THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, September 21, 2011

Kunjungan Org Jauh

Kunjungan dari Bapa Saudara uncle
dari Spore

Auntie suka sangat mereka datang
sebab bapa saudara uncle nih..
ada iras arwah mak mertua auntie
yealah kan ker adik bradik..

Kami panggil dia pak itam,
kahwin dengan mak itam orang Spore
Mak Itam kahwin ketika umur nya 15 tahun
Bayangkan umur 15 tahun naik pelamin..
Pak itam masa tuh umur 27 tahun
hehehe
orang dulu2 suka kawinkan anak perempuan cepat2 kan?
Pak itam adalah saorang guru diSpore
dah pencen dah sekarang..
hebat, dia dpt pencen Sing dollar 3k
buat rumah kat Melaka, ada rumah kat Spore
Rumah kat Spore ada anak dan cucu2
kat KL pun ada dua tiga orang anak
so asyik jalan2 lah Mak Itam dan Pak Itam
ulang alik keSpore-Melaka-KL
hehehe jengok anak2 dan cucu2
Baru2 ni, anak branak dia merayakan
annivery Pak itam dan Mak itam yg ke 50 tahun
huhhh....rezeki hidup bersama sekian lama

gambar2 yg uncle ambil



Tilam kat ruang tamu tuh, uncle tak mahu alih,
dia kata tak per..sebab Mak Itam tahu auntie sakit
Tulah rupa nya..tilam kat situ



Pak Itam memang berspec hitam walau dimana2
sebab mata dia dah pernah buat pembedahan
masih tak boleh biarkan banyak cahaya masuk
terasa pedih..katanya..

Auntie jamu air kopi, air oren gas dan biskut raya
Mak Itam suka sangat makan kek lapis yg auntie
hidangkan, auntie beli..dua macam
kek lapis mix fruit dan kek lapis sour plum
kata mak itam tak ramai jamu tetamu kek lapis
sebab mahal kata nya
di Spore 45 sing dollar..
Kata Mak itam masa dulu2 dia rajinlah
buat tapi sekarang umur dah banyak
dah tak kuasa nak buat..

Alhamdulillah..dapat berjumpa..

14 comments:

  1. seronoknya dikunjungi tetamu dari jauh kan? wlp penat tp tak terasa...

    sedara mara saya pun ramai dah berhijrah ke sini...jadi OKB hehee..
    saya jer masih OKL heeeeee...

    ReplyDelete
  2. Saya pernah 'berkawan' dengan jejaka Singapura satu masa dulu - tapi, jodoh tiada. (~_~)

    ReplyDelete
  3. Seronok kan kak kalau sedara jauh bertandang kerumah kita, terasa disayangi. Sayadangkan kek lapis juga kat rumah kek lapis rempah Dan kek lapis prune( beli masa balik jb kek lapis Johor tak berwarna warni macam kek lapis serawak ).

    ReplyDelete
  4. Sesekali bertemu dihari mulia terasa dekat di hati walau jauh dimata.

    ReplyDelete
  5. Selamat ulangtahun kepada Mak Itam dan Pak Itam.
    Dan sedapnya bunyi kek lapis yang MM hidangkan..

    Selamat sihat MM..bila tengok tilam MM baru teringat MM kurang sihat..sebabnya MM selalu happy and so cheerful.:DD

    ReplyDelete
  6. Kak... kunjungan tetamu membawa berkat...

    Terbaca air oren gas...alamak! Sedapnya kalau dpt cicah dgn kuih baulu...hehehhe...feveret zaman kecik dulu...

    ReplyDelete
  7. seronok jumpa saudara mara kan aunty?
    hendaknya yg ada iras2 org yg kita sayang
    terubat juga kerinduan

    ReplyDelete
  8. Queenie :


    Auntie pun OKL memmang maintain serupa dari dulu..

    ReplyDelete
  9. kakcik :

    Amboi! jauh mengimbau tu..hehehehe

    ReplyDelete
  10. Sharifah :

    Kek Lapis memang tiap2 tahun tak pernah miss mesti beli beli 2 macam tuh..sedapppkan?

    ReplyDelete
  11. kakzakie :

    Aah, HR dan kenduri kawinlah selalunya dapat bertemu dgn keluarga dan kawan2 jauh..

    ReplyDelete
  12. Mamasita :

    Pak Itam dan Mak Itam dpt rezeki yg Allah SWT

    Kek lapis tuh memang sedappp
    saya masih sakit, malah masa menaip ni pun bisa satu badan..tak kan nak baring jer the whole day..huhuhu

    ReplyDelete
  13. aNle :

    hehehe..macam uncle pulak..baulu dia cicah ngan air gas tak kira perisa aper..sampai sekarang tau..rumah sendiri tak kisahlah, tapi kalau berjalan rumah orang, selalu auntie berkata dalam hati jgn lah ade baulu rumah orang ni, risau dia buat perangai budak kecik dia..hehehehe

    ReplyDelete
  14. kasihibu :

    Aah,seronok jika rumah kita ada tetamu bertandang..tak kiralah kawan ker atau sedara mara memang rumah auntie bukan sajer time perayaan, anytime mesti ada tetamu..hehehe

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...