwah ayah auntie register buat birth cert 5/10/55 so auntie celeb dua dates..hahaha

    Btw, please send my wishes to yr mum a happy birthday too..
    Libra people are proven to be loving people..hehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...