THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, September 26, 2011

Tak Brapa Nak Hero

Ada kawan sarankan pergi membeli barang2 runcit kat HERo
emmm...kat wangsa maju
kata kawan murah..dari 'Gergasi' dan 'Kasih Empat'
auntie translate supermarket2 tuh okay tak? hehehehe

Lepas maghrib uncle suh tukar baju
ajak auntie gi HERo tuh..
Yang sebenarnya, badan tak larat nak pergi
tapi bimbang juga asyik menolak pelawaan
uncle untuk keluar..nanti mulalah uncle
bosan ngan auntie pulak..hehehe

so tukar baju...pergilah kami..
rupa nya, uncle tahu tempat nya
dia pernah ternampak signboard HERo katanya
tak delah kami mencari2..

Sesampai kat situ, nasib menyebelahi auntie
parking betul2 depan kedai tuh..
Alhamdulillah...tak jauh lah berjalan..

Ronda2, perati2 keliling..
Mungkin auntie dan uncle datang malam
banyak barang2 basah tak de..
nak serai, nak daun kesum, nak santan,
semua tak de..

Yang sebenarnya auntie tak brapa nak suka
pergi tempat yg tak biasa, sebab kena tercari2
rak2..minuman kat maner,
rak rempah ratus kat maner
rak sabun2 kat maner...
kalau tempat dah biasa, boleh terus tuju..

Harga barang2, dari dulu sampai lah sekarang
auntie tak ambil tahu, kedai mana murah,
kedai mana mahal..
Yang penting pada auntie keselesaan..
Brapalah sangat boleh saving?..
Sebab strategi mereka, benda ni murah
benda lain di naikkan...
tak kan beli susu kat Gergasi,
beli sabun kat Kasih Empat
beli ayam kat HERO
Ishhh...duit minyak tok sah kira?



Di HERo penuh dengan kaum bapa membeli..
Tak caya cuh tengok kat blakang auntie
semua lelaki..hehehehe

Kat tepi auntie pun kaum bapa tengah beli ikan2

Last2...muka auntie muka konfius..
Muka yg menunjukkan hati sedang berkata2
tak brapa nak Hero sangatlah kedai nih..hehehehe

Ada lah beli..
RM 47 hinggit saja..
buah2an dan minuman ringan

Its not so me to spend not even Rm 50
bila pergi ke kedai...hehehe

Mungkin sebab tak brapa sihat..
Mood kurang baik..
hehehehe

20 comments:

  1. mood tak baik pun rm50 jugak belanja~keh keh~~

    *kaum bapa sekarang memang rajin ke pasar~~(puji diri sendiri)

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Nani...

    dah namanya HERO, maka tempat kaum lelaki membeli-belah lah agaknya. :)

    ReplyDelete
  3. Bapa sekarang banyak yang prihatin. membantu isteri

    ReplyDelete
  4. aunty herolah tu
    sebab kebanyakan kaum bapa ;p

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum MM,

    Kedai apa kedai HERo tu. Tak berapa nak tahu!!.

    Kak Ani pun macam MMlah juga. Kalau kedai cari kedai yang parking dekat dan tak besar sangat. Janji tak perlu jalan jauh. Mahal sikit tak aper sebab bukan nak beli banyak sangat.

    ReplyDelete
  6. Sy slalu gi shopping barang2 dapur kat situ auntie...mmg murah sket laa compare dgn 2 tpt yg auntie sebut tu..hehe

    Ann

    ReplyDelete
  7. Nama tempat pun hero, sebab tu ramainya hero2 kat situ. Pilihan saya masih 'gergasi' kak.

    ReplyDelete
  8. betul betul betul. actually sama je rege..cuma ada la a few barang murah sini but mahal sana...strategy dorang bisnes..

    ReplyDelete
  9. Di JB tak ada HERO lagi. Kalau gergasi dan empat kasih tu adalah. Uncle sesaja nak survey mana tahu next shopping boleh pergi lagi...

    ReplyDelete
  10. hahahaha...
    suka ayat kak nani..
    'it's not so me..."
    belanja tak seberapa....
    betul tu..
    tempat baru... kita tak tahu apa nak dicari... pasaraya yg kita biasa.. even tak bawak list barang nak beli pun kita dah tahu nak tuju dan cari apa dimana....

    ReplyDelete
  11. bujal :

    hehehe...duit rm50 dpt aper sekarang ni..air kotak dan buah2 sikit..betul tau..

    ReplyDelete
  12. kakcik :

    Walaikumsalam, betul kakcik, ramai nau org lelaki membeli, tuh saya lalu jer kat tempat ikan tuh, segan pulak saya nak mencelah kat situ..

    ReplyDelete
  13. Ariff :

    Bukan bapa sekarang, dari dulu lagi arwah abah lah yg pergi kepasar..memang ada kaum bapa yg rajin ker pasar ada juga yg tidak..

    ReplyDelete
  14. kasihibu :

    hehehe..betul tepat nama kedai dgn pembeli2 kaum bapa..security guard kaum bapa, sales assistant kaum bapa, yg pompuan hanya cashier ajer.heheheh

    ReplyDelete
  15. KK,

    Waalaikumusalam, hehehe Supermarket baru kot..saya pun tak pernah dengar, bila kawan suh cuba, saya pegilah, tapi tak brapa nak suka sangat..

    ReplyDelete
  16. Ann :

    Hero jauh dr rumah auntie,mungkin tak kan pegi lagi, yg paling dekat Gergasi, second JJ and third Kasih Empat. Suka shopping kat second and third sebab boleh sambar 'California Roll' hehehe

    ReplyDelete
  17. sharifah :

    Gergasi memang tempat akak beli barang runcit dr tahun 80'an lagi, tapi kena hati2 beli kadang2 sayur mayur yg di bungkus dah layu..

    ReplyDelete
  18. shuweet :

    Ohhh..shuweet perasan yea, memang rege ada murah dan ade mahal..tu yg auntie tak kisah tuh, nak shopping kat maner bila hati teragak..rege tolak tepi..hehehe

    ReplyDelete
  19. kakzakie :

    Nahi, nahi, tak nak dah kesana, tak sesuai dijiwa..hehehehe

    ReplyDelete
  20. Rahmah :

    Betul, malas nak round2 tercari2 rak2..dah akak ni jalan macam robot, trolley tuh lah buat akak jalan stable sikit..kalau tak memeng terhoyong hayang..

    Betul aper, kalau dah keluar membeli belah, maner cukup rm50 mesti ratus punyalah..hehehe

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...