THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, September 27, 2011

Rumah Terbuka Adik

Tahun ni adik auntie tak buat rumah terbuka di rumah nya
seperti tahun yg sudah2..

Kali ni, adik buat kat Bkt Aman
dari pukul 11 pagi sampai pukul 4 ptg
pada hari sabtu yg lepas..
Jemputan lebih kurang 2 ribu orang
makanan lazat2 belaka

Emm..auntie cuba ingat
sebab uncle tak banyak ambil gambar..

Nasi beriani dan lauk pauk..
mee rebus, pasembor, laksa penang, kebab, satay,
char kuey teow, ketupat, lemang, rendang, kuah kacang
cendul, abc, dadih, tapai, icecream...buah2an..
entahlah...macam2 lagi..
tapi tahun ni auntie tak nampak pulak kambing golek
mungkin dah habis kot..
tahun sudah pun gitu
auntie tak dapat makan
ramai peminat kambing
2 ekor kambing yg digolek
pun tak cukup..
kecewa ...huhuhu

Bergerak dari rumah pukul 1:30 tgh
punya lah sesak lalu lintas auntie sampai
Bkt Aman dah pukul 3 ptg..
punya lah lapar..
sebab dah lewat utk makan tghhari
hehehehe

First time auntie ke Bkt Aman
tak pernah kesitu..

Noy dan Peeja tak pergi sebab
bongkang kat rumah
Noy fly sampai rumah pun dah pukul 6 pagi
Auntie pun tak gerak/kejut dia orang..
tak cukup tido..kalau dipaksa bangun
mesti muka 'ketat' hehehe

Char Kuey Teow panas2

Semeja dgn auntie, adalah anak jiran arwah mak suatu ketika dulu
dah berkeluarga dia..

Sapalah snap gambar uncle

P G dah kenyang..

Adik edarkan kotak2 yg berisi biskut raya dan dodol..

17 comments:

  1. esok dah last dah kan ahri raya.. sayangnya nak tinggalkan suasana hari raya.. sedihhhh~

    ReplyDelete
  2. wahh dah mcm jemputan kawen ye aunty...cantik baju aunty..suke.. :)

    ReplyDelete
  3. Murah sungguh rezeki adik auntie. Dah macam buat jemputan kahwin siap bagi souvenir kuih lagi. Makanan melebihi org kahwin beranika jenis. Best betul!!

    ReplyDelete
  4. kak, saya singgah dari blog kakcik

    terus follow ni

    jom follow ai pulak

    hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhh


    grand tuuuuuuu
    macam kenduri kahwin

    ReplyDelete
  6. dah mcm majlis kawen! murah rezeki adik auntie =)

    ReplyDelete
  7. Makin nak habis raya makin banyak pulak jemputan open house kan kak sampai dah tak larat nak pergi.

    ReplyDelete
  8. Salam, tahun depan kalau akak buat rumah terbuka, jgn lupa jemput Che Mid tau... akan ku terbang ke sana.. ce wah!

    ReplyDelete
  9. me suya :

    Aah, memang nya sedih, tapi bila dah lakukan aper yg terbaik pd bulan ramadhan dan syawal, kita rasa kepuasan nyer..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  10. wani :

    Aah, lebih hebat dr kenduri kawin.. baju auntie tuh, menantu bagi kain dan auntie tempah jer..hehehe

    ReplyDelete
  11. kakzakie :

    Suami dia berpangkat dlm kerajaan, ada peruntukkan.

    ReplyDelete
  12. NM02 :

    InshaAllah nanti akak visit yea..

    ReplyDelete
  13. AI :

    Pissttt...dia pegawai tinggi kerajaan, Datuk Seri..memang ada peruntukkan

    ReplyDelete
  14. Sharifah :

    hehehe..orang2 yg berduit buat rumah terbuka besar2an ler, kita buat kecit kecit sajer..hehehe

    ReplyDelete
  15. che mid :

    Ishhh...akak memang tak buat ler rumah terbuka disebabkan kesihatan memang tak mengizinkan utk renyah2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...