Followers

Thursday, September 8, 2011

Malam Pertama Raya..

Lah...lembabnya auntie ni kan...
sambung citer2 raya lagi..
malam raya pertama lagi pulak tuh..hehehe

Okaylah..nak citer lah ni..

selepas berehat dan makan malam di Tedong, Melaka...
kami bergerak ke Taman Kesidang
nak jengok cucu, menantu, besan dan anak sendiri..Ayol
Perjalanan lebih kurang 20 minit kot..15 batu dari
kampung kami

Malam tuh kami masih pakai pakaian yang sama...
tapi peeja dan noy..
Atas sama tapi kain digantikan dengan seluar..
hehehe..

Cucu dah tidur dalam buai diruang tamu
tapi perlahan2 dia di gerakkan oleh neneknya
supaya bangun sebab Mokcik, Pokcik,
Tok papa dan Tok mama nya
datang nak beraya..hehehe



Pandai menantu sarungkan baju kurung untuk auntie tengok
dengar kabar ada beberapa pasang dibelikan untuk Zara Sofea
Bertuah cucu auntie sebab disayangi oleh Tok Wan..
Dah pakai perhiasan badan, auntie nampak..
cincin, gelang dan rantai leher serta loket
hehehe gelang kaki auntie belikan masa cukur jambul dulu
Tak perlah..perhiasan dipakai masa Hraya atau majlis2 saja..







Auntie berbisik2 panggil nama nya..cucu menoleh
Ohhh...bahagia sungguh perasaan auntie masa tuh

Kami dijamu makan malam lagi..
Masing2 makan lagi sebab makanan
dah terhidang..

Berbual2...
sambil menghirup kopi dan biskut2 raya
cucu auntie tak ngantuk lansung
bontang jer mata dia
kata orang dulu2..
dah pecah mata belalang..
eh ye ker?..entahlah..

kami pun minta diri sebab dah pukul 12:30 pagi

sebab keesokkan hari kami nak
beraya ke muar pula


16 comments:

  1. Kasih pada cucu tidak sama dengan kasih pada anak tak sama rasanya ya Pn Nani. :)

    ReplyDelete
  2. Assalam Auntie! Muga dirahmati Allah swt sekeluarga!

    Inilah kebahagiaan kan! Saat namanya disebut, dia menoleh pd kita. Kata org, nak cari keikhlasan, pandanglah mata baby!

    Iyan ada lagu utk baby....http://rayyanraqeem.blogspot.com/2011/09/bila-rindu.html

    ReplyDelete
  3. salam antie...selamat hari raya! hehehe lama tak komen2 sini, dok silent reader je..tapi bila tengok gambo si lil popia ni tatahan nk komen..

    tegap betui tengok badan dia..gerammm pipi tu bolat! nyum~!

    ReplyDelete
  4. eee,grmnyer tgk zara nih..tomey sgt2

    ReplyDelete
  5. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. Seronok kan aunty tgk muka baby..saya hari2 suka belek muka anak saya :)

    ReplyDelete
  7. Salam kak nani, selamat hari raya maaf zahir Dan batin, cucu akak sangat comel geram says. Muka dia sebijik muka ayol.

    ReplyDelete
  8. rayyan :

    Wsalam, memang shahdu bila cucu bertentang mata..
    Ohhh..rayyan auntie tak dapat mendengar lagu2 lagi sebab auntie kehilangan pendengaran bila kena mild stroke tahun 2008..

    ReplyDelete
  9. Che Sue :

    Wsalam, aah, memang cucu amat montel, kental..kusss semangat badan nya..huhuhu

    ReplyDelete
  10. sharifah :

    Aah, memang sebijik muka ayol masa kecik2 dulu

    ReplyDelete
  11. Salaam dari Pakcik Almanar.

    Seronok nampaknya berhari raya kesani kemari. Biarlah Pakcik terlambat memberi ucapan Hari Raya. Saya berdoa agar Tuhan berikan kita semua banyak lagi Hari Raya yang dapat kita sambut. Kepada Pakcik Hari Raya tahun ini mempunyai sejarah suka duka, semuanya mengikut perancangan yang Maha AGONG.

    ReplyDelete
  12. Al-manar :

    WaalaikumSalam Pakcik Hassan,

    Alhamdulillah tahun ni saya enjoy the Hari Raya..It was fun and I feel great too.

    Kenapa Pakcik tahun ni ada suka duka, citer lah dalam blog..saya dah visit blog dan baca n3 Pakcik..tapi as a silent reader ajer..inshaAllah nanti saya tinggalkan jejak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...