Followers

Tuesday, September 20, 2011

Tengah Comot2

Pagi2 hari Rabu 14/9/11
auntie kemaskan semak daun2 yang auntie trim
auntie kerat2 daun2 tuh..
masuk dalam plastik sampah..

lepas tuh uncle simbah2 air,
basuh lantai..
auntie tolong juga main air..
hehehehe sampai basah kuyup..

hahahaha,..tengah comot dan basah kuyup tuh
kawan ex opis mate auntie muncul depan gate..
huhuhuhu...rasa amat gembira..
tak kira..kuyup pun kuyuplah..
peluk dan cium dia..

Ajak kawan masuk dan berbual
sebab sejak sakit dah lama tak jumpa dia
selama 3 tahun lebih dah..
auntie tukar baju kelawar yg basah
kpd baju kelawar yg kering..

Jamu black coffee dan biskut2 raya ajer..
Alhamdulillah...kawan auntie ni dah Hajah
dua tahun yg lalu..
dah ada butiknya sendiri..

Dia seorang interior designer..
kat office kami..
dia masih berkerja kat office tuh..

masa berbual2 tuh..
auntie appoint dia utk design rumah impian auntie nanti..
hahaha impian ajer..
entah bila dpt capai impian tuh..???





dia pakai baju butik yg dia jual ..tantik sangat..
kena dgn tudungnyer..
nice colour combination

Terima Kasih lah sebab sudi visit.

Auntie perasan tau..
selalunya kalau auntie tengah comot
masa tuh lah ada visitor..
gitu jugak..kalau rumah tengah bersepah2
masa tuh lah juga ada visitor..



17 comments:

  1. Sahabat tidak memandang pada comotnya pada fizikal kita tapi keiklasan itulah keutamaan mereka. :)

    ReplyDelete
  2. heh3..senario biasa tu Kak Nani..
    tp dari situ kita boleh rasa dan boleh tau siapa kawan kita yg sebenarnya...

    ReplyDelete
  3. Comot auntie tapi cantik, apa lagi kalau tak comot mesti klass!!..:) Happy jumpa kawan lama...

    ReplyDelete
  4. standard lar tu ...

    tak syiok kan kalau tetamu dtg umah sepah sepah

    ReplyDelete
  5. nak singgah beraya....hurm, org kate tetamu tu bawa rezki..betul kan?

    ReplyDelete
  6. Memang selalu terjadi,kalau kita kemas rumah cantik2 takde pula tetamu.

    ReplyDelete
  7. Hi Marina, you look good doing the cleaning....
    I have seen some wives dressing got mistaken for maid, ha ha.
    Yes, your friend look really elegant and stylish, her dressing.
    You too looking good.
    Have fun and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
  8. Queenie :

    hehehe memang betul, barulah ori kan??

    ReplyDelete
  9. kakzakie :

    Tulah nak maintain kelazzzzz, tapi bila kena buat kerja2 bibik, hahaha rupa macam bibik lah jadinya...

    ReplyDelete
  10. pB :

    tu yg auntie geram tuh, rumah sepah2 masa tuh lah ada tamu, seganlah

    ReplyDelete
  11. fazrulnor :

    Nak singgah raya? Memang betul tamu bawa rezeki lagi2 lah nyata jika tamu bawa buah tangan..hehehe

    ReplyDelete
  12. Zaitun :

    Aah, betul kalau dah cantik2, bersih2 tak de tamu..hehehe

    ReplyDelete
  13. Uncle Lee :

    I have change my clothes in this pix, ealier my dressing was like a maid hahaha...

    ReplyDelete
  14. Kak Biar comot, asalkan hati bersih.

    ReplyDelete
  15. aunty
    comot comot tu comel tau ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...